1. Home
  2. Wintersport
  3. Zweden
  4. Vemdalen
Vemdalen

Wintersport in Vemdalen

Algemene informatie

De ideale plek voor elke wintersportliefhebber

In een bosrijke omgeving in het midden van Zweden vind je het pittoreske skigebied en dorpje Vemdalen tussen de bergen Sonfjället en Skalsfjället. Door het idyllische landschap waan je echt in een sprookje, helemaal in de winter. En gelukkig duren die winters er lang. Door de hoge ligging van het skigebied en het winterse klimaat vallen de eerste sneeuwvlokken namelijk al in november en gaat dit door tot eind mei. Dat betekent een lang en koud wintersportseizoen! Overigens is het niet alleen maar sneeuw, dit gebied telt namelijk ook veel zonuren. En als wintertsportfan weet je: niets fijner dan verse sneeuw, een strakblauwe lucht, vriezende kou en een zonnetje die schijnt. Zie jij jezelf al afdalen terwijl je tussen de dennenbomen door skiet? En ondertussen geniet je ook nog eens van het adembenemende uitzicht over de bergen. 

Drie skigebieden, eindeloze pistes

Aan mooie afdalingen geen gebrek in Skistar Vemdalen. Het skigebied strekt zich namelijk uit over meerdere bergen en bestaat uit drie verschillende skigebieden: Björnrike, Vemdalsskalet en Klövsjö/Storhogna. Met 52 km aan pistes die tot een hoogte van 946 km reiken, vermaak je je hier eindeloos. Aan iedereen is gedacht in dit skigebied. Zo is er speciaal voor de kleintjes een kinderzone met lichte hellingen, een overdekte transportband en een sleeheuvel. Beginners die nog even aan hun techniek willen werken zitten hier goed, net als de meer gevorderden die zich vermaken op de prachtige rode afdalingen. En wat dacht je van een snowpark en funride?

Maak een hondensledetocht of spot beren in een nationaal park

Naast skiën en snowboarden leent het gemoedelijke dorp en de prachtige omgeving van Vemdalen zich ook voor andere activiteiten. Zo kun je er waanzinnig langlaufen door de schitterende natuur. En wat dacht je van een romantische sneeuwschoenwandeling, een indrukwekkende tocht op een sneeuwscooter of een sledetocht met honden? Ben je een wandelaar en spot je graag wilde dieren? Ook dan zit je in Vemdalen helemaal goed: met een beetje geluk zie je in Nationaal Park Sonfjället rendieren, lynxen en zelfs beren. Bij thuiskomt in Vemdalen geniet je in één van de fijne restaurants terwijl je alle mooie ervaringen op je laat inwerken. Wat is Vemdalen met zoveel typische Scandinavische activiteiten toch een unieke plek voor een avontuurlijke wintersportvakantie. Wanneer ga jij?

Pistes

12
12
15
17
Totaal 56

Liften

0

6

37

Hoogte

930m
595m

Gletsjer

0

Loipe

107Km

Funpark

3

Vemdalen

Bestemmingen