Verzekeringen

 1. Home
 2. Wintersport
 3. Reisinfo
 4. Verzekeringen

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

Verzekeringen

 

Annuleringsverzekering

Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten. Onze verzekeringen zijn van de Europeesche en sluiten exact aan op je reis.

Annuleringsreden Gold* Dekking Premium* Dekking
ziekte of ongeval 100% 100%
familie 1e,2e graad die komt te overlijden of ernstig ziek wordt 100% 100%
familie 3e graad die komt te overlijden 100% 100%
vergoeding van niet gebruikte reisdagen bij afbreken van reis 100% 100%
onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband 100% 100%
als je net een job gevonden hebt 100% 100%
zwangerschap indien je tijdens het boeken van de reis nog niet zwanger was 100% 100%
zwangerschapscomplicaties 100% 100%
als je auto door van buiten afkomend onheil het begeeft vlak voor je geboekte autovakantie 100% 100%
annulering wegens een al bestaande ziekte mits de situatie zich onverwacht verslechterd 100% 100%
visum wordt geweigerd buiten je schuld om 100% 100%
ontbinden van het huwelijk of duurzame samenleving 100% 100%
zelfmoord van bloed-aanverwant tot de 3e graad familie 100% 100%
elke andere reden anders dan hierboven genoemd** 0% 75%
Premie Gold* Premium*
Premiepercentage exclusief 21% assurantiebelasting 5,5% 7%
Poliskosten exclusief 21% assurantiebelasting 3,50 3,50
Gold* Premium*

* de volledige naamgeving van de betreffende annuleringsverzekering:
Gold: Carefree Travel Gold (Europeesche Annulering)
Premium: Carefree Travel Premium (Europeesche Allrisk Annulering)

**Met de premium verzekering heb je een verzekering met een all risk dekking. Met 'elke reden anders dan hierboven genoemd' wordt een aantoonbare reden bedoeld die voor een klant persoonlijk belangrijk is. Daarnaast moet de reden onvoorzien en buiten zijn schuld zijn. ''Ik heb geen zin meer'', is dus geen geldige reden voor de Europeesche. Voor meer informatie kun je terecht in de voorwaarden onder 2.4 Allrisk annulering.

De algemene verzekeringsvoorwaarden van de Europeesche voor de kortlopende annuleringsverzekering lees je hier.
Klik hier voor de verzekeringskaart van de kortlopende annuleringsverzekering. 

De annuleringsverzekering dekt onder andere de kosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden is, conform bovenstaande voorwaarden en tabel met annuleringsredenen.

Uitkering voor ongenoten reisdagen wordt verleend wegens:

 • onvoorziene ziekenhuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode
 • afbreking van de reis door een onzekere gebeurtenis

De premie is op basis van het bovengenoemde percentage van de gehele reissom en € 3,50 poliskosten. Over dit bedrag wordt 21% assurantiebelasting berekend.

Maximum aantal personen
Het aantal reizigers dat bij schade recht heeft op een uitkering is beperkt tot 4 gezinnen of 9 personen. Met gezinnen wordt bedoeld de personen die bij de verzekerde in huis wonen en met wie de reiziger samen reist. Een gezin kan ook bestaan uit 1 persoon.

Bestaat jouw reisgezelschap uit meer dan 4 gezinnen of 9 personen? Neem dan telefonisch contact met ons op voor het uitbreiden van de dekking. Wij informeren je dan graag over de mogelijkheden en bijkomende kosten.

Dekking uitbreiden

Het is mogelijk om de dekking van de annuleringsverzekering uit te breiden met onderstaande clausules. Voor meer informatie en de tarieven kun je telefonisch contact met ons opnemen.

 • Zaakwaarnemer: verzekeren tegen situaties die onverwacht een extra persoon overkomen conform de dekkingsvoorwaarden, die niet kan worden beschouwd als eerste, tweede of derde familielid

Europeesche verzekeringen

Sunweb bemiddelt in verzekeringen van Europeesche Verzekeringen. Europeesche is de reis- en annuleringsverzekeringspecialist van Nederland en heeft een compleet aanbod verzekeringen.

Hulp bij problemen op reis

Je gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis, dan kun je wereldwijd, dag en nacht bellen met de Europeesche Hulplijn. De medewerkers van de Europeesche Hulplijn beantwoorden jouw vragen bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten. Als je een arts nodig hebt, verwijzen zij je door naar een betrouwbare specialist of een goed ziekenhuis bij je in de buurt. Zo nodig schakelen zij direct de hulp in van de alarmcentrale SOS International. De Europeesche Hulplijn is te bereiken via 00.31-20 65 15 777. Houd jouw boekingsnummer en het telefoonnummer waarop je te bereiken bent bij de hand wanneer je contact opneemt met de Europeesche Hulplijn. Wij raden aan de gratis “hulp op zak” app te downloaden zodat je altijd de juiste telefoonnummers bij je hebt.

Hulp op zak-app

De gratis Hulp op zak-app van Europeesche Verzekeringen bied je de belangrijke medische informatie over jouw (toekomstige) vakantieland. Zo kun je snel zien wat veel voorkomende medische aandoeningen zijn en of het verstandig is om je voor vertrek te laten vaccineren. De app is voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak en een medisch woordenboek in 9 talen. Ook kun je de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales in deze app terugvinden. De app is zowel geschikt voor Iphone als Android. Klik hier om de app te downloaden.

Medische zorg in het buitenland

In de meeste vakantielanden krijg je medische zorg als je jouw European Health Insurance Card (EHIC) bij je hebt. Deze staat vaak vermeld op de achterkant van jouw verzekeringspas. De EHIC-pas is geldig in de landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland en Australië. In sommige landen is de EHIC-pas niet geldig en heb je een 111 formulier van jouw zorgverzekering nodig. Dit geldt voor de vakantiebestemmingen: Marokko, Turkije, Tunesië en Kaapverdië. Je kunt dit formulier vaak online via jouw zorgverzekeraar opvragen.

Reisverzekering

Wij vinden het zeer belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat en adviseren u om een reisverzekering af te sluiten.

Wij hebben de volgende verzekeringen voor u samengesteld.

Europeesche Verzekeringen BASIS COMFORT OPTIMAAL
Premie per persoon per dag € 2,57 € 2,92 € 3,77
Personenhulp beschikbaar beschikbaar beschikbaar
Maximum per verzekerde Kostprijs Kostprijs Kostprijs
Geneeskundige kosten beschikbaar beschikbaar beschikbaar
Buiten Nederland Kostprijs* Kostprijs* Kostprijs*
Bagage beschikbaar beschikbaar beschikbaar
Totaal € 1.000 € 3.000 € 5.000
Nieuwwaardedekking 1 jaar 1 jaar 2 jaar
Mob. Telefoon € 100 € 300 € 500
Tablets, beeld, geluid en filmapp. € 500 € 1.500 € 2.500
Eigen risico € 100 € 50 € 0
Geld niet beschikbaar niet beschikbaar beschikbaar
Maximum per verzekerde Niet gedekt Niet gedekt € 500
Reis rechtsbijstand niet beschikbaar niet beschikbaar beschikbaar
Binnen Europa Niet gedekt Niet gedekt kostprijs
Buiten Europa Niet gedekt Niet gedekt € 25.000
Ongevallen(extra eenmalige uitkering) niet beschikbaar beschikbaar beschikbaar
Bij overlijden Niet gedekt € 25.000 € 25.000
Bij blijvende invaliditeit Niet gedekt € 75.000 € 75.000
Ski & Snowboarddekking beschikbaar beschikbaar beschikbaar
Unieke dekking bij alle 3 de opties:
 • Dekking voor hulpverlening en repatriëring als thuisblijvende ex-partner, familie 1ste, 2e of 3e graad iets ernstigs overkomt en u wilt naar huis terug.
 • Dekking voor off-piste (indien niet verboden).
 • Ski- en snowboarduitrusting gedekt onder de bagagedekking.
 • Kosten van skipassen, skilessen en gehuurde skiuitrusting, als u daar door een ongeval of voortijdige terugkeer geen gebruik meer van kunt maken. De verzekeringsmaatschappij vergoedt dan alleen de kosten van de niet-gebruikte dagen.

* Belangrijk: woont u niet in Nederland, dan heeft u alleen dekking voor geneeskundige kosten als uw eigen zorgverzekeraar een basisdekking biedt voor medische kosten in het land waar u naartoe reist.

Dekking uitbreiden

Het is mogelijk om de dekking van de reisverzekering uit te breiden met onderstaande clausules. Voor meer informatie en de tarieven kun je telefonisch contact met ons opnemen

 • Geldclausule: verzekeren van schade door diefstal of verlies van geld, behalve gestolen uit een vervoersmiddel, tot maximaal 500,- euro per persoon (bij de optimaal dekking is deze dekking al inclusief)
 • Hulp en huur vervoermiddelen clausule: verzekeren tegen uitvallen van de bestuurder of het vervoermiddel.
 • Rechtsbijstand: verzekeren zodat je hulpverlenging krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS (bij de optimaal dekking is deze dekking al inclusief)
 • Sportuitrusting: verzekeren tegen schade van sportuitrusting, boven op het verzekerde bedrag voor bagage, in de categoriën: racket-/balsport, wintersport, wandel-/berg-/klimsport, duiksport, golfsport, ruitersport, vecht-/verdedigingsport, hand-/kruisboogsport, in-line-skate/skeeler, surf/zeilplank/kano en fiets. Kitesurf uitrusting is uitgesloten op deze dekking.

Klik hier om naar de verzekeringsvoorwaarden voor de kortlopende reisverzekering te gaan. 
Klik hier voor de verzekeringskaart voor de kortlopende reisverzekering. 

Schadeclaim indienen

Als je schade hebt, dan kun je direct een schadeclaim indienen bij Europeesche Verzekeringen via het online schadeformulier. Houd bij het melden van jouw schade de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je jouw schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller Europeesche Verzekeringen jouw schade kan afhandelen.

Tips bij beschadiging, verlies of diefstal

Bij vermissing of beschadiging van jouw bagage tijdens een vlucht is het noodzakelijk dat je een PIR-rapport (Property Irregularity Report) laat opmaken door de vervoerder op de luchthaven. Bewaar jouw beschadigde artikelen, nota’s en verklaringen goed. Het kan voorkomen dat Europeesche Verzekeringen je in een later stadium vraagt deze op te sturen.

> Naar boven