Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
Uitzicht bergen tijdens wintersport

Busreis

 1. Home
 2. Wintersport
 3. Reisinfo
 4. Busreis

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

De busreis

 

Baby

Ga je met een baby op vakantie met de bus? Dan is het, vanwege veiligheidsoverwegingen, verplicht om een eigen stoel in de bus voor de baby te reserveren. De kosten voor deze stoel bedragen 90,- euro. 

> Naar boven

 

Bagage

De bussen beschikken over een beperkte bagageruimte. Per persoon mag je het volgende meenemen:

 • 1 koffer of reistas van 20 kilo. De afmetingen mogen maximaal 80x70x30 cm zijn
 • 1 stuk handbagage van 2 kilo
 • 1 paar ski’s (met stokken) of 1 snowboard*
 • 1 paar ski- of snowboardschoenen

*Neem je een snowboard mee dan is het verplicht om de bindingen van het board te halen. In 1 snowboardhoes mag niet meer zitten dan 1 snowboard. Dit betekent ook geen overige bagage zoals schoenen, kleding en dergelijke.

Om er voor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het niet toegestaan om levensmiddelenpakketten mee te nemen. Heb je teveel bagage, dan is de chauffeur verplicht deze te weigeren.

Zorg ervoor dat jouw bagage gelabeld is. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijke voor de bagage.

> Naar boven

 

Brandstoftoeslag

Wij hebben voorafgaand aan het winterseizoen onze prijzen op basis van de dieselprijs samengesteld. Sunweb houdt zich het recht voor binnen wettelijke grenzen de prijzen te wijzigen als gevolg van een verandering in de prijs van brandstof, hoogte van belastingen/vergoedingen en/of wisselkoersen. De wijziging wordt berekend aan de hand van het verschil tussen de huidige prijs t.o.v. de prijs op datum van vaststelling. Conform artikel 5.4 van de ANVR-reisvoorwaarden heb je recht op een prijsverlaging (onder aftrek van de werkelijk gemaakte administratiekosten) als om dezelfde redenen de kosten dalen.

Uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum gaan wij kijken of een brandstoftoeslag noodzakelijk is. Is de prijs van de brandstof meer dan 10 cent gestegen, dan berekenen wij deze aan je door. Deze toeslag is dan van toepassing op alle gemaakte en nieuwe boekingen. Bij de genoemde stijging komt de toeslag uit op 5,- euro per persoon per retour. Wordt de dieselprijs nog hoger, dan wordt de toeslag naar verhouding aangepast.


> Naar boven

 

Busreis

ETEN EN DRINKEN
Dranken zoals thee, koffie, bier, water en fris zijn tegen betaling verkrijgbaar in de bus bij de buschauffeurs. Het is verboden om alcoholhoudende dranken en/of drugs mee te nemen in de bus.

GEEN HUISDIEREN
Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in onze bussen.

ROKEN
In al onze bussen mag niet gerookt worden. Voor de rokers wordt er regelmatig een stop gemaakt.

STOPS
Tijdens de busreis wordt er regelmatig kort gestopt. Door onvoorziene omstandigheden kan het voorkomen dat het aantal stops beperkt wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door weersomstandigheden, pech, technische storingen, verkeersdrukte en dergelijke. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

> Naar boven

 

Busnummer per SMS

Het busnummer staat niet vermeld in de reisbescheiden die je per mail ontvangt. Wij maken de busindeling een paar dagen voor vertrek.

Ongeveer 1 dag voor vertrek ontvang je het busnummer per sms. Het is dan ook erg belangrijk dat je in de boeking jouw mobiele nummer vermeld. Als je een overstap hebt, vermelden wij dit niet in de sms.

> Naar boven

Minimum aantal deelnemers

Bij al onze vakanties geldt een minimaal aantal deelnemers van 20, bij 2 weken voor de vertrekdatum. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet gehaald wordt, behouden wij ons het recht voor om de vakantie te annuleren.

> Naar boven

 

Opstapplaatsen

Wij bieden een beperkt aantal opstapplaatsen aan. Zo heb je minder stops en ben je eerder op jouw bestemming. Veel bussen rijden zonder overstap naar de bestemming. Een aantal bussen komt samen in Bruchem bij Restaurant de Lucht of in Eindhoven.

Kies je voor Bruchem, Eindhoven, Maastricht of Venlo dan hoef je meestal niet over te stappen.

De aangeboden op- en/of uitstapplaatsen en vertrektijden kunnen verschillen per datum en bestemming. De mogelijke op- en uitstapplaatsen zijn zichtbaar tijdens het boeken.

Onderstaand zie je de opstapplaatsen die vaak mogelijk zijn:

Zwolle: achterzijde van het Centraal Station
Amsterdam: Station Holendrecht, direct nabij OV-knoop (trein/metro/bus)  (Meibergdreef)
Rotterdam: Metrostation Capelsebrug
Utrecht: Touringcarhalte Reactorweg 1 (nabij Restaurant Meet & Eat)
Bruchem: Restaurant de Lucht, aan de A2
Breda: Breda, Station Breda-Prinsenbeek, International Bus Stop (Moskesweg)
Eindhoven: P+R Meerhoven
Maastricht: parking voorzijde MVV-stadion 'De Geusselt'
Venlo: Voor Restaurant Heierhoeve

Houd er rekening mee dat als er te weinig reizigers op- of uitstappen bij 1 van de bovenstaande plaatsen deze kan vervallen. Als dit gebeurt dan vergoed Sunweb het tweede klas treinkaartje naar de dichtstbijzijnde op- of uitstapplaats.

Reisdocumenten

Het is belangrijk dat jouw paspoort of ID-kaart nog geldig is als je op vakantie gaat. Reizen met een verlopen paspoort of ID-kaart is niet toegestaan

> Naar boven

 

Reisduur

Wij bieden verschillende reisduren aan. Je hebt de weekreis, maar ook Mini Ski en Midweek reizen.

De bus vertrekt altijd vanuit Nederland in de middag of aan het begin van de avond. Onder normale omstandigheden ben je de volgende ochtend op jouw bestemming. Het vertrek vanuit de bestemming is altijd in de avond. Je bent dan de volgende ochtend weer in Nederland.

Sunweb biedt de volgende reisduren aan:

 • vertrek op een vrijdag, terugkomst op een zondag (10-daagse busreis). Je bent 8 dagen (= 7 nachten) op bestemming. 
 • vertrek op een zaterdag, terug op een zaterdag (8-daagse busreis). Je bent 6 dagen (= 5 nachten) op bestemming.
 • vertrek op een vrijdag, terugkomst op een donderdag (7-daagse busreis). Je bent 5 dagen (= 4 nachten) op bestemming.
 • vertrek op een dinsdag, terugkomst op een zondag (6-daagse busreis). Je bent 4 dagen (= 3 nachten) op bestemming.
 • vertrek op een donderdag, terugkomt op een maandag (5-daagse busreis). Je bent 3 dagen (= 2 nachten) op bestemming. 

> Naar boven

 

Royal Class

In al onze bussen zijn alleen Royal Class stoelen aanwezig. Dit zijn stoelen met een voetensteun, de rugleuning is verder verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.

> Naar boven

 

Stoelindeling

Uit veiligheidsoverwegingen krijgt iedereen een vaste zitplaats in de bus aangewezen. De indeling wordt gemaakt door de buschauffeurs. Zij zorgen er voor dat iedereen van de boeking bij elkaar zit in de bus.

> Naar boven

 

Toeslag op-/uitstapplaats

Voor een aantal op- en uitstapplaatsen geldt een toeslag. Hieronder vind je de bedragen:

Frankrijk en Italië
€ 10,- voor Zwolle en Amsterdam
€ 7,50,- voor Rotterdam en Utrecht
€ 5,- voor Bruchem

Oostenrijk
€ 10,- voor Zwolle en Amsterdam
€ 7,50,- voor Rotterdam en Utrecht
€ 5,- voor Bruchem en Breda

Voor de overige op- en uitstapplaatsen worden geen extra kosten berekend.

> Naar boven

 

Uitrusting bus

Al onze bussen zijn voorzien van goede winterbanden en sneeuwkettingen zodat je snel en veilig naar de bestemming wordt gebracht. De touringcarondernemingen waarmee Sunweb samenwerkt, beschikken allen over het ISO 9001:2015 certificaat aangevuld met het ANVR-veiligheidsdocument.

Uitsluiting van deelname

Worden de regels overtreden of wordt er ernstig wangedrag getoond, dan mogen wij het gehele reisgezelschap de verdere deelname aan de vakantie ontzeggen.

De verantwoordelijkheid die de uitsluiting van de vakantie met zich mee brengt zijn voor rekening van de betreffende reiziger(s).

> Naar boven

 

Uitstapplaatsen

Wij streven ernaar om alle reizigers in de directe omgeving van de accommodatie af te zetten. In sommige situaties is dit helaas niet mogelijk. Dit kan komen door sneeuwval of dat de wegen niet begaanbaar zijn voor de bus. Je wordt dan zo dicht mogelijk bij jouw accommodatie afgezet. De verdere afstand kun je dan te voet of per taxi afleggen. De taxi kosten zijn voor jouw eigen rekening.

Soms komt het voor dat de bus je naar een centrale plaats in het dal brengt. Vanaf daar word je door een plaatselijk transferbedrijf naar de accommodatie gebracht. In de transferbussen zijn mogelijk geen Royal Class stoelen aanwezig. Deze kosten zijn wel inclusief.

Wanneer het logistiek gezien noodzakelijk is kunnen wij gebruik maken van andere busondernemingen. Dan zijn wij afhankelijk van de op- en uitstapplaatsen van deze ondernemingen.

> Naar boven

 

Verschillende op- of uitstapplaatsen

Het komt voor dat reizigers op verschillende plaatsen willen op- en/of uitstappen. Sunweb kan dan niet garanderen dat alle reizigers in dezelfde bus geplaatst worden. Het komt voor dat er meerdere bussen naar 1 bestemming gaan.

> Naar boven

 

Vertrektijden van de bus

Sunweb biedt busreizen naar diverse bestemmingen en op diverse dagen aan. Het vertrek voor Frankrijk en Italië is eind van de middag en Oostenrijk is in het begin van de avond.

Meer informatie over de vertrektijden en opstapplaatsen staat vermeld bij de accommodatie onder het tabblad ‘Vervoer’ bij de vervoersinformatie.

> Naar boven

 

Antwoord op je vraag niet gevonden?

Bekijk dan snel de veelgestelde vragen.


> Naar boven