Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
Uitzicht bergen tijdens wintersport

Boeken en betalen

 1. Home
 2. Wintersport
 3. Reisinfo
 4. Boeken en betalen

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

Boeken & betalen

 

Aansprakelijkheid bij boeking

De hoofdboeker is aansprakelijk en verantwoordelijk voor de gehele boeking. De hoofdboeker is de eerste deelnemer die ingevoerd wordt bij de boeking.

Alle correspondentie verloopt via het mail adres van de hoofdboeker.

> Naar boven

 

Aanvraag boeking

Wanneer wij in onze eigen voorraad geen appartement of kamer meer beschikbaar hebben, dan is het soms mogelijk om bij de accommodatieverschaffer na te vragen of er in hun voorraad nog een appartement of kamer beschikbaar is.

Heb je de vakantie op aanvraag geboekt, dan krijg je ongeveer binnen 5 dagen antwoord op jouw aanvraag.

Is jouw aanvraag akkoord, dan ontvang je de factuur per mail. Is jouw aanvraag niet akkoord gekomen, dan neemt het Contact Center contact met je op.

Houd er rekening mee dat een boeking op aanvraag niet kosteloos geannuleerd kan worden.

> Naar boven

 

Gratis annuleren

Gratis annuleren betekent dat jij jouw boeking binnen 3 dagen kosteloos kunt omboeken of annuleren. Zo kun jij zonder problemen met jouw reisgezelschap overleggen of jij de perfecte wintersport voor jouw reisgezelschap hebt ingeboekt. Je annuleert jouw vakantie gemakkelijk kosteloos binnen de 3 dagen na boeken via Mijn Sunweb. Je kunt dan gelijk via onze website jouw nieuwe vakantie inboeken. Voor het omboeken van jouw vakantie kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Binnen 10 weken voor vertrek boeken
Kort voor vertrek kunnen wij een vakantie helaas niet meer kosteloos annuleren of omboeken. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot gratis annuleren aan op vakanties die buiten 10 weken voor vertrek worden geboekt.

Boeking op aanvraag
Omdat wij voor jou gaan aanvragen of wij een extra kamer kunnen inkopen, kunnen wij een boeking op aanvraag helaas niet meer kosteloos annuleren.

Vliegvakanties
Voor onze vliegbestemmingen kopen wij rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij jouw vluchtstoelen in. Wanneer geboekt kunnen wij hier niet kosteloos wijzigingen in aanbrengen of de vlucht kosteloos annuleren. Hierdoor kunnen wij op vliegreizen helaas geen gratis annuleren aanbieden.

Reeds bestaande boekingen
Een boekingen die op een later tijdstip nog gewijzigd wordt (bijvoorbeeld een nieuwe vertrekdatum, bijboeken van een persoon etc.) kan niet meer kosteloos geannuleerd worden. 

Evenementen of arrangementen
Evenementen of arrangementen waarbij specifiek in de aanbieding is opgenomen dat bedenktijd niet van toepassing is, kunnen niet meer kosteloos geannuleerd worden.

Het wettelijke herroepingsrecht is niet van toepassing op de bij Sunweb af te nemen reizen, omdat het gaat om diensten betreffende logies en vervoer, te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode. Echter, indien je een boeking hebt gemaakt uit het aanbod van Sunweb via onze website of ons Contact Center, dan heb je de mogelijkheid om binnen eerder genoemde termijn jouw boeking gratis te annuleren wanneer jouw vakantie valt binnen de voorwaarden van gratis annuleren. Bij Sunweb hanteren we een ruimere regeling dan de ANVR Reisvoorwaarden jouw geven in art 1.3 van de ANVR Reisvoorwaarden.

 


> Naar boven

 

Boeken en betalen

Op het moment dat je alle gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, beschouwt Sunweb dit als een definitieve boeking. Bij wijzigingen en annuleringen worden de Sunweb voorwaarden gehanteerd. Ook een boeking op aanvraag beschouwt Sunweb als een definitieve boeking.

ANVR REISVOORWAARDEN
De ANVR reisvoorwaarden zijn van toepassing op jouw boeking. De ANVR brengt met enige regelmaat nieuwe versies van deze voorwaarden uit. Wij raden je daarom aan om de ANVR reisvoorwaarden aandachtig door te lezen.

BETALEN
De aanbetaling (minimum van 50,- euro) bestaat uit:

 • de reserveringskosten
 • het calamiteitenfonds
 • de SGR-bijdrage
 • de kosten van een eventueel afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering
 • de poliskosten wanneer er een verzekering is afgesloten
 • 30% over de overige reisonderdelen

Heb je een vakantie inclusief vliegreis geboekt? Dan moeten ook de kosten voor de vlucht direct aan ons voldaan worden. Deze kosten vind je terug op jouw factuur die je ontvangt na het boeken van jouw vakantie.

De aanbetaling dient binnen 7 dagen na boeken op onze rekening te staan. Houd hierbij rekening met de verwerkingstijd van de verschillende wijzen van betaling. Het restantbedrag dient zes weken voor vertrek bij Sunweb binnen te zijn. Wanneer je binnen zes weken voor vertrek boekt, dien je het totale bedrag in één keer over te maken.

> Naar boven

 

Betalingsmogelijkheden

IDEAL
De snelste en makkelijkste manier om jouw vakantie te betalen is via iDeal. De betaling is direct bij ons binnen en loopt automatisch door in jouw boeking. Via Mijn Sunweb kun je jouw vakantie met iDeal betalen.

CREDITCARD
De vakantie kun je ook betalen met jouw creditcard, direct na boeken of via Mijn Sunweb. Dit kan met een VISA of MasterCard. 

INTERNETBANKIEREN
Via jouw bank kun je de betaling overmaken met internetbankieren. Het is belangrijk dat je bij de overschrijving jouw boekingsnummer vermeld. Houd er rekening mee dat door verschil in banken het een aantal dagen kan duren voordat de betaling verwerkt is in jouw boeking.

Je kunt jouw betaling overmaken naar: Rabobank rekening: NL 29 RABO 03563 11 961
Bic/Swift code: RABONL2U
T.N.V. Sunweb te Rotterdam

ACCEPTGIRO
Wij versturen geen acceptgiro kaarten.

> Naar boven

 

Definitieve boeking

Valt jouw boeking buiten de voorwaarden van gratis annuleren, dan is jouw boeking direct definitief. Wil je jouw boeking annuleren, dan berekenen wij hiervoor de annuleringskosten volgens de Sunweb voorwaarden.

> Naar boven

 

Het maken van een boeking

Via Sunweb kan je heel gemakkelijk, snel en goedkoop een online boeking maken. Je ziet exact dezelfde beschikbaarheid en prijzen als onze medewerkers op het Contact Center en je boekt jouw reis direct in ons systeem. Na het boeken ontvang je per mail een bevestiging. Het is niet mogelijk om jouw vakantie via een reisbureau in te boeken.

> Naar boven

 

Minimum leeftijd

Sommige bestemmingen hanteren een minimum leeftijd voor tenminste één van de reizigers. Van onze bestemmingen is dit voor Frankrijk van toepassing. Minimaal één van de reizigers moet ten minste 18 jaar oud zijn. 

Daarnaast bieden wij ook adults only accommodaties aan. Het verschilt per accommodatie welke leeftijdsgrens ze hanteren. Wij vermelden op de accommodatiepagina wat de minimum leeftijd moet zijn van alle reizigers.

Minimum aantal deelnemers

Voor al onze vakanties geldt een minimum aantal deelnemers van 20 reizigers. Bij reizen van meer dan 6 dagen geldt dat wij jou uiterlijk 20 dagen vóór vertrek laten weten of de reis doorgaat of niet. Bij reizen van twee tot zes dagen geldt dat wij dit uiterlijk 7 dagen vóór vertrek melden. In voorkomende gevallen zullen wij je tijdig op de hoogte stellen indien voor jouw reis(onderdeel) te weinig aanmeldingen zijn ontvangen. In dat geval zullen wij de reisovereenkomst direct opzeggen conform artikel 4 lid 3 van de ANVR-Reisvoorwaarden.

Indien mogelijk bieden wij je een zo goedmogelijk alternatief aan, met verrekening van heteventuele prijsverschil. Dit alternatief dient binnen48 uur na ontvangst van het alternatieve voorstel tezijn aanvaard.

> Naar boven

 

Voorboeking

Het is helaas niet mogelijk om een voorboeking te maken voor een vakantie.

> Naar boven

 

Antwoord op je vraag niet gevonden?

Bekijk dan snel de veelgestelde vragen.

> Naar boven