Vluchten

 1. Home
 2. Wintersport
 3. Reisinfo
 4. Vluchten

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

Vluchten

 

Aankopen op de luchthavens en aan boord

Op de luchthaven en in het vliegtuig kun je (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die je na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer je een overstap heeft, mag je het zegel niet verbreken tot je op jouw eindbestemming bent aangekomen.

> Naar boven

Bagage

Handbagage

Voor elke reiziger vanaf 2 jaar geldt: 

 • 1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) én 1 stuk handbagage (zoals rugzak of trolly) van samen maximaal 10 kg per persoon.
 • De accessoire mag maximaal 40 x 30 x 20 cm zijn. Het stuk handbagage mag maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn.
 • Je kan een plek in de bagage vakken boven de stoelen reserveren. Hierdoor krijg je voorrang bij het instappen en heb je zekerheid dat jouw handbagage mee kan aan boord.
 • Per vlucht kan Transavia max. 20 gegarandeerde stuks hardbagage aanbieden. Wanneer je de optie niet hebt dan zal het maximum bereikt zijn. Het is dan nog mogelijk dat er 50 stuks onbetaalde handbagage meegenomen wordt in de cabine. De overige handbagage vervoert Transavia gratis in het ruim.
   
  TIP! Lever je handbagage (rugzak of trolley) al gratis in bij de check-in balie zodat deze in het ruim wordt vervoerd. Neem al jouw waardevolle spullen in jouw accessoire mee de cabine in.


Ruimbagage
Bij de vakantie is geen ruimbagage inbegrepen. Koop je ruimbagage, dan mag je dit kosteloos verdelen over maximaal 5 koffers. Houd er rekening mee dat 1 koffer maximaal 32 kilo mag wegen. Het onderling verdelen van de bagage is mogelijk

Er gelden variabele bagagetarieven. De ruimbagage kun je direct bij de boeking bijboeken of later via de Selfservice van Transavia. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur achter de geboortedatum van elke reiziger en op de tickets.

Baby's / kinderen
Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. 

Voor kinderen vanaf 2 jaar mag extra een opvouwbare buggy worden meegenomen van maximaal 10kg. Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kun je meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Bijzondere bagage

Wintersportuitrusting
Het is ook mogelijk om jouw eigen ski- of snowboardmateriaal mee te nemen. Deze bagage valt niet onder de standaard ruimbagage. Het is belangrijk dat je hiervoor een wintersportuitrusting bijboekt. Onder wintersportuitrusting wordt verstaan:

 • 1 paar ski`s, 1 paar schoenen, 1 paar stokken, skihelm of
 • 1 snowboard met 1 paar schoenen, skihelm of
 • 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm, skihelm

Neem je een wintersportuitrusting mee, dan betaal je hiervoor 34,- euro per persoon per enkele reis.

De wintersportuitrusting kun je alleen bijboeken via de Selfservice van Transavia.

Overige bijzondere bagage

Neem je andere bijzondere bagage meedan een wintersportuitrusting (bijvoorbeeld een rolstoel)? Dan meld je dit zelf aan via de Selfservice van Transavia voor de vlucht. In de selfservice zie je ook de kosten die Transavia rekent voor het meebrengen van dergelijke bagage. Heb je via Sunweb ook jouw transfer geboekt? Neem dan ook contact met ons op. 

Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je.

> Naar boven

Vervoersvoorwaarden luchtvaartmaatschappij

De vliegreis wordt uitgevoerd door Transavia. Transavia hanteert Algemene vervoersvoorwaarden welke hieronder te raadplegen zijn. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Indien je akkoord gaat met de Sunweb voorwaarden, ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden. 


> Naar boven

Kofferlabels

De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan jouw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Jouw eigen label is ter herkenning van jouw koffer op de bagageband.

> Naar boven

Medische zaken

Medische bagage
Je kunt gratis 15 kilo aan extra medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat je een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.

De medische bagage kun je meenemen als ruimbagage of verdelen over jouw ruim- en handbagage. Houd er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij jouw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor heeft het Contact Center de volgende informatie nodig:

 • Wat is de medische bagage?
 • Waar wordt het voor gebruikt?
 • Wat is het gewicht?
 • Wat zijn de afmetingen?
 • Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?


Lichaamsdeel in het gips
Als je een lichaamsdeel in gesloten gips hebt, mag je alleen vliegen als je beschikt over een medische verklaring. Het is noodzakelijk dat in deze verklaring vermeld staat dat je met gesloten gips mag vliegen. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van jouw heenreis uitgegeven zijn. De luchtvaartmaatschappij vraagt om een medische verklaring, omdat het ziektebeeld vaak verergert door het reizen in een drukcabine. Het is belangrijk dat jouw gips voldoet aan bepaalde voorwaarden. Overleg dit met jouw behandelend arts.

Zwangerschap
Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag je vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van jouw behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap van een meerling mag je vliegen tot 34 weken zonder een verklaring van jouw behandelend arts. Vanaf 34 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap met complicaties is het altijd verplicht dat je in het bezit bent van een verklaring van jouw behandelend arts in het Nederlands of Engels. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van jouw heenreis uitgegeven zijn.

> Naar boven

Namen op de reisbescheiden

Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw 1e voor- en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart. Daarnaast is het belangrijk dat je geen leestekens gebruikt, deze worden niet goed geregistreerd bij de luchtvaartmaatschappij.

Houd er rekening mee dat je geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Sunweb is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan je doorberekend.

> Naar boven

Reisbescheiden

Je ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek jouw reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat je de reisbescheiden uitprint en meeneemt. Het is ook mogelijk om jouw reisbescheiden per post te ontvangen. De verzendkosten hiervoor zijn 20,- euro per boeking. Wij printen jouw reisbescheiden voor je uit en sturen deze circa 1 week voor vertrek naar je op.

Het is belangrijk dat je de vliegtickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes. Bij de reisbescheiden ontvang je naast de vliegtickets en vouchers ook belangrijke reisinformatie.

> Naar boven

Selfservice check-in

Je kunt ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heb je jouw vliegticket en ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van jouw vlucht. Je kunt voor jouw hele reisgezelschap inchecken. Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Jouw ruimbagage kun je na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Wil je als getrouwde reiziger bij het inchecken gebruik maken van de check-in automaat? Dan is het noodzakelijk dat op het ticket en in de boeking alleen jouw eigen (meisjes)naam vermeld staat.

> Naar boven

Service aan boord

Op de vluchten van Transavia zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kun je tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.

> Naar boven

Stoelreservering & online inchecken

Zodra jij jouw vliegvakantie hebt geboekt kun je stoelen reserveren via de Selfservice van Transavia. Je logt hierop in met jouw PNR-nummer. Dit nummer vind je terug op jouw factuur achter de geboortedatum van elke reiziger en op jouw tickets. De kosten van de stoelreservering verschillen per vlucht en per type stoel. De kosten vind je terug in de selfservice. 

Een stoelreservering is niet mogelijk voor:

 • reizigers die rolstoel gebonden en geheel immobiel zijn
 • reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben
 • reizigers die een huisdier in de cabine meenemen
 • alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Online inchecken is mogelijk vanaf 30 uur vertrek. Ook dan log je in op de Selfservice van Transavia met jouw telefoonnummer. 

Transfer

Transfers tussen de luchthaven en de vakantiebestemming zijn standaard bij de reissom inbegrepen voor alle klanten die een vliegreis bij Sunweb boeken (m.u.v. Isola 2000*). Indien je geen gebruik wenst te maken van de transfer kun je dit aangeven in stap 2 van de boeking.

Uit service overwegingen behoudt Sunweb zich het recht voor mobiele telefoonnummers te delen met transfer aanbieders. Op deze manier kan Sunweb je tijdig informeren over de juiste vertrektijden.

LET OP: Een baby moet altijd worden opgegeven in het boekingsproces. Echter, in sommige gevallen is de optie voor het boeken van de transfer (in stap 2) niet altijd beschikbaar voor baby's. Als je reist met een baby die niet in het boekingsproces wordt vermeld, kun je ons mailen na het maken van de boeking. Wij zullen de transfer voor de baby toevoegen. Ons e-mailadres is info@sunweb.nl.

Als je verwacht laat aan te komen op jouw bestemming, is het belangrijk dat je jouw accommodatie hiervan op de hoogte stelt. In de reisdocumenten kun je de openingstijden van de receptie terugvinden en informatie over hoe te handelen bij een verwachte aankomst na sluitingstijd van de receptie.

> Naar boven

Vertragingen

Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Sunweb de ANVR-voorwaarden. Sunweb is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vind je op deze website.

> Naar boven

Vliegen tijdens de zwangerschap

Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag je vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van jouw behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap van een meerling mag je vliegen tot 34 weken zonder een verklaring van jouw behandelend arts. Vanaf 34 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap met complicaties is het altijd verplicht dat je in het bezit bent van een verklaring van jouw behandelend arts in het Nederlands of Engels. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van jouw heenreis uitgegeven zijn.

> Naar boven

Vloeistoffen in de handbagage

Vloeistoffen en gels kunnen alleen in jouw handbagage mee onder de volgende voorwaarden

 • Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
 • Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter.
 • Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje.
 • Medicijnen en babyvoeding die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.

Het is belangrijk dat je bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.

> Naar boven

Vluchttijden

De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat je op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houd er ook rekening mee dat vluchtgegevens altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor jouw vertrek of zelfs tijdens jouw vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Sunweb niet aansprakelijk voor worden gesteld. Tijdens het maken van een boeking kun je soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb doet er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.

Wanneer jouw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn Sunweb.

> Naar boven