Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|2.6 min leestijd|

Hieronder lees je mijn ervaringen van mijn geweldige lente ski trip van vorig jaar naar de pistes van Val d’Isère.

Lente skiën; mijn collega Floor blogde er vorig jaar al over, maar ik kon me er niet zoveel bij voorstellen. Het kwik steeg hier de afgelopen weken al richting de 20 graden en om dan je skispullen nog in te pakken voor een paar dagen naar de sneeuw leek wel heel tegenstrijdig. Toch was het afgelopen week zover; ik mocht lente skiën gaan ervaren in het charmante Val d’Isère.

De piloot kondigde het bij de landing al aan; het zou zo’n 16 graden zijn in de Franse Alpen. En ja hoor, toen we uitstapten voor ons hotel konden de dikke jassen meteen uit en de zonnebrillen op; de thermometer tikte nog net niet de 20 graden aan. Bienvenue à Val d’Isère! Dat was letterlijk een warm welkom.

lente skiën

De voordelen van zo laat in het seizoen nog skiën werden al snel duidelijk. De lucht was strakblauw, in het dorp was het heerlijk rustig en ook de volgende dag op de piste was er bijna niemand te bekennen. Geen rijen bij de lift of vechten om een tafeltje op het terras. Sowieso leek iedereen wat meer relaxed; de mensen van de lift, het personeel in de restaurants; iedereen neemt even de tijd voor een praatje, waardoor je zelf ook heel gemakkelijk in de vakantiemodus komt.

Enigszins huiverig was ik wel over de sneeuwcondities. Het was al geen top seizoen geweest wat sneeuwval betreft, en het was nu al half april dus wat zou daar nog van over zijn? Nou, nog heel wat zo bleek! Het skigebied van Val d’Isère ligt ook redelijk hoog en beschikt over 2 gletsjers, dus dat lente skiën is hier inderdaad prima te doen. Oké, je moet niet om 4 uur ’s middags de dal afdaling proberen, maar zolang je boven blijft is het nog steeds heerlijk scheuren over de brede en opvallend dunbevolkte pistes. C’est magnifique!

lente skiën

Als je ’s middags al iets eerder van de piste stapt, is dat in Val d’Isère zeker ook geen straf. Er is genoeg te doen op een zonnige middag in dit mooie chaletdorp. Je kunt natuurlijk heerlijk achterover zakken op een leuk terrasje, of struinen langs de mooie winkels, maar voor wie van iets meer uitdaging houdt, zijn er ook wat spannendere middagactiviteiten dan dat. Paragliding bijvoorbeeld! Ik was een van de gelukkigen die dit uit mocht proberen en oh la la wat een onvergetelijke ervaring! Hoog boven de besneeuwde toppen, zwevend in de wind kun je even heerlijk wegdromen en genieten van het spectaculaire uitzicht.

Lente Skiën

Kortom, zit je niet aan de vakantieperiodes vast of wil je graag nog een 2e keer naar de sneeuw: kies voor lente skiën in Val d’Isère, want het is er formidable! Ga hier< op zoek naar jouw ideale wintersport naar Val d’Isère.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?