Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|3.3 min leestijd|

Les Arcs is een populair skigebied in de Franse Alpen, waar je niet alleen geniet van een prachtig uitzicht op de Mont Blanc, maar ook van waanzinnige pistes met topkwaliteit sneeuw en een omgeving met eindeloos veel mogelijkheden. Een topbestemming voor je wintersportvakantie! We nemen je mee naar de vier leukste dorpjes op verschillende hoogtes, die samen het skigebied Les Arcs vormen. Inpakken en gaan!

1. Voor de avonturiers: Arc 2000

De naam verraadt het misschien al: Arc 2000 is het hoogstgelegen dorp van alle vier de dorpen in het Les Arcs skigebied en daardoor ook het meest sneeuwzeker. Arc 2000 ligt aan de voet van de gletsjer Aiguille Rouge, die maar liefst 3226 meter hoog is. En hoe hoger je gaat, hoe uitdagender de pistes. De wat meer avontuurlijke skiërs en snowboarders onder ons halen hier hun hart dus op. Ook de minder ervaren sneeuwliefhebbers kunnen prima terecht in Arc 2000. Het skistation ligt in het centrum van het skigebied, dus vanuit je hotel of chalet stap je zo de pistes op en ga je naar de dichtstbijzijnde lift en/of gondel, ideaal!

Arc 2000 is het hoogstgelegen dorp in het Les Arcs skigebied

Foto: Arc 2000 is het hoogstgelegen dorp in het Les Arcs skigebied

2. Het paradijselijke Arc 1950

Arc 1950 is het jongste dorp van Les Arcs en wordt niet voor niets een 5-sterren bestemming genoemd: door de schitterende ligging op 1950 meter hoogte, midden in de natuur, en de traditionele architectuur die zo typerend is voor de Savoie waan je je in dit authentieke plaatsje in een klein paradijs. Denk aan schattige huisjes met gekleurde gevels en ruitjesramen, en natuurlijk een laagje sneeuw op het dak. Arc 1950 is ook nog eens het meest luxe dorp van skigebied Les Arcs; naast chique accommodaties, verwarmde buitenbaden en jacuzzi’s vind je hier ook een enorme spa. Zie jij jezelf al zitten in het bubbelbad, met uitzicht op de Mont Blanc?

In Arc 1950 kun je overnachten in luxe huisjes

Foto: de luxe huisjes in Arc 1950

3. Middelpunt van Les Arcs: Arc 1800

Boek een accommodatie in Arc 1800 en je bevindt je in het bruisende middelpunt van het Les Arcs skigebied. Arc 1800 is het grootste skioord van Les Arcs en ligt op 1800 meter hoogte bovendien super centraal: het ideale uitgangspunt dus om de rest van de dorpen te verkennen. En om allerlei activiteiten te ondernemen! Want wintersport in Les Arcs is meer dan alleen skiën of snowboarden. Wat dacht je van een sneeuwschoenwandeling, langlaufen of rodelen? Voor de echte durfals is er de sleebaan La Luge. Tussen Arc 1600 en Arc 1800 ligt Apocalypse Park, waar je helemaal kunt uitleven op freestyle skiën en boarden. Wat ga jij doen in Les Arcs?

In Arc 1800 kun je activiteiten ondernemen zoals sneeuwschoenwandelen

Foto: sneeuwschoenwandelen in Arc 1800

4. Ideaal voor gezinnen: Arc 1600

Ga je met je kinderen op wintersport in Les Arcs? Dan is Arc 1600 de beste plek. Net als de rest van de dorpen is ook Arc 1600 volledig autovrij, waardoor je kinderen veilig op straat kunnen lopen en spelen. Het dorp is het laagst gelegen skistation van Les Arcs (1600 meter) en is bovendien vrij vlak en compact, lekker praktisch dus als je met kleintjes op skivakantie bent. Reis je met de trein? Dan neem je vanaf het treinstation van Bourg-Saint-Maurice de kabelspoorbaan naar Arc 1600. Leuk weetje: een aantal gebouwen in het dorp staan op de Werelderfgoedlijst! Verder is Arc 1600 een rustig plaatsje. Wil je toch iets ondernemen? Net als Arc 1800 is dit dorp een prima startpunt voor sneeuwactiviteiten in de omgeving. Zo zie je: Les Arcs is echt een wintersportbestemming voor iedereen!

Arc 1600 is ideaal voor wintersport met de kinderen

Foto: Arc 1600 is ideaal voor wintersport met de kinderen

Skiën, snowboarden, sneeuwactiviteiten, of gewoon lekker aan de après-ski: in skigebied Les Arcs kan het allemaal. En de keuze in accommodaties is net zo reuze! Ga je voor een knus chalet, een all-inclusive hotel of een verblijf direct aan de piste? Bij Sunweb vind je de fijnste accommodaties in Les Arcs.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?