Met het aangescherpte reisadvies voor Turkije nog in mijn achterhoofd en een boarding pas in mijn handen stond ik bij de gate. “Daar gaan we dan”, dacht ik. Ik houd niet zo van vliegen. En dan ga je ook nog naar een land waar het de week ervoor nog onrustig is geweest. Ingrediënten voor een paniekaanval, als je het mij vraagt. Maar ja, je bent jong en je wil wat, dus je stapt in dat vliegtuig.

turkije 3

En dus, daar gingen we. Op naar de luchthaven van Antalya. En man man, wat heb ik een spijt. Ik heb namelijk de ver-schrik-ke-lijkste vakantie van m’n leven gehad. Om ieder ander dit leed te besparen heb ik een lijstje gemaakt, zodat je nevernooitniet dezelfde fout begaat als ik. Here we go:

1. Het uitzicht is er verschrikkelijk
Ik bedoel, kijk nou. Moet ik daar nog wat aan toevoegen? Een werkelijke doorn in het oog.

Turkije 5

2. Harry van de sunweb was nergens te bekennen
Wat een domper! Kom je aan op de luchthaven in Turkije, niks geen Harry nie. Ja, er stond wel iemand die deed alsof ‘ie Harry was, maar daar trappen wij niet in natuurlijk. Bracht de nep-harry  (ik bedoel, een vrouw kan toch nooit Harry heten?) ons ook nog naar de bus, gaf uitleg over onze reisbestemming en excursies en beantwoordde onze vragen. Echt vervelend.
wpInstagram 1.2

3. Je betaalt de hoofdprijs
Voor zowel de reis bij Sunweb als voor de uitgaven daar, echt, een rib uit mijn lijf. Last-minute voor een appel en een ei op vakantie naar Alanya, dat gun ik niemand. Je krijgt er de vliegreis, transfer van en naar de luchthaven én een accommodatie bij. En dan maar niet te spreken over de prijzen van het eten, voor 30 lira (ongeveer 9/10 euro) zit je aan een steak (met bijgerechten, hou toch op!) of visfilet. En dan heb je ook nog restaurants die rekening houden met allergieën en speciale dingen voor je maken. Niet te filmen.
wpTurkish Love Salad

4. De mensen zijn er onvriendelijk (echt niet te harden)
De taxichauffeur die voor een paar extra Lira op je wilt wachten als je op eigen houtje een excursie maakt naar een kasteel bovenop een berg, de imam in de moskee die je uitleg geeft over de Koran en uit 12 verschillende hoeken foto’s van je maakt en de obers die van servetjes bloemen voor je fröbelen tijdens het eten. Dat kan toch gewoon echt niet?
wpMoskee1.2

5. Hotel from hell
Dat kan natuurlijk niet goed gaan voor zo’n prijs. En ja hoor: iedere dag schone handdoeken, extra sleutels voor mensen die er graag altijd zelf een op zak hebben, lekker ruikende kamers, airconditioning die zo koud kan dat je ’s nachts je wollen vliegtuigvest van ellende aantrekt en een restaurant onder de appartementen. Extra vervelend: de wandeling naar het strand duurde gewoon drie minuten. DRIE! We hebben bijna ‘red mijn vakantie’ gebeld.

6. Er leven verschrikkelijke zeemonsters
En als laatst een mega waarschuwing: Pas op voor dit soort zeemonsters! Ze zwemmen razendsnel en zijn gewapend met een onderwatercamera.

wpOnderwater1

Ik vertrok op 21 augustus met Sunweb naar Oba, Alanya en verbleef in Hotel Mitos.

Wil jij ook zo’n vreselijke last minute vakantie beleven? Vind dan hier jouw perfecte last minute!

29 september, 2015|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Kim 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Leuk geschreven!

    Ik vertrok op 25 augustus naar Alanya, hotel Club Big Blue. 6 weken daarvoor geboekt.
    Net zo’n helse vakantie gehad als jij.

  2. Anna 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Wat een enorm leuk verhaal waarin je ons als lezers eerst geweldig op het verkeerde been zet.. maar tegelijkertijd alle bestaande vooroordelen wegneemt! Zo wil iedereen toch last minute naar Turkije?!