Door |Geüpdatet op: 27 oktober, 2021|2.5 min leestijd|

Januari is een heerlijk moment om op zonvakantie te gaan. Zo begin je het jaar goed en laad je je helemaal op voor het nieuwe jaar. Maar waar is het lekker warm in januari? We zetten de fijnste winterzonbestemmingen voor januari voor je op een rij. 

Warm in januari: ontdek Fuerteventura

In januari is het op het heerlijke Spaanse eiland Fuerteventura gemiddeld 17 graden. Een stuk aangenamer dan het weer in Nederland op dat moment! En met gemiddeld 6 à 7 zonuren per dag, geniet je hier volop van de zon. Fuerteventura wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het eiland heeft prachtige ongerepte natuur waar je doorheen kunt hiken. Of ontdek het eiland per fiets. Tip: er zijn heel veel fietspaden te vinden en het is makkelijk om een fiets te huren voor een dag of meerdere dagen. Vooral in januari is dit een perfecte manier om het eiland te verkennen! Als watersportliefhebber kun je hier ook helemaal los. Het zeewater is aangenaam, ook in januari. En je kunt hier heerlijk windsurfen en kitesurfen. 

5 windsurfers op de zee in Fuerteventura in januari

Foto: windsurfers trotseren de zee in Fuerteventura

Geniet van Gran Canaria in de winterzon

Gran Canaria ligt dichtbij de kunst van Afrika en is de perfecte zonbestemming voor januari. In de zomer kan de temperatuur op dit eiland oplopen tot 40 graden. Vind je dit iets teveel van het goede? Zoek dan de zon op in januari. Het is hier dan heerlijk genieten met gemiddeld zo’n 19 graden. Het Spaanse eiland Gran Canaria is dus perfect om te overwinteren. Je hoeft je er niet te vervelen. Ontdek bijvoorbeeld het diverse landschap: van tropische bossen tot wuivende palmbomen. Een dagje op een van de heerlijke stranden mag natuurlijk ook niet ontbreken! En wat dacht je van een fiets- of wandeltocht? Zo ontdek je het eiland in no-time.

Haven in Gran Canaria met een helderblauwe lucht

Foto: Gran Canaria in een stralend winterzonnetje

Lanzarote is jouw zonbestemming in januari

Het Canarische Eiland Lanzarote heeft genoeg charmante plaatsjes om lekker doorheen te slenteren. En als je dan toch aan het slenteren bent… Plan eens een lange hike door de mooie natuur. Je komt zo op authentieke plekken die het eiland zó de moeite waard maken. De gemiddelde temperatuur is 19 graden in januari, perfect dus voor een fijne wandeling. Loop bijvoorbeeld door het nationale park Timanfaya. In dit beschermde natuurgebied zie je duidelijk dat Lanzarote een vulkanische oorsprong heeft. Even met de beentjes omhoog? Ga dan voor een dagje strand. Lanzarote heeft namelijk heel veel prachtige stranden die meer dan een bezoekje waard zijn. De badplaatsen Puerto del Carmen en Playa Blanca zijn top! 

Natuurgebied met berg en water

Foto: Timanfaya National Park op Lanzarote

Voordelen van zonvakantie in de winter

Wat zo fijn is aan vakantie in januari: dat je het hoogseizoen vermijdt. Zo vind je de leukste accommodaties voor een fijne prijs. Toch liever in december de zon opzoeken? Ontdek dan waar het warm is in december.

Hi, ik ben Sanne! Ik schrijf voor Sunweb blogs over de mooiste bestemmingen. Wat een droombaan hè? Van Rome tot Tirol en van Kos tot Nice: ik neem je mee naar de chillste stranden, lekkerste restaurants, gaafste activiteiten en de meest spectaculaire uitzichtpunten. Ga je mee?