Door |Geüpdatet op: 29 augustus, 2021|4.4 min leestijd|

Begint het bij jou ook al te kriebelen na de zomerperiode? Lekker de zon (en warmte) opzoeken in het buitenland als het in Nederland kouder wordt. We hebben de beste winterzon bestemmingen voor je verzameld mét weersverwachting en wat er zoal te doen is. De vraag die we het meeste krijgen: waar schijnt de zon in februari en december. Het antwoord is simpel, namelijk dichterbij dan je denkt! Binnen 5 uur vliegen sta je al met je voeten in het zand in Portugal, Spanje of Egypte. Waar verleng jij de zomer? Lees verder en doe inspiratie op. 

1. Waar schijnt de zon in december? Op Gran Canaria!

Er zijn tal van fijne winterzon bestemmingen, maar Gran Canaria is wel één van onze favorieten om in de winter te bezoeken. Omdat het Spaanse eiland dichtbij de kust van Marokko ligt, is het hier ook in december gemiddeld nog 19 graden en ben je hier het hele jaar vrijwel zeker van zon. Er is genoeg te doen tijdens je zonvakantie in de winter. Voor een schitterend uitzicht is Roque Nublo een ideale plek voor het maken van een selfie. Breng vooral ook een bezoek aan de bruisende hoofdstad Las Palmas. Hier vind je de lekkerste tapasrestaurantjes! Zin in een romantische avond? Boek dan een boottocht en bewonder de ondergaande zon.

Uitzicht over de ondergaande zon over een jachthaven op Gran Canaria

Foto: de perfecte afsluiter van een fijne nazomerdag: de zonsondergang.

2. Zonvakantie in de winter? Ontdek veelzijdig Tenerife

Tenerife mag meteen op je bucketlist, want dit grootste eiland van de hele Canarische Archipel is veelzijdig en heeft een prachtige natuur. Naast de vele (zand)stranden vind je hier prachtige kliffen, amandelbomen en dichtbegroeide bergen. Tip: vooral de noordkant is erg groen en leent zich prima voor een lange wandeling. Neem dus je wandelschoenen of stevige sneakers mee! Het eiland kun je het beste verkennen met een huurauto. Wil je liever niet rijden? Boek dan een tocht per catamaran! De kans is groot dat je walvissen en dolfijnen spot. Het klimaat op Tenerife is met gemiddeld zo’n 20 graden in de winter zeer aangenaam. Een heerlijke bestemming dus voor een zonvakantie in de winter!

Vrouw relaxt in huurauto met de ruige bergen van Tenerife op de achtergrond

Foto: je verkent Tenerife het beste met een huurauto. Roadtrip!

3. Geniet van de zon in de Algarve tijdens je decemervakantie

Op het lijstje beste winterzonbestemmingen mag de Algarve niet ontbreken. In februari is de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden, dat is een stuk warmer dan in ons koude kikkerlandje. Het echte authentieke Portugal ontdek je in deze mooie streek dankzij de charmante, oude dorpjes. De Algarve kun je het beste ontdekken met een huurauto. Strandliefhebber? Stap dan in je auto en verken de zuidkust. Je vindt er meer dan 100 stranden! Tip: breng een bezoek aan Praia da Marinha, want dit strand is al eens uitgeroepen tot het mooiste strand van de wereld met prachtige rotspartijen. ’s Avonds is de plaats Lagos op haar mooist met haar kleurrijke straatjes, pleinen en fijne sfeer. Strijk neer op een terras en bestel één van de visspecialiteiten en piri piri-gerechten. Zo vers en lekker!

Uitzicht over de spectaculaire rotsen en azuurblauwe zee.

Foto: bewonder het spectaculaire strand Praia da Marinha met eigen ogen.

4. Zin in een citytrip in de winter? Ga dan naar Las Palmas

In dit blog vertelden we al over Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Maar wist je dat deze plek ook perfect is voor een zonnige stedentrip in de winter? Zo combineer je je zonvakantie met cultuur. Aanrader: in de kerstperiode waan je je in de avonden in een waar sprookje door alle lichtjes die Las Palmas verlichten. Je kunt hier op je slippers urenlang winkelen, slenteren en daarna lekker genieten van lokale gerechtjes in één van de vele restaurantjes en barretjes. Of relax op de stranden van Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras. Winter of niet: hier is het altijd lekker weer. Heb je zin in iets actiefs? Maak dan een lange wandeling in de oudste wijk van de stad, Vegueta. Sinds 1990 staat deze wijk op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets.

Uitzicht over Las Palmas in de avond. De stad is verlicht door duizenden lampjes.

Foto: Las Palmas in de avond

5. Zonvakantie in de winter naar Lanzarote

Ben jij toe aan zon? Dan is Lanzarote, met haar kenmerkende overblijfselen van vulkanische uitbarstingen, een heerlijke winterzonbestemming. In de wintermaanden is het hier gemiddeld 19 graden. Maar niet alleen het aangename klimaat is waarom ik hier graag naartoe vlieg. De beroemde schilder en beeldhouwer César Manrique heeft veel gedaan om het oorspronkelijke karakter van dit Spaanse eiland te behouden. De gebouwen en huizen mogen niet hoger zijn dan vier verdiepingen en zijn wit geschilderd. Vakantiegevoel gegarandeerd! Een bezoek aan het Nationale Park Timanfay is een aanrader evenals een excursie naar de grotten Jameos del Agua. Wil jij liever relaxen? Ook dat kan tijdens je winterzon vakantie. De stranden op Lanzarote zijn mooi en bovendien erg schoon.

Azuurblauwe zee en boulevard met pittoreske, witte huisjes

Foto: de typische witte huisjes aan zee op Lanzarote

Meer inspiratie voor een winterzon vakantie? Lees dan ook eens de blogs over 5 warme winterzonbestemmingen vol verrassingen en waarom een winterzonvakantie een goed idee is!

Hi, ik ben Sanne! Ik schrijf voor Sunweb blogs over de mooiste bestemmingen. Wat een droombaan hè? Van Rome tot Tirol en van Kos tot Nice: ik neem je mee naar de chillste stranden, lekkerste restaurants, gaafste activiteiten en de meest spectaculaire uitzichtpunten. Ga je mee?