Door |Geüpdatet op: 27 november, 2019|3.1 min leestijd|

Waarom zou je jouw zomervakantie al boeken voordat het überhaupt kerstvakantie is? Vroegboeken heeft meerdere voordelen, we zetten ze voor je op een rijtje:

1. Vroegboekkorting

Vroeg uitkijken naar je volgende vakantie kan je flink wat winst opleveren. In december en januari gelden namelijk de hoogste vroegboekkortingen. Dit voordeel kan zomaar oplopen tot zo’n 300 euro. Daarna dalen de kortingen weer langzaam. Hoe sneller je erbij bent, hoe meer korting zou je dus kunnen zeggen. In november en december zou je zelfs al een reisje voor nog geen 200 euro in de pocket kunnen hebben.

2. Early bird catches the worm: meer keuze en beschikbaarheid

Ben je op tijd met boeken, dan heb je nog alle keuze uit de leukste hotels en appartementen die anders allang voor je neus weggekaapt zijn. Ook als je met een (vrienden)groep op vakantie gaat is vroegboeken een must. Met meerdere personen in een huisje of meerdere hotelkamers bij elkaar boeken? Vroegboekers hebben meer kans. Wees er dus snel bij, zo zorg je dat je dat gezellige vakantiehuisje of heerlijke resort te pakken krijgt! 

3. Vlieg vanaf jouw ideale luchthaven

Als je wat zuidelijker in Nederland woont, is het voor jou misschien veel handiger om vanaf Rotterdam of Eindhoven te vliegen. Boek je vroeg, dan heb je meer kans dat er vakanties beschikbaar zijn met vluchten vanaf andere luchthavens. Zo bespaar je in één klap een hoop tijd, geld én moeite.

4. Schoolvakanties

Als je met kinderen op vakantie gaat ben je afhankelijk van schoolvakanties. Dit zijn natuurlijk de drukste tijden op vakantiebestemmingen, zeker de plekjes die populair zijn onder gezinnen. Boek je bijtijds dan heb je de meeste kans dat jullie ideale vakantie nog beschikbaar is in het hoogseizoen.

5. Voorpret

Buiten is het donker, koud en guur. Terwijl de afgedankte kerstbomen hier met orkaankracht door de Nederlandse straten waaien, begeef jij je in gedachte op een paradijselijk strand of stap je net in je huurauto om een prachtige roadtrip te maken…

Zodra jouw vakantie geregeld is kan de pret beginnen! Hoe eerder je dus boekt, hoe meer tijd om je voor te bereiden, inspiratie op te doen en er naartoe te leven. En die mooie bikini nog even in de sale mee te pakken.

Tip: Op onze blog vind je tal van inspirerende en informatieve artikelen die jou helpen het beste uit je vakantie te halen.

6. Rust vlak voor je vakantie

Vakantie draait om ontspanning, dus waarom zou je in de aanloop er naartoe gestresst op zoek gaan naar een geschikte reis? Als je dan eindelijk iets gevonden denkt te hebben zit het alweer vol, blijkt het onbetaalbaar of net niet meer beschikbaar in die ene week. Had je nu maar eerder geboekt!

Ook moet je altijd nog van alles regelen voordat je weggaat. Wie past er op de kat? Hebben de kids nog nieuwe zwemkleding nodig? Of wil je misschien je nieuwe wandelschoenen nog inlopen? Hoe fijn is het als je je gewoon in alle rust kunt voorbereiden op je vakantie en niet alles op het laatste moment nog hoeft te doen? Zo kun je bij aankomst tenminste meteen beginnen met genieten.

7. Garanties

Wees niet bang dat jouw vroeg geboekte reisje volgende maand ineens voor de helft van de prijs wordt aangeboden. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat de door jou geboekte reis op een later tijdstip (tussen de 4 tot 8 weken voor vertrek) goedkoper door ons wordt aangeboden, krijg je het verschil van ons terug met de Vroegboekgarantie.

8. Geen spijt

Met deze tips op zak weten we zeker dat je blij zult zijn als je je vakantie vroeg boekt. Kom je in de tussentijd een reis tegen die je liever had gehad? Zelfs dan is er geen reden tot paniek, want met de omruilgarantie mag je in veel gevallen je reis bij ons gewoon omruilen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?