Door |Geüpdatet op: 13 oktober, 2015|2 min leestijd|

Of je nou op vakantie je verstand op nul zet en alleen maar wilt relaxen of juist eropuit gaat om van alles te ontdekken, er is één ding dat bijna iedereen wel doet op vakantie: souvenirs shoppen! Leuk als herinnering voor jezelf, maar ook als presentje voor het thuisfront. Zij zijn tenslotte degenen die de kat eten hebben gegeven, de plantjes hebben verzorgd en de post netjes op een stapel hebben gelegd. Wel zo leuk om dan ook echt iets te kopen wat typerend is voor jouw vakantieadres. Wat kun je in Turkije zoal aan souvenirs scoren?

1. Handbeschilderde schaaltjes
Je wordt haast vanzelf vrolijk wanneer je de lange rekken met deze vrolijk gekleurde schaaltjes ziet. Ze zijn er in alle maten en kleuren te vinden, zo zit er voor jouw oma/moeder/buurvrouw/etc. vast ook een leuk exemplaar bij. Leuk als slaschaal of om tijdens een verjaardag de borrelnootjes in te doen!

wphandgeschilderde schaaltjes turkse turkije

2. Duizend-en-1-nacht lichtjes
Op welke bazaar je ook loopt, de schitterende oosterse lampjes zijn bijna overal te vinden. De met mozaïek belegde lampen brengen een knusse sfeer aan iedere ruimte. Je kunt kiezen voor een hanglamp met meerdere kleine lampjes eraan, gezellige waxinelichthouders, een gezellig nachtlampje of hangende kaarsenhouders, voor bijvoorbeeld in de tuin of op een balkon… Als je altijd al moeite hebt met kiezen, zorg dan dat je genoeg tijd uittrekt voor het winkelen, want de keuze is reuze!

wpduizend-en-1-nacht turkse turkije

3. Breng de hamam naar Nederland
Het Turkse bad ritueel is een eeuwenoude traditie en nog steeds razend populair. Nu kun je je tijdens de vakantie natuurlijk helemaal in de watten laten leggen in de hamam, maar hoe fijn zou het zijn als je dit na kunt bootsen in je eigen badkamer! In souvenirwinkeltjes kun je vaak complete ‘hamam-pakketten’ vinden, inclusief hamam-badhandoek, scrub-handschoen, lekkere zeep om je mee in te soppen en olie waar je huid super zacht van wordt. Ook leuk voor iedereen die nog nooit een hamam ervaring heeft gehad, zo kunnen ze het toch een beetje meemaken!

wphamam turkse turkije

De Turkse bazaar is een echt shopwalhalla, dus er zijn nog talloze andere dingen te vinden. Wat heb jij voor souvenirs mee naar huis genomen toen je in Turkije was? Laat het ons weten!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
13 oktober, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.