Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|3.8 min leestijd|

Wintersport in Les Deux Alpes is een feestje vanwege de 200 kilometer aan verschillende pistes, maar ook zeker vanwege de après-ski! Waar Frankrijk normaal gesproken niet bekend staat om de après-ski, bewijst skigebied Les Deux Alpes het tegendeel. Hier kan je zowel op de pistes als in het dorp terecht voor gezellige après-ski. Benieuwd waar je moet zijn? In deze blog ontdek je onze top 5 bars in Les Deux Alpes.

1. La Grotte du Yeti

Ben je vaker in de après-skibars te vinden? Dan is de Yeti Bar, oftewel La Grotte du Yeti waarschijnlijk wel een begrip dat je kent. De Yeti Bar vind je namelijk in twaalf wintersportdorpen, waaronder Les Deux Alpes. Na een dagje sporten in de buitenlucht is het heerlijk ontspannen in La Grotte du Yeti. Er is vaak live muziek van dj’s en bands: voor je het weet gaan de voetjes van de vloer! Het leuke aan de Yeti Bar? Dat er veel verschillende nationaliteiten komen. Je kunt dus je Engels, Frans en Duits lekker bijspijkeren onder het genot van een drankje. Enjoy!

2. De Prins van Oranje

Zin in wat Hollandse hitjes tijdens de après ski in Les Deux Alpes? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Prins van Oranje. Deze bar ligt op loopafstand van de skilift dus je rolt er zo na je wintersport naar binnen. In de Prins worden regelmatig evenementen georganiseerd waarbij op de bar wordt gedanst en de nodige shotjes worden genuttigd. Zin in een feestje? Ga dan naar de Prins van Oranje: de place to be voor Nederlanders die wel van après ski houden in Les Deux Alpes.

Schnapps is een alcoholisch drankje, vaak gedronken tijdens de après-ski

Foto: shotjes mag niet ontbreken tijdens een feestje in Les Deux Alpes

3. Pano Bar

Niets fijner dan na de mooiste afdalingen zó de bar in skiën. Dat kan in Les Deux Alpes bij de Pano Bar. Deze après ski bar ligt op 2600 meter hoogte waardoor het op zonnige dagen snel gezellig druk is. Wat ons betreft is après-ski in de buitenlucht het beste! Geniet van de heerlijke hits die over de piste uit de boxen schallen terwijl jij met je vrienden de laatste zonnestralen van die dag meepakt. Waar je in de après-skibars in het dal en dorp regelmatig meezingers hoort, moet je bij de Pano Bar juist zijn voor wat technobeats. Vanaf deze plek heb je prachtig uitzicht over de pistes, het dorp en de bergen in de omgeving. Uitgefeest? Dan kun je skiënd naar beneden of als je dat een fijner idee vindt, de Jandri Express naar beneden pakken.

4. La Rotonde du Diable au Cœur

Heb je het gemak ervaren van après-ski op de piste? Dan is La Rotonde du Diable au Cœur ook de moeite waard. Allereerst omdat je op deze plek heerlijke gerechten en fijne wijnen kunt proeven die je geserveerd krijgt op het zonnige terras. Vanaf La Rotonde kijk je uit over de prachtige bergen, het dorp en de feestende en skiënde wintersporters op de piste. Daarnaast zijn er ook regelmatig leuke evenementen en live dj’s die zorgen voor het leukste vermaak op de piste. Wil je dus wat afwisseling qua après-ski om je dagen af te sluiten? Dan mag La Rotonde niet op je lijstje ontbreken.

5. L’Avalanche

Kun je geen genoeg krijgen van de après-ski in Les Deux Alpes? In skibar l’Avalanche feest je tot de zon opkomt. l’Avalanche is een heus begrip in het wintersportgebied en – als je van een feestje houdt – zeker de discotheek waar je een dansje moet wagen. Als dat tenminste nog gaat na de kilometers piste die je overdag hebt afgelegd. In deze discotheek worden verschillende soorten muziek gedraaid waardoor er voor ieder wat wils is. Naast Nederlanders zijn er ook veel andere nationaliteiten te vinden wat de sfeer heel gezellig maakt! Van house tot dance en van meezingers tot polonaise: in l’Avalanche vliegen de uren voorbij. Iets te laat geworden? De frisse berglucht zorgt er de volgende dag voor dat je zó weer wakker bent. Mocht je overigens toch liever naar Oostenrijk afreizen, bekijk de beste après-ski tips in Oostenrijk.

In club l'Avalanche kun je meedansen op verschillende muziekstijlen

Foto: dans mee op de verschillende muziekstijlen in l’Avalanche

Bijzijn is meemaken! Ervaar de sfeer in onze top 5 après-skibars in Les Deux Alpes met eigen ogen en oren. Vind jouw favoriete accommodatie van Sunweb in Les Deux Alpes en start met aftellen.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?