Door |Geüpdatet op: 15 januari, 2024|3.9 min leestijd|

Zeg je wintersport, zeg je après-ski. Voor veel mensen dé reden om op wintersport te gaan: na het skiën of snowboarden een drankje bij de piste, met sfeervolle schlagermuziek. Vooral Oostenrijk staat bekend om zijn gezellige après-ski. Om je te helpen hebben we de beste en leukste après-ski-gebieden op een rij gezet. Waar ga jij tot in de late uurtjes door?

1. Gerlos

Gerlos is al jaren één van de bekendste en populairste wintersportbestemmingen onder Nederlanders. Het hoort bij de hoogstgelegen plaatsen in het Zillertal en is daardoor erg sneeuwzeker. Maar het dorp staat vooral bekend om de beste après-ski. Gerlos zit vol met gezellige bars, restaurants en discotheken waar het feest tot in de vroege ochtend doorgaat. En het mooie is: in veel uitgaansgelegenheden werkt Nederlands personeel, dus je bestelt je drankje gewoon in het Nederlands! Daarnaast treden er in Gerlos tijdens het wintersportseizoen regelmatig bekende Nederlandse artiesten en DJ’s op. En als dat nog niet genoeg voor je is, is er in Gerlos ook nog de Dutchweek: een week skiën, feesten en bier drinken met duizenden andere Nederlanders. Dat wil jij toch ook meemaken?

2. Ischgl

Als je naar de leukste en beste après-ski-gebieden wilt, dan wil je het Oostenrijkse Ischgl zeker ontdekken. De pistes in het gebied zijn goed, maar de après-ski is hier zo mogelijk nóg beter. Niet voor niets wordt dit dorp ook wel het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd. Van trendy après-ski-bars tot hippe discotheken en dampende nachtclubs: Ischgl heeft het allemaal. De tap gaat al vroeg open op de berg bij de Paznauner Taja, met de grootste hits en ouderwetse meezingers op de speakers. Sla tijdens jouw vakantie ook zeker een bezoek aan de Kuhstall en de Trofana Alm niet over, je viert er namelijk het ultieme wintersportfeestje. Proost!

Après-ski-barren in het Oostenrijkse Ischgl

Foto: ontdek het après-ski-leven in het Oostenrijkse Ischgl

3. Sölden

In het Ötztal ligt het dorp Sölden. Bekend van de vele grote, internationale skiwedstrijden die er worden gehouden. Maar ook van de BIG 3, 3 bergen boven de 3000 meter die met een skilift bereikbaar zijn. Als je die gedaan hebt, heb je wel een drankje verdiend. Gelukkig zijn daarvoor opties genoeg: Sölden heeft de perfecte combinatie van gezellige bars op de piste en grote clubs in het dal. Tijdens het skiën of boarden pak je bijvoorbeeld alvast een drankje op de piste bij Obstlerhütte. Wie daarna nog energie heeft om te dansen kan naar Fire & Ice, dé nachtclub van Sölden. Daar feest je door tot diep in de nacht.

In Sölden kun je na het skiën genieten van een drankje in de gezellige bars

Foto: neem een drankje in de bars van Sölden

4. Kirchberg

Kirchberg mag in het lijstje van leukste après-ski-gebieden niet ontbreken. Het ligt in de Kitzbüheler Alpen en er zijn maar weinig wintersportdorpen die kunnen tippen aan de gezelligheid van de après-ski in dit dorp. Naast dat de pistes zeer goed zijn onderhouden, heeft de après-ski een Nederlands tintje. Of zeg maar tint, want in de kroegen werkt vooral Nederlandse bediening en grote Nederlandse artiesten treden hier regelmatig op. Wist je dat in Kirchberg ook de hitserie ‘Oh Oh Tirol’ is opgenomen? Bekende kroegen die je niet mag overslaan tijdens jouw vakantie zijn Der Tiroler en Boomerang. Wanneer ga jij? Bekijk de beste àpres-ski bars in Kirchberg.

5. Mayrhofen

Naast Gerlos heeft het Zillertal nog een plek die bij de leukste en beste après-ski-bestemmingen hoort: Mayrhofen. Naast de verschillende spannende afdalingen bruist ook de après-ski in Mayrhofen aan alle kanten. De keuze in dit dorp is zo groot, dat je na een dagje skiën of snowboarden haast niet weet waar je moet beginnen. Vaak is het bij de Ice Bar gezellig druk, maar ook bij de Pilzbar of Brück’n Stadl kun je prima terecht voor een gezellig begin van de avond. Ben je daarna nog niet klaar? Doe je voetjes van de vloer in een van de vele discotheken en nachtclubs in het dorp. Vergeet je feestmuts niet!

Een iglo waar je kan feesten tot diep in de nacht

Foto: tot diep in de nacht feesten in Mayrhofen

Zin gekregen in een feestje en de leukste après-ski-gebieden zelf ontdekken? Bekijk het ruime aanbod aan fijne accommodaties van Sunweb en boek jouw favoriet. Skipas is altijd inclusief en je stelt jouw vakantie geheel samen naar wens. Ben jij student en wil je gegarandeerd feesten tijdens je skitrip met vrienden of een grote groep? Dan is een Totally Snow wintersport echt iets voor jou. Veel feestplezier!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?