Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|3.5 min leestijd|

In het Oostenrijkse Zillertal vind je het skigebied Mayrhofen: een waar wintersportparadijs. Het dorp heeft genoeg gezellige restaurants en een bruisende après-ski. Combineer dit met het grote skigebied vol verschillende pistes en je hebt de ideale wintersportbestemming. Ook echte snelheidsduivels halen hier hun hart op. Lees snel verder en ontdek de top 5 spannendste pistes in Mayrhofen. Durf jij het aan?

1. Piste #34: De Harakiri

In deze top 5 afdalingen mag de zwarte Harakiri piste absoluut niet ontbreken. Met een daling van 78%(!) is deze piste alleen voor wintersporters met uitstekende techniek én stalen zenuwen. Het is niet voor niets één van de bekendste en steilste afdalingen van Oostenrijk. Durf jij op de schrik van het Mayrhofen skigebied de hoogte in? Scheur naar beneden, kijk terug naar de weg die je hebt afgelegd en geniet van ultieme euforie. Scoor een t-shirt als aandenken in de Harakiri bar en pronk ermee tijdens de après-ski. Een prestatie om trots op te zijn! Een afdaling van de Harakiri piste is ongetwijfeld het hoogtepunt van je wintersport in Mayrhofen.

De hoge piste Harakiri in het Mayrhofen gebied

Foto: de Harakiri piste in Mayrhofen

2. Piste #15: hoe snel ben jij?

De vele pistes in het Mayrhofen skigebied liggen op een hoogte van 630 tot 2500 meter, allemaal met uitzicht op de prachtige Alpen. Met 142 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Maar voor echte snelheidsduivels komt piste nummer 15 ongetwijfeld als winnaar uit de bus. Hier kun je écht hard gaan. Hoe hard precies? Door de snelheidsmeting zie je dat zelf eenvoudig terug. Eens kijken of je echt zo snel bent als je dacht! Ga jij de strijd aan met je vrienden of zet je in op het verbreken van je eigen record?

3. Piste #10: ruimte genoeg

Op deze lange afdaling kun je vol gas. De piste is namelijk erg breed, waardoor je minder last hebt van eventuele drukte wanneer jij je snelheidsrecord probeert te verbreken. En met snelheid opbouwen komt het wel goed; piste nummer 10 is een rode piste en zit daarmee net één stap onder de zwarte piste. Dat betekent dat de piste vrij steil is, maar voor een meer ervaren wintersporter goed te doen. Dus heb jij al vaker op de latten gestaan en ga je dit keer in het Oostenrijkse Mayrhofen skiën? Dan moet je deze piste zeker proberen. Het zou maar zo kunnen dat het je nieuwe favoriet wordt.

Dit is piste nummer 10, in Mayrhofen

Foto: rode piste #10 in Mayrhofen

4. Piste #66: geweldig uitzicht

Als je op wintersport gaat in Mayrhofen is piste 66 ook een echte aanrader. Als je afdaalt van deze piste kom je afwisselend smallere en bredere gedeelten tegen. Glij op je ski’s of snowboard soepel door de adembenemende witte sneeuw op uitgestrekte, glooiende stukken piste. Af en toe is het tijd voor een beetje actie met een spannende steile helling tussendoor. Een geweldige combinatie, toch? Ook dit is een rode piste, dus een beetje ervaring is fijn. Vergeet niet om tijdens het snowboarden of skiën in Mayrhofen van de prachtige omgeving te genieten. Deze piste wordt ook wel de panoramaroute genoemd vanwege het unieke uitzicht. Gemakkelijk is de afdaling niet, maar absoluut de moeite waard.

Dit is piste nummer 66 in Mayrhofen

Foto: rode piste #66 in Mayrhofen

5. Piste #12: de Devil’s Run

Zwarte piste nummer 12 wordt ook wel de ‘Devil’s Run’ genoemd. Met zo’n naam kun je je vast voorstellen hoe deze piste er ongeveer uitziet. Men zegt dat dit dé test is voordat je de Harakiri afgaat. Niet gek dat zelfs de beste skiërs en snowboarders er twee keer over nadenken voordat ze deze piste betreden. Maar als je het aandurft is een onvergetelijke ervaring gegarandeerd. Verzamel al je moed en raas door de sneeuw naar beneden. Na de afdaling duik je direct de après-ski in om bij te komen met een biertje of schnapps. Hef je glas en stel jezelf de grote vraag: morgen de Harakiri?

Ben jij een echte durfal en zie jij naast feesten in één van de leukste après-ski-gebieden ook de pistes in het Mayrhofen skigebied wel zitten? Boek je accommodatie in Mayrhofen via Sunweb en maak je klaar voor de afdaling.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?