Het levendige dorp Mayrhofen ligt in het Oostenrijkse Zillertal en is een waar wintersportparadijs. Je kunt hier genieten van pistes zowel boven en onder de boomgrens. De gezelligheid in het dorp, van heerlijke restaurants tot bruisende après ski, in combinatie met het grote skigebied maakt dit de ideale wintersportbestemming voor iedereen. Ook echte snelheidsduivels kunnen hier hun hart ophalen. Daarom zetten we de top 5 snelste, coolste en meest bizarre pistes in Mayrhofen op een rij.

1.    Piste nummer 34 De Harakiri

Sunweb wintersport - Mayrhofen - Harakiri

Er kan geen andere piste dan de Harakiri op 1 staan in deze top 5. Met een dalingspercentage van 78% is deze piste echt alleen bestemd voor wintersporters met stalen zenuwen én beheersen over een uitstekende techniek. Het is niet voor niets één van de bekendste steilste afdalingen van Oostenrijk.

2.    Piste nummer 15

Op deze piste kun je echt hard gaan. Hoe hard? Dat kun je eenvoudig terugzien want er is hier een snelheidsmeting. Eens kijken of dat je echt zo snel bent als dat je denkt? Vergeet niet om rekening te houden met de andere mensen op de piste.

3.    Piste nummer 10

Deze lange afdaling kun je vol gas gaan. Het is daarom erg fijn dat deze afdaling erg breed is waardoor je minder last hebt van eventuele drukte wanneer jij je snelheidsrecord probeert vast te stellen.

4.    Piste nummer 66

Deze afdaling is afwisselend met smallere en bredere gedeelten. Eenmaal aan het skiën, geniet je hier van glooiende stukken piste met steile hellingen tussendoor. Vergeet tijdens het skiën niet van het uitzicht te genieten! Gemakkelijk is deze afdaling niet, maar absoluut de moeite waard.

5.    Piste nummer 12

Deze piste wordt ook wel ‘Devil’s Run’ genoemd en men zegt dat dit dé test is voordat je de Harakiri afgaat. Durf jij het aan om uit te vinden waar deze piste zijn naam aan te danken heeft?

En, durf jij één van bovenstaande pistes aan? Met maar liefst 225 kilometer piste kun je in Mayrhofen ieder geval altijd wel een piste vinden die jij helemaal perfect vindt!

20 maart, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter