Turkije, Turkije… Wat heb je mij verrast!!! Sinds januari ben ik productmanager voor Turkije en dus mocht ik dit seizoen diverse bestemmingen en hotels bezoeken. Ik dacht tja, al die all inclusive hotels, er zal weinig verschil zijn, maar jeetje wat zat ik fout. Vind jij het moeilijk kiezen waar je naar toe moet in Turkije? Ik hoop dat ik je met mijn ervaringen een beetje kan helpen.

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra alleen al is zo groot als sommige landen. Het voordeel van deze regio zijn absoluut de hotels. De meeste hotels hebben hier ontzettend veel faciliteiten. Neem bijvoorbeeld onze Selections Hotel Asia Beach Resort & Spa, met een directe opgang naar het strand (inclusief gratis ligbedjes en parasols), een eigen bioscoop, 3 waterglijbanen en 2 à la carte restaurants. Oftewel, een relatief klein hotel met zoveel faciliteiten, kun je nagaan wat de grotere hotels te bieden hebben.

De bekendste plaatsen uit deze regio zijn Antalya, Side en Alanya. Vooral in de laatste twee plaatsen kun je met de dolmus vaak makkelijk naar een gezellig centrum, waarbij Side vol oudheden staat.

Klinkt goed maar liever iets anders? Kijk snel verder bij een van de volgende regio’s.

Noord Egeïsche kust

Kusadasi it is! Deze Turkse badplaats heeft een ontzettend leuk centrum. Mijn collega en ik zijn er samen een keer wezen eten en wat een sfeer op straat. Ook kun je hier goed shoppen, winkels genoeg! Daarnaast is deze omgeving ook nog eens het startpunt van enkele wandelingen. Kijk bij het kasteel in het centrum voor meer informatie. Ook hier liggen een aantal grote hotels, sommige zelfs met eigen waterpark. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze Xperience Aria Claros Beach & Spa Resort.

Zuid Egeïsche kust

Groen, groener, groenst! O ja en blauw, blauwer, blauwst ook nog. De groene heuvels rondom Marmaris, Içmeler en Ölüdeniz zijn een fantastisch plaatje en dan ook nog eens die blauwe baai er bij! Het voordeel van deze 3 badplaatsen is dat ze ook nog eens een leuk centrum hebben. Marmaris met zijn lange winkelstraat en barstreet bruist! Içmeler is klein en gemoedelijk, net als het in de schitterende baai gelegen Ölüdeniz. De meeste hotels zijn hier kleinschaliger dan in de rest van Turkije, alhoewel uitzonderingen altijd blijven bestaan natuurlijk. Nieuw in ons aanbod is bijvoorbeeld Hotel Casa de Maris, een relatief klein hotel dat stijlvol is ingericht. Hier heb ik zelf geluncht van het buffet, en ik moet zeggen, wat een kwaliteit! Hier wil ik volgende keer wel weer lunchen.


Egeïsche kust

En dan mijn persoonlijke favoriet… het schiereiland Bodrum. Op dit schiereiland liggen diverse delen van Bodrum. Al die delen hebben iets met elkaar gemeen, namelijk de zee! Als je hier rondrijdt, is de zee nooit ver weg en op zee heb je veel eilanden. Van veel delen kun je bijvoorbeeld Kos zien liggen.

Twee plaatsen die ik wil uitlichten zijn Bitez en Bodrum-stad. Bitez heeft een schattig boulevardje, met diverse barretjes en restaurants direct aan zee, heel gezellig om ’s avonds even over heen te struinen. De ander is Bodrum-stad; ik ben hier tweemaal op doordeweekse dagen geweest en het was zo gezellig druk op straat. Alle restaurantjes en terrasjes vol, uitzicht op de burcht en de gezellige marina. Onze Selections Hotel Baia vind ik persoonlijk een aanrader als je houdt van een mooi uitzicht over de baai, rust en ruimte!

Heb ik je hiermee geholpen? Ik hoop dat je een van deze leuke regio’s gaat ontdekken!

07 februari, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter