Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|3.4 min leestijd|

Iets anders doen dan skiën of snowboarden in Zell am See? Dat kan prima, want in deze stad is er genoeg te beleven. Ook in de zomerperiode. Van vissen in de Zeller See tot lokale specialiteiten proeven bij de beroemde delicatessenzaak in de stad. Er is altijd wat te doen in Zell am See. Laat je inspireren door onze vijf originele ideeën.

1. Bezoek de Kitzsteinhorn

Tijdens je vakantie tot grote hoogte stijgen? Pak dan de funitel (grote gondelbaan) of normale kabelbaan naar de Kitzsteinhorn: één van de mooiste bezienswaardigheden in Zell am See en Kaprun. Het bergstation van de Gipfelbahn ligt op 3029 meter. Dit is het hoogste punt dat je met de lift kunt bereiken in het Salzburgerland. Eenmaal boven sta je versteld van het adembenemende uitzicht. Ga je in de zomerperiode? Dan kan het zomaar zijn dat je met je korte broek in de sneeuw staat, want er ligt 365 dagen per jaar sneeuw! Duik daarna de grot in om binnen een film te kijken over de natuur op de berg, plof neer in een ligstoel aan het sneeuwstrand of ga rodelend en jodelend de berg af. De Kitzsteinhorn is letterlijk het hoogtepunt van je vakantie.

Kitzsteinhorn is een bezienswaardigheid in Zell am See, Oostenrijk

Foto: bezoek de bezienswaardigheid Kitzsteinhorn in Zell am See, Oostenrijk

2. Geniet van een Wellnessdag bij Tauern Spa

Na een actieve dag in de bergen verlang je natuurlijk naar een heerlijk relaxmomentje. Waar kan dat beter dan in een wellnessresort? Het unieke Excellent Hotel Tauern Spa World hotel ligt op één van de mooiste plekjes in Kaprun, heeft een spectaculair spacentrum van 20.000 m² en is voor iedereen toegankelijk. Geniet in het glazen buitenbad van het uitzicht op de bergachtige omgeving terwijl het warme water je spieren ontspant. Laat je daarna uitgebreid verwennen met massages, stoombaden, sauna’s met panorama-uitzicht en nog veel meer. Wedden dat je helemaal zen terugkomt van vakantie?

3. Ga vissen in de Zeller See

Wat er te doen is in de omgeving van Zell am See? Watersporten bij de Zeller See. Je kunt er bijvoorbeeld zeilen, varen, kanoën, windsurfen en kitesurfen. Vissen in het meer kan ook. Heel ontspannend en de perfecte afwisseling met een actieve dag. De meest voorkomende vissoorten in de Zeller See zijn forellen, karpers, snoeken en baarzen. Vissen is ook superleuk om met je kids te doen. Geef ze een hengel en je hebt geen kind meer aan ze! Plof zelf lekker neer in de ligweides om te genieten van de zon en het prachtige uitzicht op de omliggende bergen.

In de Zeller See kun je talloze vissoorten op vissen

Foto: de Zeller See in Zell am See, Oostenrijk

4. Loop over de kerstmarkt

Tijdens de kerstperiode komt de geur van gebakken koekjes, warme glühwein en zelfgemaakte producten je tegemoet als je door Zell am See slentert. In de straten vind je allerlei kraampjes met lekkernijen en hebbedingetjes. Daarnaast zijn er op de Zeller See sterren geplaatst en je kunt er een rondvaart maken langs de bezienswaardigheden van Zell am See. Het zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een romantische avond met je geliefde. Voor de muziekliefhebbers is er iedere zaterdagavond een sterrenconcert. En de Oostenrijkse Gemütlichkeit? Die krijg je er gratis bij!

5. Proef lokale specialiteiten bij Feinkost Lumpi

Deze activiteit staat zeker op je lijstje als jij je afvraagt: wat te doen in Zell am See? Feinkost Lumpi is een traditionele delicatessenzaak waar je specialiteiten vindt uit de gastronomische regio Pinzgau. Proef schnaps, gerookte bacon, verse kaas, zelfgemaakte wijn en nog veel meer lekkers. Ben je op zoek naar een culinair souvenir of een mooi cadeau voor de thuisblijvers? Met de geschenkmanden en beroemde chocoladecreaties maak je iedereen blij.

Bij delicatessenzaak Feinkost Lumpi kun je de specialiteiten van Pinzgau proeven

Foto: bezoek Feinkost Lumpi voor de specialiteiten van regio Pinzgau

Heb jij zin in een afwisselende vakantie in de bergen? Bekijk dan nu alle accommodaties in Zell am See en boek jouw ideale appartement of hotel om vanuit daar de stad te ontdekken. Welke Zell am See bezienswaardigheden vind jij zeker de moeite waard?

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?