Door |Geüpdatet op: 22 juni, 2023|3.5 min leestijd|

De mooiste stranden, een rijke cultuur, heerlijk eten, een gastvrije bevolking en een prachtige natuur; Turkije verrast! Want naast de fijnste (all inclusive) hotels en resorts valt er in dit land zoveel moois te ontdekken! Zeg je keuzestress maar vaarwel en lees hieronder verder over de mooiste vakantiebestemmingen aan de Turkse zee.

Geniet van de zon aan de Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is groot. Met meer dan 1000 kilometer is deze kuststrook minstens twee keer zo lang als de Nederlandse kust. Nog een verschil: hier zakt de temperatuur nooit onder nul. Perfect voor een frisse duik! Het is daarom niet gek dat dit een van de meest toeristische plekken van Turkije is. In dit paradijs is er voor ieder wat wils: pal aan de parelwitte stranden staan tal van hotels met alles wat je nodig hebt voor jouw Turkse droom. 

Vanuit Selections Hotel Asia Beach Resort & Spa bijvoorbeeld loop je zo het strand op. Je hoeft alleen maar aan je zonnebrand en handdoek te denken, want de gratis ligbedjes en parasols staan altijd voor je klaar. Zoek daarna de verkoeling in de bioscoop of in één van de drie waterglijbanen of smul van de heerlijkste lokale en internationale gerechten in onze twee à-la-carte-restaurants.

Heb je het strand en je hotel van alle mogelijke hoeken bekeken? Kom landinwaarts! De Turkse Rivièra zit boordevol steden met een gezellig centrum en herinneringen aan een ver verleden. Antalya, Side en Alanya zijn de bekendste in deze streek. En met het typisch Turkse busje de Dolmuş ben je er in een oogwenk.

Authentiek gebouw met uitzicht op zee

Foto: prachtig uitzicht over het strand van Antalya, Turkije

Eet je rond en kijk je ogen uit aan de Noord-Egeïsche kust

Zin in groen en glooiend? Dan is een vakantie aan de Noord-Egeïsche kust echt iets voor jou. De geur van mandarijnenbomen, druiven en olijven omarmt je. Çok lezzetli (heerlijk)! En ook hier vind je bruisende badplaatsen vol winkels en restaurants, zoals Kuşadası. Deze omgeving is ook het startpunt van een aantal prachtige wandelingen. Ben jij tijdens je vakantie graag in het water te vinden? Turkije heeft een groot aanbod aan de fijnste hotels met waterparken. 

Beleef de nacht aan de Zuid-Egeïsche kust

Aan de Zuid-Egeïsche kust vind je de steden Marmaris, Içmeler en Ölüdeniz, door groene heuvels ingedekt en aan helderblauwe baaien. Marmaris is een bruisende plek die erg geliefd is door jong en oud. Overdag genieten op het heerlijke strand, ’s avonds slenteren langs de lange winkelstraat en voetjes van de vloer in de barstreet. De stad slaapt nooit! Toch zin in een ongestoord dutje? De kleinere en gemoedelijke stadjes Içmeler en Ölüdeniz liggen dichtbij. De meeste hotels zijn hier kleiner maar knusser dan in de rest van Turkije.

Pierewaaien aan de Egeïsche kust

En dan een groot favoriet aan de Egeïsche kust: het schiereiland Bodrum. Als je hier rondrijdt, zijn de zee en de vele eilanden nooit ver weg. Toch is het op het eiland zelf ook fijn vertoeven. Niet voor niets wordt Bodrum het Saint-Tropez van Turkije genoemd. Stap aan boord van een traditioneel Turkse zeilboot (gulet), feest erop los in openluchtdiscotheek Halikarnassos of bezoek historische schatten. 

De plaatsen Bitez en Bodrum-stad zijn hier grote aanraders! Bitez heeft een leuke boulevard met vele restaurants en barretjes. Ook gezellig om ‘s avonds rond te struinen. Voor meer leven in de brouwerij is Bodrum-stad een bruisend alternatief. Het is er gezellig druk op straat, de terrasjes zitten vol en het uitzicht op de burcht en marina (baai) is fantastisch. Ben je uitgeteld, maar nog niet uitgekeken? Vanuit de à-la carte-restaurants van Selections hotel Duja Bodrum, heb je een verbluffend uitzicht op zee.

rond zwembad met loopbrug met hotel en palmbonen, Bodrum, Turkije

Foto: hotel Baia, Bodrum, Turkije

Ontdek de mooiste plekken in Turkije via Sunweb

Geïnspireerd door één van deze leuke vakantiebestemmingen aan Turkse wateren? Bekijk het totale Sunweb-aanbod voor hotels in Turkije. Zo ontdek je al snel je favoriete vakantieplek in Turkije. Kun je niet wachten om het zand tussen je tenen en dat koude drankje in je handen te voelen? Boek hier je last minute-vakantie naar Turkije.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?