5x Waarom een cruise met Cunard zo bijzonder is

Een luxe cruisevakantie als geen ander

Wie nog nooit aan boord van een cruiseschip is geweest, denkt al snel aan luxe decors, galakleding en flaneren van een grootse wikkeltrap à la de film Titanic. En hoewel de meeste cruiseschepen tegenwoordig zijn uitgerust met een hypermoderne inrichting en faciliteiten, weet Cunard deze traditionele sfeer als geen ander te bewaren. Maar dan wel in een chique en modern jasje! Maak kennis met deze unieke cruisemaatschappij en ontdek wat een cruisevakantie met Cunard zo bijzonder maakt.

Een gevoel van geschiedenis en traditie

De Britse cruisemaatschappij Cunard werd bijna twee eeuwen geleden opgericht als scheepsvaartmaatschappij en staat bekend om haar unieke combinatie van tijdloze elegantie, uitzonderlijke service en buitengewone ervaringen. Een van de dingen die Cunard zo bijzonder maakt, is haar gevoel voor geschiedenis en traditie. De cruisemaatschappij werd opgericht in 1840 en heeft een lang en legendarisch verleden.. Aan boord van Cunard ervaren passagiers hetzelfde gevoel van grandeur en elegantie als de rijke elite in het verleden.

Cunard cruise luxe

Ongeëvenaarde luxe en stijl

Terugkerend naar de gouden eeuw van het stoomschipreizen presenteert Cunard een klassieke cruise-ervaring op elk van hun iconische schepen. Alle schepen van Cunard zijn vernoemd naar bekende koninginnen van Engeland en ook als gast zul je je een ware koning(in) voelen. Zodra je aan boord stapt, wordt je verwelkomd in een wereld van luxe en stijl, met sierlijke openbare ruimtes, stijlvolle lounges en ruime hutten. De inrichting is klassiek en verfijnd, maar wel met alle gemakken van vandaag de dag. Van uitgebreid shoppen in designer boutiques tot een sportieve yogasessie en heerlijk ontspannen in de moderne spa - elk aspect van de cruise is ontworpen om je van top tot teen te verwennen en je een koninklijk gevoel te geven.

Uitzonderlijke service en aandacht voor detail

Cunard staat ook bekend om zijn uitzonderlijke service en aandacht voor details. De bemanning is uitgekozen voor hun professionaliteit en vriendelijkheid en ze zijn toegewijd om het hoogste niveau van dienstverlening te bieden. Vanaf het moment dat je aan boord stapt, word je behandeld als VIP, met attent personeel dat klaar staat om aan al hun behoeften te voldoen. Of het nu gaat om een speciaal dieet of drankbestelling, extra kussens in je hut of hulp bij het kiezen van een excursie, niets is te veel moeite voor de bemanning.

Dineren en entertainment van wereldklasse

Maak je klaar voor een vakantie gevuld met diners en entertainment van wereldklasse. De schepen van Cunard beschikken over verschillende eetgelegenheden, van formele restaurants met een gastronomische keuken tot informele eetgelegenheden met een meer ontspannen sfeer. Zo kun je iedere dag van je cruise genieten van een andere keuken, net zo chique als dat je zelf wilt. De lijn heeft ook een breed scala aan activiteiten en entertainment aan boord, waaronder livemuziek, theatershows en lezingen van gastsprekers. Sportievelingen kunnen zich zelf wagen aan een schermtoernooi! Er is altijd iets te doen aan boord, of je nu actief wilt zijn of gewoon wilt ontspannen en genieten van het landschap. Een ander evenement waarin de traditionele cruise ervaring naar voren komt, zijn Cunard's gala avonden. Minimaal eenmaal tijdens je cruise word je uitgenodigd voor een chique gala avond, waarin gasten zich hullen in hun allerbeste kledij. Op deze avonden ondergaat het schip zelf ook een heuse transformatie; met weelderige decoraties, uitgebreide diner menu's, signature cocktails en live muziek wordt werkelijk alles uit de kast gehaald om een magische avond te creëren.

Een vakantie vol unieke ervaringen

Niet alleen aan boord biedt Cunard onvergetelijke ervaringen, ook het brede scala aan bestemmingen en unieke landexcursies is wat de rederij onderscheid van andere cruisemaatschappijen. De bijzondere routes brengen je naar enkele van 's werelds meest fascinerende bestemmingen, van de charmante straatjes in Cadiz tot de witte stranden van Langkawi en torenhoge wolkenkrabber in New York. Cunard staat ook bekend om haar transatlantische cruises op de iconische Queen Mary 2 en andere unieke reizen, zoals cruises naar het zuidelijkste punt van Zuid-America op de Queen Victoria. Eenmaal op je bestemming aangekomen, kun je je verdiepen in de lokale cultuur door middel van fantastische landexcursies. Denk aan een catamaran tocht op de Caribische zee, wijn proeven in Zuid-Europa of een helikoptervlucht. Dankzij het ruime aanbod heeft Cunard niet alleen voor ieder type reiziger een passende activiteit te bieden, maar ook voor ieder budget.

Kortom, een cruise met Cunard is een onvergetelijke ervaring vol geschiedenis, luxe, uitzonderlijke service en buitengewone ervaringen. Vanaf het moment dat je aan boord stapt, word je meegevoerd naar een wereld van authentieke cruisereizen, waar voor elk detail wordt gezorgd en aan elke behoefte wordt voldaan. Geen wonder dat Cunard wordt beschouwd als een van 's werelds meest prestigieuze en iconische cruisemaatschappijen.