Door |Geüpdatet op: 20 september, 2022|4.1 min leestijd|

Overweeg je een vakantie naar Ibiza en vraag je je af wat te doen op Ibiza? Van de leukste marktjes en wijnproeverijen tot perfecte stranden en natuur: dit Spaanse eiland zit boordevol bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Benieuwd? Met deze 5 tips kijk je alvast vooruit naar een onvergetelijke zonvakantie! Waar begin jij?

1. Op naar de hippiemarkt!

Het is zeker een aanrader om een dag(deel) op de gezellige markten van Ibiza rond te slenteren. Vooral op de grote hippiemarkt Las Dalias, net buiten San Carlos, is veel te beleven. De ruim 200 vrolijke kramen zijn op zichzelf al een echte bezienswaardigheid op Ibiza. Je vindt hier kleurrijke tassen, zelfgemaakte sieraden, kunstwerken, exotische muziekinstrumenten en prachtige tapijten. Je scoort er de leukste souvenirs en geniet van de lekkerste gerechten. Tijdens het struinen langs de kramen geniet je ook vaak van livemuziek. Tip! Als je met de auto bent, parkeer je die al voor een paar euro op het parkeerterrein naast de markt. Ben je in de zomer op Ibiza? Dan is er vaak aansluitend op de dagmarkt een heuse Night Market waar je een dansje kunt wagen.

Op Ibiza zijn er leuke activiteiten zoals het bezoeken van de hippiemarkt Las Dalias

Foto: hippiemarkt Las Dalias, vlakbij San Carlos

2. Maak een uitstapje naar het historisch centrum

Heb je zin om wat te doen op Ibiza waarbij je de cultuur leert kennen? Ga dan een dagje naar het historische centrum Dalt Vila in Ibiza-Stad. Wist je dat dit charmante middeleeuwse centrum benoemd is tot UNESCO–werelderfgoed? Bij de ingang bij de stadsmuren vind je de oude markthal Es Mercat Vell, die er wat uit ziet als een oude Griekse tempel. Vroeger kwamen boeren en vissers hier om hun waar te verkopen, maar vandaag de dag vind je er biologische producten, groenten, fruit en prachtige bloemen. Verblijf je in een appartement of hotel op Ibiza, dan is het altijd leuk een boeketje mee te nemen. Vervolg je weg daarna naar de witte kathedraal Santa Maria de les Neus, ook een mooie bezienswaardigheid op Ibiza. Het is een wat steile wandeling naar boven, met een fenomenaal uitzicht als beloning. Neem je camera mee voor het perfecte vakantiekiekje!

Dalt Vila is een historisch centrum in Ibiza-stad

Foto: geschiedenis in centrum Dalt Vila, Ibiza-stad

3. Ga voor een lokale wijnproeverij

Spanje is een echt wijnland en een wijnproeverij op Ibiza is dan ook een geweldige activiteit om te doen. Proef wit, rosé, mousserende wijnen of een Tinto Joven, een rode wijn uit de Rioja-streek. Zonder twijfel is de meest speciale wijn van Ibiza de Tinto Crianza, een rode wijn die 6 maanden rijpt. Ben je niet de grootste wijnfan? De lokale likeur ‘hierbas ibicencas’ is ook aan te raden, met een sterke anijssmaak met tijm en rozemarijn. Het is heerlijk wijnproeven tussen de druiven bij een authentieke bodega. Met de prachtige wijngaarden om je heen, een bezienswaardigheid van Ibiza op zich, smaakt alles nog beter. En zo weet je meteen welke nieuwe favoriet je voortaan bestelt op het terras!

4. Ontdek de Cova de San Marca-grot

Wat te doen op Ibiza als je zin hebt in actie? Een dag klauteren in één van de oudste grotten ter wereld is één van de leukste activiteiten op Ibiza. Er wordt geschat dat de Cova de San Marca-grot vlakbij het stadje San Miguel wel 100.000 jaar oud is. Hierdoor is het een wonderlijke bezienswaardigheid op het Spaanse eiland. Bij binnenkomst wordt je verrast door de prachtige druipstenen en versteende watervallen. Trek stevige schoenen aan en vergeet je trui niet, want het is meestal rond de 20 graden celsius in de grot. Tip! Combineer je trip met een bezoek aan de toren Torre d’es Molar tegenover de grot. Bovenop de toren heb je een waanzinnig uitzicht over de Cova de San Marca-grot en het vasteland van Ibiza.

de Cova de San Marca-grot is geschat 100.000 jaar oud

Foto: de historische Cova de San Marca-grot, Ibiza

5. Ibiza vanaf de zee met een catamaran-tour

Wat te doen op Ibiza als je een dagje lekker wil uitwaaien op zee? Wil je veel zien en ondertussen relaxen met lekkere hapjes en drankjes, dan is een catamaran-tour een activiteit op Ibiza die je niet wilt missen. Vanaf de haven bij San Antonio stap je zo de boot op en vaart de bestuurder je naar de beste plekken. Met de catamaran ga je naar verschillende stranden, zoals het privé-eiland S’Espalmador. Laat je leiden naar mooie spots en ontspan heerlijk onder de Spaanse zonnestralen op het dek. De barbecue wordt al klaargezet terwijl jij onder het genot van een exotische cocktail geniet van de magische zonsondergang. Dit moet vakantie zijn!

Wat te doen op Ibiza? Met deze 5 tips kijk je alvast vooruit naar een fijne zonvakantie op dit Spaanse eiland! En bekijk ook onze aanraders voor de mooiste plekken op Ibiza. Wat wordt jouw favoriete bezienswaardigheid op Ibiza? Vind een accommodatie van Sunweb op Ibiza en geniet!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?