Door |Geüpdatet op: 26 augustus, 2022|3.8 min leestijd|

De Turkse Rivièra is een schitterende kuststreek in het zuiden van Turkije en is perfect voor een heerlijke ontspannen vakantie in een mooie badplaats. Geniet van de Mediterrane zon op een van de prachtige stranden, slenter door de bruisende oude vissersdorpjes of neem een duik in de rijke Turkse geschiedenis. Dit zijn de vijf mooiste badplaatsen in Turkije.

1. Ontdek de parel Antalya

Ga je op zonvakantie naar Turkije, dan is de kans groot dat je op de stad Antalya vliegt. Bij aankomst kan jouw vakantie in ‘de parel van de Turkse Rivièra meteen beginnen! Tijdens jouw verblijf in Antalya kan je iedere dag een nieuw strand ontdekken. Van hagelwitte kiezelstranden tot uitgestrekte zandstranden: elke stranddag is in deze badplaats in Turkije een feestje. Haal een ijsje op de boulevard en bewonder de schepen in een van de mooiste Turkse jachthavens. In de smalle steegjes slenter je langs verschillende souvenirwinkels, geurige kruidenstalletjes en kleurrijke bazaars. Wil je écht goed winkelen? Ga dan naar een van de grotere overdekte winkelcentra, waar je een mix van Westerse en Turkse merken koopt. Verblijf je het liefst direct aan het strand? Boek dan een accommodatie in naastgelegen stadjes Lara, vol luxe all-inclusive hotels, of het wat rustigere Kundu.

2. Zoek de romantiek op in Kemer

Minder bekend dan Antalya, maar zeker de moeite waard is het romantische Kemer. Het is een van de leukste badplaatsen van Turkije. Dit voormalige vissersdorpje ligt aan de voet van het Taurusgebergte en is een paradijs voor de natuurliefhebber. De kuststrook van Kemer bestaat vooral uit kiezelstranden. De turquoise zee is hier dan ook kristalhelder. Perfect voor een verfrissende duik. Vanuit Kemer maak je eenvoudig een uitstapje naar mooie natuurgebieden in de buurt, zoals de watervallen van Göynük of de Tahtali-berg. Het knusse stadscentrum is gedeeltelijk autovrij en zit vol gezellige restaurants. Strijk neer op een van de gezellige terrassen en verwen je smaakpapillen. Of bewonder de indrukwekkende schepen en exclusieve boetieks in de luxe jachthaven.

3. Ga voor luxe in Belek

Voor liefhebbers van golfen, shoppen en strand is Belek the place to be. In deze moderne, mooie badplaats in Turkije dompel je jezelf onder in luxe. Het prijsniveau ligt hier gemiddeld ook wat hoger. Het kilometerslange zandstrand van Belek is een van de mooiste stranden aan de Turkse Rivièra. Veel hotels, zoals Hotel Titanic Deluxe Golf, hebben een eigen privéstrand, waardoor het hier lekker rustig is. Bestel een verfrissend drankje aan de bar, sluit je ogen en kom weer helemaal tot rust. Ook graag iets actiefs doen? Met de elf (!) door dennenbossen omgeven golfbanen kan elk type golfer hier z’n hart ophalen. Ook voor andere sportfanaten is hier genoeg te doen. Terwijl jij een balletje slaat vermaakt de rest zich met parasailen, paardrijden, tennissen of een van de andere sportieve activiteiten.

Gedekte tafel in een hutje aan het strand

Foto: het privéstrand van Hotel Titanic Deluxe Golf, Belek, Turkije

4. Bewonder het sfeervolle Side

Het gezellige Side is van kleine havenstad uitgegroeid tot een bruisende Turkse badplaats vol winkeltjes, heerlijke restaurants en gezellige bars. Je hebt hier ook genoeg keuze in accommodaties. Je hoeft je tijdens je strandvakantie in Side zeker niet te vervelen. Rondom de stad liggen namelijk veel schatten uit de Romeinse en Griekse tijd. Ga op verkenningstocht in de oude stad en bewonder de overblijfselen van het Romeinse amfitheater en de Tempel van Apollo. Dankzij de centrale ligging kun je vanuit Side ook heel makkelijk een uitje maken naar een andere leukste badplaats in Turkije.

Oude vervallen tempel

Foto: de Tempel van Apollo, Side, Turkije

5. Relax in het populaire Alanya

De gezellige badplaats Alanya is een van de populairste bestemmingen aan de Turkse Rivièra. Of je nou gaat voor de interessante bezienswaardigheden in de omgeving, wil genieten van de natuur in het omliggende groene gebergte, wil shoppen in de rumoerige bazaars of relaxen op een van de brede zandstranden: in Alanya kan het allemaal. Bovenaan de stad, op zo’n 250 meter hoogte, ligt het Alanya kasteel. De stadsmuren van dit imposante Ottomaanse kasteel lopen kronkelend naar beneden en geeft de stad een unieke uitstraling. Neem vanaf het Damlatas-strand de kabelbaan naar boven voor een adembenemend uitzicht op de haven en het strand. Hier moet je zijn voor een jaloersmakende vakantiefoto.

Welke je ook kiest, de Turkse Rivièra is dé plek met de mooiste badplaatsen van Turkije, voor een zorgeloze zonvakantie vol ontspanning en avontuur. Bekijk het aanbod van Sunweb voor de beste badplaatsen in Turkije zoals Antalya, Kemer, Belek, Side of Alanya en kom helemaal in de vakantiestemming.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?