Door |Geüpdatet op: 16 december, 2019|3.5 min leestijd|

Het Spaanse eiland Lanzarote ligt voor de Afrikaanse kust op minder dan vijf uur vliegen vanaf Schiphol. Op dit eiland wordt Spaans gesproken, maar kan je over het algemeen genomen goed terecht met Engels en er wordt betaald met Euro’s. Waarom Lanzarote jouw favoriete vakantiebestemming gaat worden? We geven je vijf redenen:

1. Perfect weertje

Wil je zeker weten dat je vakantie niet in het water valt? Dan is Lanzarote de ideale vakantiebestemming. Met jaarlijks slechts 18 regendagen is het bijna gegarandeerd dat je hier ieder seizoen van een zonvakantie kunt genieten. Lanzarote heeft een sub-tropisch woestijnklimaat met temperaturen van 21°C in de winter en bijna 30°C in de zomer. Warm genoeg voor het strand, geen extreme hitte.

2. De beste stranden van Lanzarote

Ondanks zijn vulkanische oorsprong heeft Lanzarote opvallend veel goudgele en zelfs witte stranden. Een dagje aan het strand hoeft dus niet gepaard te gaan met het zitten op zwarte kiezels. Of je nu zin hebt in gezelligheid, actief bezig zijn of juist lekker wilt relaxen, voor iedere gelegenheid is er wel een strand te vinden.

Gezien vanuit het noorden, met de klok mee.

  • Caleton Blanco in het noorden. Alsof de combi wit zand en turquoise zee al niet prachtig genoeg is, is het strand ook nog eens omgeven door en bezaaid met zwart lavagesteente. Een bijna surrealistisch plaatje!
  • Costa Teguise is een gezellige kustplaats in het oosten met de stranden Playa de las Cucharas (ga hier windsurfen, snorkelen of duiken), Playa Jablillo (kalm water, fijn voor kinderen) en de rustigere strandjes Playa de los Charcos en Playa del Ancla.
  • Arrecife is de hoofdstad, het strand is er wat drukker. Het zand is mooi maar de hoogbouw op de achtergrond maakt het wel wat toeristisch.
  • Puerto Del Carmen is levendig. Een zes kilometer lange boulevard verbindt diverse uitgestrekte stranden zoals Playa de los Pocillos en Playa de Matagorda. Bezoek Playa Chica voor watersporten, snorkelen en duiklessen.
  • Costa de Papagayo in het zuiden is geliefd bij toeristen vanwege de prachtige, door rotsen omgeven stranden Playa Pozo en Playa Mujeres.
  • Playa Blanca iets verderop wordt geroemd om zijn goudgele, soms bijna witte stranden. Playa Dorada en Flamingo zijn leuke stranden met toeristische faciliteiten zoals winkeltjes en restaurantjes. Ook vinden we hier nog het kleinere Playa de Montaña Roja, met iets meer keien op het strand.
  • Famara en La Santa liggen helemaal ten noord-westen van het eiland langs een langgerekte baai met roze-achtige rotsen. Deze goudgele zandstranden zijn rustiger dan die in het oosten en zuiden. Heerlijke surfspot. Door de sterke stroming minder geschikt om te zwemmen.

3. Natuurpark Timanfaya

Stel je voor, zo’n 360 vulkaantoppen die oprijzen uit het zwarte zand. Welkom in Timanfaya! De immense rotsformaties zijn een lust voor het oog. Deels kan je deze zelf ontdekken, voor het ruigere gedeelte ga je met een speciale bus mee. Verderop in het vissersplaatsje El Golfo vind je Lago Verde. Een ondergelopen krater vormt hier een knalgroene lagune achter een zwart lavastrand.

4. Activiteiten in de natuur

Lanzarote staat bekend om zijn spectaculaire vulkanische landschap. Veel activiteiten komen daar ook uit voort. Wist je dat Lanzarote een paradijs is voor fietsers? Er zijn prachtige routes zoals de epische klimroute door Tabayesco of bergopwaarts naar Mirador de Haría.

 

Tip: Huur een fiets om het eiland op een sportieve manier te ontdekken

Hiken en wandelen zijn ook goede opties. En hoe kan het anders op een eiland? Surfen, kiten, suppen, jet-skiën, snorkelen en duiken: watersporten kun je hier naar hartelust.

5. César Manrique

Het werk van kunstenaar en architect César Manrique speelt een grote rol op het eiland. De visionair heeft er zijn missie van gemaakt om vervelende gevolgen van massatoerisme te beperken. Zo is er alleen in de hoofdstad hoogbouw en zijn alle huisjes op het eiland wit geverfd. Hij zette het landschap in om bijzondere attracties te creëren, waaronder Mirador del Rio in het noorden, een 475 meter hoog uitzichtpunt. En Jameos del Aqua, onderdeel van ’s werelds langste vulkanische grot met een prachtige lagune. Over het hele eiland vind je zijn invloeden en creaties!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
16 december, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.