Lanzarote is schitterend. Je vindt er de meest prachtige baaien, waar je goed kunt relaxen. Ook zijn er, net als op de andere Canarische Eilanden, langgerekte, levendige kuststroken met restaurantjes en bars binnen handbereik. En last but not least: dit eiland biedt ook nog eens plekken waar je speciaal naartoe gaat om de schoonheid ervan te bewonderen. Maar… waar moet je dan precies zijn om te genieten van de mooiste stranden, als je op vakantie gaat naar Lanzarote?

Vakantie Sunweb Lanzarote

Puerto del Carmen is de meest bekende plaats op Lanzarote en is perfect voor een hele fijne vakantie. Het strand is werkelijk prachtig en langs de waterlijn slenteren is hier heerlijk. Aan de mooi aangelegde boulevard vind je vele winkels, leuke restaurants en een speeltuintje. Wil je een keer naar een ander strand, maar daar niet teveel moeite voor hoeven doen? Een stuk verderop ligt het brede Playa de los Pocillos. Je kunt hier zo lang langs het water of over de boulevard wandelen, dat je ook verschillende andere stranden passeert. Uiteindelijk zie je dan de start- en landingsbaan van het vliegveld liggen.

Costa Teguise

Palmbomen langs de mooiste stranden van Lanzarote

In Costa Teguise zijn meerdere stranden, maar het leukst is toch wel Playa de las Cucharas. Vele ligbedjes en parasols sieren het strand, dat langzaam afloopt in zee. De wuivende palmbomen lachen je iedere dag weer toe en maken het tropische plaatje helemaal compleet. Kinderen spelen hier uitbundig langs de waterlijn en sportievelingen surfen er in de verte vrolijk op los. Wil je na het zonnebaden nog even nippen van een koel drankje? Dat kan in een van de bars die vlakbij liggen. Salud!

Mooiste stranden

De stranden van Playa Blanca

Playa Dorada in de plaats Playa Blanca is prachtig! Het ligt in een baai met aan weerszijden een pier. Een heel mooi gezicht! En bij de gezellige chiringuitos die midden in het zand staan, is het een feestje om een lekker hapje of drankje te bestellen. Playa Flamingo bevindt zich eveneens tussen twee pieren in en is daardoor een lust voor het oog. Hier wil je zeker een keer naartoe. Voor het centrum ligt nóg een mooi strand. Het is wat levendiger vanwege de aanwezige restaurants en bars die uitkijken over zee, maar zeker top voor een frisse duik in zee.

Canarische Eilanden

Zwart lavagesteente bewonderen tijdens je vakantie op Lanzarote

Playa Caleton Blanco is bijna een must om te bezoeken. Dit is een perfecte plek om samen uren in de zee van het zonnetje en het adembenemende uitzicht te genieten. Het samenspel van het bijna witte zand en de helderblauwe zee is oogverblindend. En erg bijzonder: het strand is ook nog eens omgeven door én bezaaid met zwart lavagesteente. Een fantastisch gezicht! En als je er toch bent, breng dan gelijk een bezoek aan het vissersdorpje Órzola. Dit dorpje is vooral bekend vanwege de veerboot die vanuit het haventje naar het eilandje La Graciosa vaart. En speciaal voor liefhebbers van vis: het aanbod van de verse visgerechten is iedere dag weer anders.

Strandvakantie

Adembenemende klif in Famara

Het strand van Famara ligt pal naast indrukwekkende kliffen. Deze plek is werkelijk uniek. De hoge bergen in combinatie het vlakke strand zorgen voor een bijzonder plaatje. Geniet hier van het uitzicht, maar ook zeker van de zon en een fijne wandeling. Doordat de wind hier altijd waait, is dit eveneens een perfecte plek voor sporten als watersurfen en zelfs paragliding. Wat je plannen ook zijn, aan het einde van de dag is het heerlijk om samen iets te eten in het naastgelegen vissersdorpje La Caleta de Famara.

En zo zijn er nog veel meer schitterende plekken op Lanzarote waar je met je voeten in het zand kunt genieten van al het moois om je heen. Kijk je al uit naar een vakantie op dit veelzijdige eiland?

14 mei, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter