Door |Geüpdatet op: 14 september, 2017|3.7 min leestijd|

Het Spaanse Mallorca is een schitterend eiland met prachtige accommodaties en de leukste kinderactiviteiten. Een ideale kindervakantie bestaat uit dagen vol zon, zee, strand en zwembaden en dat vind je hier zeker. Maar er is zoveel meer te doen en beleven met je kind. Met deze vijf uitstapjes wordt je vakantie op Mallorca met kinderen er één om nooit te vergeten.

1. Bezoek het natuurpark La Reserva Mallorca met kinderen

In natuurpark La Reserva worden natuur, vermaak en avontuur perfect gecombineerd. Wandel door de bossen of neem een verfrissende plons in één van de zeven zwembaden met watervallen. Houden jullie wel van een beetje avontuur? Waag je dan aan de langste tokkelbaan van Mallorca of ga rotsklimmen. Bijkomen van deze activiteiten op Mallorca met de kinderen doe je vervolgens in het park, waar je heerlijk kunt barbecueën terwijl je van een spectaculair uitzicht geniet. Met een beetje geluk spot je zelfs (wilde) dieren!

Zipline in een natuurpark

Foto: roetsj van de langste tokkelbaan van Mallorca in het natuurpark La Reserva

2. Maak een uitstapje naar Sol Katmandu Park & Resort

Het Sol Katmandu Park & Resort heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantiedag. In dit attractiepark is er voor jong en oud van alles te doen. Zeker als je op Mallorca met een peuter of kleuter bent, is dit dit park de perfecte bestemming. Leef je uit in het speelparadijs, ga met lasers de strijd aan tegen zombies of maak een bijzondere ruimtereis in de 4D Experience. Toe aan verkoeling? In het themapark vind je spectaculaire waterattracties en glijbanen. Als je verblijft in Hotel Sol Katmandu Park heb je onbeperkt toegang tot dit spectaculaire park. Maar ook als je voor een ander vakantieadres hebt gekozen tijdens een verblijf op Mallorca met je kinderen, is dit een fantastisch dagje uit.

Uitzicht over een attractiepark

Foto: het attractiepark Sol Katmandu Park & Resort op Mallorca

3. Ontdek de grotten van Drach

Aan de oostkust van het eiland, vlakbij het plaatsje Porto Cristo, kan je op Mallorca met je kinderen iets heel bijzonders doen: een tour door de grotten van Drach. Met deze tour daal je af naar de eeuwenoude kalkstenengrotten waar je direct de eerste druipstenen spot. Aan het einde van de grot word je in de concertzaal getrakteerd op een onvergetelijke lichtshow, gecombineerd met klassieke muziek. Eén ding is zeker, hier kijk je je ogen uit! Na de voorstelling maak je in een gondel een betoverende boottocht over het grootste ondergrondse meer van Europa, het meer van Martel. Zonder twijfel is dit een van de spannendste kinderactiviteiten op Mallorca.

Grot van steen met water

Foto: een kijkje in de grotten van Drach

4. Geniet van waterpret in Aqualand Mallorca met kinderen

Benieuwd wat te doen op Mallorca als je kind een echte waterrat is? Dan is niets leuker dan een bezoekje aan Aqualand Mallorca. Dit waterpark ligt aan de rand van de bruisende badplaats El Arenal en is leuk voor jong en oud. Je hebt er namelijk attracties en activiteiten voor kinderen, voor het hele gezin en voor de echte adrenaline-zoekers… Want zeg nou eerlijk, vind je het zelf eigenlijk ook niet héél erg leuk om van de The Devil’s Tail of Kamikaze glijbaan te suizen? En anders kun je altijd gewoon lekker van het zonnetje genieten op een ligbedje, of al dobberend in de Congo River.

uitzicht op de glijbanen van een waterpark

Foto: het leukste waterpark van Mallorca, Aqualand, Spanje

5. Bewonder Mallorca met de boemeltrein

Wil je graag meer van het mooie Mallorca ontdekken, maar vraag je je af of dit wel kan tijdens een kindervakantie? Maak dan een ritje in het authentieke toeristentreintje uit 1912. De historische trein brengt je van Palma de Mallorca het binnenland in, naar het charmante plaatsje Sollér. Peuter of kleuter, je kids zullen de trein fantastisch vinden en jij leunt lekker achterover en geniet van het schilderachtige, groene landschap. In Sollér is het heerlijk struinen door de schaduwrijke straten en in het Natuurhistorisch museum kunnen de kinderen zich vergapen aan de enorme collectie fossielen.

Authentieke houten trein

Foto: het leukste toeristentreintje van Mallorca, Spanje

Zie je een vakantie op Mallorca met kinderen wel zitten? Hier vind je een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties op Mallorca.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?