Verliefd op… Juist ja, Ibiza. Mede dankzij de zomerfilm van 2013 kunnen we er niet meer omheen: Ibiza is hot. Na deze film, kiekjes in bladen van tout bekend Nederland en verhalen van dolenthousiaste collega’s, vond ik het dit jaar tijd om zelf eens te zien waar iedereen nou zo verliefd op is.

Na één dag was het mij al duidelijk. Wat een relaxt eiland, de sfeer die hier hangt is zo fijn! Gelukkig had ik een stapel tips mee gekregen, want zodra ik de kaart van het eiland opensloeg en zag hoeveel strandjes er zijn, duizelde het even voor mijn ogen! Maar na even zoeken, tekenen en schrijven was mijn eigen  ‘Ibiza to-do kaart’ gemaakt en ging ik op pad!

Ik heb zoveel strandjes gezien, dat het haast onmogelijk is om ze allemaal te noemen. Maar deze 5 tips wil ik jullie niet onthouden:

1. Cala d’en Serra

Het kleine baaitje Cala d’en Serra, in het noorden van het eiland. Alleen het uitzicht van bovenaf is al de moeite waard. Na een wandeling naar beneden (of ritje met de huurauto, voor wie het wel aandurft) kun je neerstrijken op dit mooie strandje. Ik kan me voorstellen dat dit in het rustige voor- of naseizoen helemaal geweldig moet zijn. Maar ondanks dat het strandje nu vol lag met toeristen, was het misschien wel het mooiste baaitje dat ik gezien heb!

ibiza foto2

2. Cala de Benirras

Bij Cala de Benirras komen rond zonsondergang hippies ‘de zon onder trommelen’. Met het geluid van trommels op de achtergrond heb ik hier van een geweldige zonsondergang genoten. Omdat je (zeker in het hoogseizoen) niet de enige bent die dit wil aanschouwen, bestaat er een kans op files op de weg vanaf het strand naar huis. Tip om dit te vermijden: eet lekker een hapje bij één van de strandtentjes nadat de zon onder is gegaan. Ik heb bij de prachtige strandbar Elements een heerlijke salade op.

ibiza foto3

3. Cala Comte

Cala comte: een schitterende baai! Ook hier kwam ik pas tegen het einde van de middag aan. Helaas waren de tafeltjes bij het restaurant Sunset Ashram al gereserveerd voor de zonsondergang, maar gelukkig was het wel zo vroeg dat er nog even een drankje kon worden gedronken. Door het waanzinnige uitzicht over de baai, hippe loungemuziek op de achtergrond en een koud biertje bij de hand had ik het hier eigenlijk nog wel langer uit kunnen houden…

ibiza foto4

4. Platja de ses Salines

Bij het wat drukkere Platja de ses Salines heb ik naast heerlijk zonnen en zwemmen, ook mijn ogen uitgekeken naar de promotieteams van alle grote clubs op Ibiza. Eén voor één kwamen ze voorbij, al dansend, zingend, met muziek of megafoon. Leuk vermaak dus, terwijl ik lekker aan mijn bruine kleurtje aan het werken was.

ibiza foto5

5. Cala Tarida

Bij de schitterende Cotton Beach Club bij Cala Tarida heb ik lekker decadent van een heerlijke sushi lunch genoten. Met een prachtig uitzicht over het strand, terwijl er af en toe modellen rondliepen om badkleding te showen. Later hoorde ik een hoop muziek en applaus uit de strandclub komen, dus ik denk dat dit de voorbereidingen voor een modeshow waren.

ibiza foto6

Ik kan wel uren verder schrijven, maar voor nu zal ik het hierbij laten. Natuurlijk heb ik nog veel meer gedaan: een uitstapje naar buureiland Formentera, shoppen op de hippiemarkt, avondjes eten en borrelen in Ibiza-Stad en feesten in de mooiste clubs (in de Pacha kwam ik mijn voetbal idool Graziano Pellè tegen!). Maar over al mijn andere bezigheden vertel ik een andere keer meer.

Mijn collega’s hebben ook beschreven waarom zij verliefd zijn op dit eiland, lees hier dus ook de tips van Arthur, Isabel en Melanie.

16 mei, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter