Door |Geüpdatet op: 15 september, 2022|3.9 min leestijd|

Het skigebied in Kaprun is één van de meest geliefde wintersportbestemmingen van Oostenrijk. En dat is niet zomaar! Je hebt er het hele jaar sneeuwzekerheid, veelzijdige pistes en naast wintersport nog genoeg andere dingen te doen. Ontdek vijf hoogtepunten en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie in de sneeuw.

1. Heel veel sneeuw

De trots van het skigebied in Kaprun is de beroemde Kitzsteinhorn-gletsjer, of zoals de kenners hem noemen: ‘the Kitz’. De gletsjer is zo hoog dat er het hele voorjaar, najaar en in de winter gegarandeerd een prachtig pak sneeuw ligt. Daarbij zijn er veel sneeuwkanonnen die voor wat extra kunstsneeuw kunnen zorgen. Daarmee is Kaprun in Oostenrijk één van de weinige skigebieden dat het hele jaar sneeuwzeker is. Vanaf midden oktober tot begin juli kun je hier fantastisch skiën en snowboarden. Nog een fijn voordeel: dankzij de moderne 3K-Konnektion liftverbinding ga je vanuit het centrum van Kaprun direct omhoog de pistes op. Je hebt dus geen auto nodig en hoeft niet op de skibus te wachten. Minder tijd onderweg, meer tijd in de sneeuw. Dat is pas écht wintersport, toch?

2. Veelzijdige pistes

Wintersport in Kaprun betekent voor ieder wat wils. Op de gezellige Maiskogel-berg vind je veel brede blauwe pistes geschikt voor beginners. Toegankelijk voor het hele gezin en perfect om rustig te oefenen. De meer gevorderde skiërs en snowboarders trekken verder omhoog, naar de sportieve pistes op de gletsjer. Professionele ski- en snowboardteams komen hier zelfs om te trainen. Durf jij van de ‘Black Mamba’? Met een daling van 63% is dit de steilste piste van het gebied. Freestylers leven zich uit op piste nummer één, hier zijn genoeg bulten om overheen te springen. Halverwege drink je een schnapps bij Ice Camp, een gezellige bar met geweldig uitzicht. Heb je niet genoeg aan de 61 kilometer piste van het Kaprun skigebied? Dan is er de Ski Alpin-skipas. Daarmee krijg je ook toegang tot de skigebieden Zell am See en Saalbach-Hinterglemm. Dat betekent meer dan 400 kilometer piste om overheen te glijden!

Er zijn veel verschillende pistes te vinden in Kaprun

Foto: in Kaprun vind je veelzijdige pistes

3. Andere winterse activiteiten

Spierpijn, toe aan een beetje ontspanning of ben je de lange latten gewoon even zat? Geen zorgen, er is genoeg te doen in Kaprun naast wintersport. Kies één van de gezellige restaurants of cafés en geniet van heerlijke Oostenrijkse gerechten. Ben je wel echt op wintersport geweest als je geen schnitzel of kaiserschmarren hebt gegeten? Natuurlijk kun je ook gewoon extra vroeg aan de après-ski beginnen. Proost! Liever actief bezig? Kies dan voor een wandeling door de adembenemende natuur, breng een bezoekje aan de schaatsbaan of ga lekker shoppen in Zell am See. Ook even de kou verruilen voor een heerlijk warme spa is een aanrader. Ga bijvoorbeeld naar de Tauern Spa in Kaprun. Of kies een accommodatie met wellness en laat je in de watten leggen met een massage.

kaiserschmarren eten is een must wanneer je op wintersport bent in Oostenrijk

Foto: kaiserschmarren eten is een must, tijdens je wintersport in Oostenrijk

4. Dutchweek: het hoogtepunt van het jaar

Een dag skiën of snowboarden in Kaprun eindigt altijd wel in de gezellige après-ski. Maar echte feestbeesten halen hun hart op tijdens Dutchweek: dé aftrap van het wintersportseizoen. Tijdens dit geweldige evenement wordt er minstens vier dagen lang gefeest in heel Kaprun, in het dorp maar ook op de piste. Van live optredens tot Tiroler stijl-feesten en Nederlandse DJ’s die draaien tot de zon op komt; je koopt één bandje en bent daarmee overal van de partij. Geen zorgen, de frisse berglucht is de beste remedie tegen een kater de volgende ochtend. Zin in een vakantie in de sneeuw met de perfecte combinatie van wintersport en feesten? Zet dan Dutchweek zeker op je lijstje.

5. Avontuurlijk nachtskiën

Kun je maar niet genoeg krijgen van de sneeuw? Geen zorgen, in de omgeving van Kaprun kun je zelfs na zonsondergang nog over het witte goud glijden. We noemden eerder al de Ski Alpin-skipas, waarmee je naast de piste van Kaprun ook toegang krijgt tot het skigebied Zell am See. Hier is het een aantal dagen per week mogelijk om ‘s nachts te skiën. Scheur over de verlichte baan door de sneeuw en geniet van het adembenemende uitzicht op de romantisch verlichte huizen en straatjes van Zell am See at night. Vergeet ook niet om even naar boven te kijken, naar de schitterende sterrenhemel. Een gegarandeerd hoogtepunt van je wintersport!

In Kaprun kun je ook in de nacht skiën

Foto: skiën in de nacht in Kaprun, Oostenrijk

Waar wacht je nog op? Boek jouw favoriete accommodatie in Kaprun via Sunweb maak je klaar voor een complete wintersportervaring in Kaprun. Fijne vakantie!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?