Door |Geüpdatet op: 20 september, 2022|3.7 min leestijd|

Wat is er te doen in Lloret de Mar? Adembenemende stranden, een spetterend uitgaansgebied, eeuwenoude architectuur, genoeg keuze in watersport en zelfs citytrips naar andere steden. Ontdek de vijf leukste bezienswaardigheden in Lloret de Mar en maak jouw Spaanse zonvakantie compleet.

1. Zon, zee, en… strand!

Een vakantie naar het zonovergoten Lloret de Mar is natuurlijk niet compleet zonder heerlijk strand. Gelukkig heeft deze Spaanse stad genoeg stranden om uit te kiezen, allen met helder, azuurblauw water. Het grootste (en tevens drukste) strand is Playa de Lloret, gelegen in het centrum en met alle mogelijke voorzieningen; van cocktailbar tot bananenboot. Ernaast ligt het tweede grootste strand van de stad: Playa de Fenals. Dit strand is vergelijkbaar maar een stuk minder druk en daarom perfect voor gezinnen of stellen die even willen ontsnappen aan de stad. Het mooiste strand in de omgeving is volgens velen Cala Santa Cristina. Dit strand is iets verder weg van het centrum en gescheiden van Playa de Lloret door een dennenbos. Het is voorzien van douches, kluisjes, parasolverhuur en diverse strandtentjes. Ideaal dus voor een relaxte stranddag! Voor de liefhebbers is er ook nog Cala Boadella, een oase van rust met nudistengedeelte.

In Lloret de Mar is het schitterende strand Cala Santa Cristina zeker een aanrader

Foto: het schitterende strand Cala Santa Cristina, Lloret de Mar

2. Dansen tot de zon op komt

Lloret de Mar staat bekend om haar bruisende nachtleven. Waar iedereen overdag vrij tranquillo doet, komt de stad ‘s nachts tot leven. Vrijwel alle grote clubs, discotheken en barretjes bevinden zich aan de hoofdstraat in het centrum Lloret de Mar, ook wel ‘de strip’ genoemd. Loop over de strip en laat je betoveren door de vele lichtjes, opzwepende muziek en spetterend entertainment. Niet gek dat Lloret de Mar ook wel bekendstaat als het Las Vegas van Spanje. Van beer pubs tot cocktailbars, karaokebars en zelfs Nederlandse kroegen; in Lloret de Mar kan het allemaal. En natuurlijk zijn er na sluitingstijd nog genoeg lekkere snacks te krijgen.

3. Bezienswaardigheden in Lloret de Mar

Overdag bijkleuren in de Spaanse zon en ‘s nachts de stad in. Een goed begin van jouw heerlijke zonvakantie. Maar er zijn nog veel meer dingen te doen in Lloret de Mar! Zo heeft de stad niet één, maar twee imposante kastelen die je kunt bezoeken. Middeleeuws Castell de San Juan heeft een grote toren die je kunt beklimmen voor een schitterend uitzicht over de Costa Brava. Liefhebbers van archeologie kunnen hun hart ophalen bij de boeiende Puig de Castellet ruïnes en de mooiste natuur vind je in de Santa Clotilde tuinen, een groot park met indrukwekkende beelden en oneindig prachtig groen. Sla ook zeker de kleurrijke kerk van Sant Roma niet over wanneer je door de stad wandelt. Gelukkig is dit één van de meest opvallende gebouwen in het centrum, dus de kans dat je hem mist is klein.

In Lloret de Mar zijn de bijzondere Santa Clotilde tuinen te vinden

Foto: de Santa Clotilde tuinen, Lloret de Mar

4. Geniet van de golven

Wat is er te doen in Lloret de Mar? Wat niet, kun je beter vragen. De stad ligt aan de zee en dat betekent natuurlijk waterplezier in alle soorten en maten. In een sportieve bui? Ga snorkelen, duiken, suppen, jetskiën, waterskiën of kitesurfen. Of verken de beeldschone kustlijn in een kajak. Zo ontdek je de mooiste geheime baaien en bekijk je de meest majestueuze kliffen van dichtbij. Kies één van de verborgen strandjes en neem pauze in een waar paradijs. Liever een activiteit zonder lichamelijke inspanning? Geniet dan van het adembenemende uitzicht tijdens een tocht langs de kust op een zeilboot of catamaran.

Kanoën is één van de vele watersport opties in Lloret de Mar

Foto: watersport in Lloret de Mar

5. Citytrips

Er is genoeg te doen in Lloret de Mar. Mocht je toch tijd en zin over hebben om nóg meer te ontdekken, dan is de kustplaats tevens een perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar andere steden. Zo ligt de wereldstad Barcelona slechts 75 kilometer verderop. Met de auto, bus of trein zit je na ongeveer anderhalf uur op de Ramblas met een koud glas Sangria in je hand. Ook het indrukwekkende Montserrat gebergte is binnen handbereik. Daar vind je een spectaculair Benedictijns klooster met waanzinnig uitzicht. Zeker een bezoekje waard!

Ben jij wel toe aan een vakantie in de Spaanse zon? Geniet van de beste stranden, feestjes en bezienswaardigheden en boek één van onze accommodaties in Lloret de Mar.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?