Door |Geüpdatet op: 08 augustus, 2022|3 min leestijd|

De Turkse stad Antalya in Turkije lonkt, zeker als je graag in de watten gelegd wordt. Er zijn luxe hotels waar je mond van openvalt, lange zandstranden en een sfeervol centrum vol vermaak. Je vindt hier vooral all inclusive hotels vol vertier. Maar deze stad heeft veel meer te bieden! Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Antalya.

Varen langs de Turkse kust

In de haven van Antalya hangt altijd een gezellige sfeer. Begroeide rotswanden dekken de haven knus in en ‘s avonds zie je overal lichtjes van de boten en restaurantjes. De wandelpromenade is nooit leeg. Grote kans dat je vaarkriebels krijgt van deze levendige plek. Dat komt goed uit, want behalve vissersboten liggen er ook veel toeristenboten in de haven. Een boottocht langs de Turkse kust is dan ook één van de activiteiten in Antalya die je niet links wil laten liggen.

Stranden in de buurt van Antalya

De meeste vakantiegangers die naar Turkije gaan, weten wel wat te doen in Antalya: genieten van het strand! De stad zelf ligt hoog, dus voor het strand moet je buiten het centrum zijn. Zonnebaden kan in deze kuststad op allerlei manieren. Antalya heeft namelijk verschillende kiezelstranden en zandstranden. Ga voor een georganiseerd strand met comfortabele bedden of leg je handdoek neer op een rustig strand zonder voorzieningen. Wil je naar een echte onontdekte plek? Ga dan op zoek naar een door rotsen omgeven baai. Je vindt er vanzelf een als je langs de kust rijdt.

Lara Beach: ‘Las Vegas van Turkije’

Lara Beach is een bekend strand in Antalya. Met de bijnaam ‘Las Vegas van Turkije’ is de toon hier gezet. Lara Beach barst van de luxe hotels waar je ultiem geniet van onbeperkt eten, verkoelende zwembaden, cocktails en live muziek. Gek op een beetje luxe? Boek dan je Sunweb-verblijf bij Lara Beach

Hotel met verschillende zwembaden en veel planten

Foto: Delphin Grand Resort Lara, Antalya, Turkije

Watervallen spotten

Antalya is veel meer dan alleen een badplaats. Er zijn genoeg avontuurlijke bezienswaardigheden buiten Antalya. Vanaf je strandbedje kijk je uit op het machtige Taurusgebergte. Daar stroomt de rivier Düden, die richting zee loopt. Op een paar kilometer afstand van Antalya liggen de Düden-watervallen waar veel excursies heen gaan. Krijg je geen genoeg van het water? In het Kurşunlu Waterfall Nature Park barst het van de meertjes en watervallen waar je zelfs in kunt zwemmen. Een leuke afwisseling na wat dagen aan zee. 

Cultuur ontdekken in het oude centrum (Kaleiçi)

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Antalya is de Hadrianuspoort in Kaleiçi, het oude centrum van de stad. Een enorme triomfboog die ooit werd gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus. Loop er onderdoor en je komt terecht in een wirwar van smalle straatjes. Je ziet prachtige moskeeën, bazaars vol onbekende producten, restaurantjes die heerlijk ruiken en oude Ottomaanse huizen. Onthoud van alle bezienswaardigheden in Antalya ook zeker de ‘Hıdırlık toren’. Hier heb je uitzicht over Antalya zelf en de zee. 

Oude historische poorten met blauwe lucht en felle zon

Foto: de indrukwekkende Hadrianuspoort Kaleiçe, Antalya, Turkije

Boek Antalya via Sunweb en laat je verwennen

Klaar om te ontspannen? Aan de Turkse kust kom je hoe dan ook tot rust. In onze blog over de beste strandbestemmingen van Turkije lees je nog veel meer inspiratie voor een fijne zonvakantie in Turkije. Klinkt Antalya als jouw vakantiedroom? Boek dan nu jouw vakantie naar Antalya via Sunweb. Je weet na dit artikel alvast wat te doen in Antalya, fijne vakantie!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?