Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|2.5 min leestijd|

De meeste Spaanse badplaatsen kende ik al. Leuk, maar vaak erg toeristisch. Het Spaanse, of eigenlijk het Catalaanse, leven is zoveel meer dan Hollandse (eet)tentjes en Nederlandstalige meezingkroegen. Want als ik op vakantie ga, dan wil ik ook iets van de plaatselijke sfeer proeven. En de ideale plek heb ik gevonden: Sitges!

Spanje, Costa del Garraf, Sitges

De woorden ‘Coco…Cerveza…Mojito’ hoor ik steeds dichterbij komen, als ik bijna in slaap val op één van de vele stranden van Sitges. Ach vooruit, het is tenslotte vakantie. Ik bestel een ijskoude cerveza bij de strandverkoper en ga rechtop zitten. Als ik het blikje bier opentrek, uitkijk over zee en het oude centrum direct achter mij zie liggen krijg ik dat geluksmomentje. Dat gevoel van: heerlijk, het is vakantie en ik hoef even helemaal niets te doen!

Cocktail

Na een lange, zonnige dag op het strand van Sitges loop ik nog even door het oude centrum van de stad. Het is hier echt fantastisch mooi; de Spaanse balkonnetjes, de vele boetieks en natuurlijk de vele terrasjes waar deze plaats om bekend staat. En zoals de vele Spanjaarden om mij heen ook doen, bestel ik er maar een glaasje wijn bij. Ik maak mijzelf wijs dat ook dit bij de Spaanse cultuur hoort.

Sitges

Zodra de avond valt lijkt Sitges transformeren in een decor van een filmset. En altijd schittert de ‘Sant Bartomeu i Santa Tecla’ kerk, die inmiddels prachtig verlicht is, boven het plaatsje uit. De toeristen en locals hebben hun mooie outfits aangetrokken en de restaurantjes zitten, zeker langs de boulevard, helemaal vol. Hier eet je niet even snel een hap, maar neemt iedereen nog echt de tijd om te tafelen.

Genieten in Sitges

Na het eten is het tijd om het nachtleven te ontdekken. En of je hier uit kunt gaan! Zeker in het weekend is Sitges levendig: veel Barcelonezen gaan erheen om eens even lekker te feesten – het is ook maar een half uurtje rijden vanaf Barcelona. Vandaag is het zaterdag, dus ik val met mijn neus in de boter. De vele kroegen spreken overigens ook een brede doelgroep aan, want Sitges staat bekend als één van de meest tolerante plaatsjes van heel Spanje. Je moet dan ook zeker niet vreemd opkijken als er ineens een groep travestieten langsloopt. Maar dit hele relaxte ‘alles mag’ sfeertje maakt Sitges juist zo bijzonder. Zeker tijdens een van de vele festivals die gedurende het zomerseizoen plaatsvinden. Dan moet het hier één groot feest zijn want ze gaan doorgaans gepaard met muziek en veel vuurwerk.

Spanje, uitgaan Sitges

Na mijn roes uitgeslapen te hebben besluit ik de volgende dag maar eens een dagje naar Barcelona te gaan… Ideaal, zo’n snelle treinverbinding. En na een drukke dag in deze metropool voelt terugkomen in Sitges altijd weer als thuiskomen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
11 augustus, 2017|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Denise 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Sitges is leuk ja! In 1990-1991 (een eeuwigheid geleden en toch ook weert niet) werkte ik als au pair in Barcelona en toen kwamen we er al. Toen al dé plek. Met een heel fijn en bijzonder sfeertje!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.