Door |Geüpdatet op: 21 januari, 2022|6.5 min leestijd|

Op het Spaanse eiland Gran Canaria word je omhelsd door stranden van alle soorten en maten. Van ongerept rotsachtig tot wit en uitgestrekt. Met op de achtergrond een magisch vulkaanlandschap. Zo biedt Gran Canaria stranden voor iedere smaak. Lees hieronder over de adembenemende kustgebieden van dit Canarische eiland en ontdek jouw favoriet.

Ontdek de stranden bij Las Palmas

Een dagje tax-free shoppen en daarna neerploffen op een prachtig groot strand? In de levendige hoofdstad Las Palmas kan het. Verblijf je in deze havenstad? Dan kun je naar deze stranden in Las Palmas:

Playa de las Canteras: van alle gemakken voorzien

Playa de las Canteras is het langste en het populairste zandstrand van Gran Canaria. Je ervaart hier een speelse mix van stads- en strandleven. Er zijn veel hotels en toeristische faciliteiten. Het bijna drie kilometer lange strand is ideaal om te zonnen en zwemmen. Kinderen spelen er graag in het heerlijke zand.

El Confital: ruig, rotsachtig en rustig

Geen zin in massatoerisme? El Confital is een rustig strand op Gran Canaria, net buiten Las Palmas. Ruig, rotsachtig en veel natuurlijker dan de commerciëlere stranden. Een mooie surfspot!

Playa de las Alcaravaneras: een strand met uitzicht

Is het te druk of staat er te veel wind op El Canteras? Verhuis dan naar de andere kant. Daar ligt het mooie Playa de las Caravaneras. Hier geniet je van een idyllisch uitzicht op vissersbootjes.

Ontdek de oostelijke stranden van Gran Canaria

Op avontuur op Gran Canaria? De mooiste plekken vind je aan de oostkant van het eiland. Daar is het landschap rotsachtig en ruw. Ook kleuren de stranden hier niet wit of goud, maar donker. Een mooi contrast met het heldere water. Deze oostelijke Gran Canaria-stranden mag je niet missen:

Playa la Garita: donker zand, helder water

Oostwaarts vind je in een rotsachtig gebied authentieke donkere zandstrandjes met prachtig helder water.

Playa de Tufia: karakteristiek en kraakhelder

Het kleine vissersdorpje Tufia ligt net voorbij het vliegveld van Gran Canaria. Tufia bestaat uit spierwitte huisjes die tegen de rotsen aan liggen. Je vindt hier een kleine strook donker zand en het water is ontzettend helder. Het is daarom ook een ideale plek om te snorkelen of duiken!

Playa del Cabrón: rust uit en ontdek

Hier wijk je af van de gebaande paden! Playa del Cabrón is een geliefd zeereservaat met een weids en afgelegen strand. Leg je hier je handdoek neer, dan hoor je alleen het slaan van de golven. Neem zeker je snorkel mee en ontdek de onderwaterwereld van Gran Canaria. Verblijf je in San Agustin? Dan ligt dit strand slechts op een paar minuutjes rijden.

Ontdek de mooiste stranden in het zuiden van Gran Canaria

Bahia Feliz, Playa del Aguila, Besudo, San Augustín en las Burras: gemoedelijk en genoeglijk

Richting het zuiden kleurt het zand lichter. Hoewel hier geen massatoerisme is, vind je er wel lekkere eettentjes, fijne strandbedden en de leukste watersportactiviteiten zoals zoals waterfietsen en jetski’s. Ook voor surfen lenen de stranden zich goed dankzij de gunstige weersomstandigheden.

Maspalomas: een absolute must

Het Maspalomas strand is een van de grootste en mooiste stranden van Gran Canaria. Het ligt precies tussen twee bekende badplaatsen van Gran Canaria: Maspalomas en Playa del Inglés. Je ziet het beschermde natuurgebied al van veraf door de grote vuurtoren die er staat. De duinen van Maspalomas brengen iedereen meteen in vakantiestemming. De zandduinen van Gran Canaria lopen over een gebied van bijna zes kilometer lang en wel 100 meter breed. Hoeveel vakantiegangers er ook zijn: hier is plek voor iedereen! 

Van alle stranden is Maspalomas er één die niet snel overgeslagen wordt. Je vindt er dan ook oneindig veel leuke Sunweb-accommodaties in de buurt. Kijk bijvoorbeeld eens bij ons aanbod in Maspalomas zelf, of in het aangrenzende Playa del Inglés

Witte gebouwen omringd door duinen met de blauwe zee op de achtergrond

Foto: prachtig uitzicht over de duinen van Maspalomas, Gran Canaria, Spanje

Playa del Inglés: voor jong en oud

Zonnen, drinken, culinair genieten en even verderop lekker winkelen: je kunt het allemaal bij dit bruisende strand op Gran Canaria. Een populaire plek bij jong en oud. 

Playa de las Meloneras, Veril en Maranuelas: net iets relaxter

Liever iets meer rust? Dan zijn Playa de las Meloneras, Veril en Maranuelas perfecte stranden voor je. Een stuk relaxter dan Maspalomas of Playa del Inglés, maar nog steeds populair. 

Playa de la Verga, del Anfi: tropisch en boordevol faciliteiten

Op zoek naar een wit strand op Gran Canaria? Ga dan naar Playa de la Verga of Playa del Anfi. Palmbomen omringen deze tropische hoogtepunten. Verder zijn er een heleboel faciliteiten, ook voor kinderen. Genoeg ontspanning gehad? Vermaak je dan in een van de restaurantjes of winkeltjes aan de boulevard. 

Puerto Rico: de Caraïben van de Canarische eilanden

Deze exotische publiekstrekker heet niet voor niets Puerto Rico. Het strand doet een beetje denken aan de Caraïben. Een ontspannen sfeer, groene palmbomen en uitnodigend water. Ook de kinderen vermaken zich hier goed. Leuke tip: huur een glijbaanbootje. Ontdek ons aanbod in Puerto Rico

Strand met klein haventje omringd met bergen en witte gebouwen

Foto: het prachtige strand van Puerto Rico, Gran Canaria, Spanje

Playa Amadores: waterpret voor jong en oud

Playa Amadores is een groot, geliefd strand bij veel Sunweb-reizigers. Het zand is licht, de zee helderblauw en zonder golven. Ideaal voor spelende kinderen. Iets voor jou? Boek je accommodatie bij Playa Amadores

Playa de Tauro: voor de zonaanbidders

Zonliefhebbers kiezen vaak voor een accommodatie bij Playa de Tauro. Dit is de warmste en meest zuidelijke plek van Gran Canaria. Zelfs het strand past zich daarop aan: dat heeft hier een mooie warme kleur brons. De baai zelf is rustig en even verderop in Arguineguin vind je een klein centrum met winkeltjes en restaurants. 

Playa de Mogán: sfeer en gezellige drukte

Wederom een erg gewild plekje en niet alleen vanwege het leuke strand. Neem maar eens een kijkje in het gezellige havenstadje Mogán achter de bruine rotsen! Mogán wordt door veel reizigers wel het mooiste stadje van Gran Canaria genoemd. Bewonder er het bergachtige landschap, loop door de nauwe straatjes, of nog leuker: boek je Sunweb-accommodatie in Puerto de Mogán.

Witte traditionele huisjes omringd met gekleurde bloemen

Foto: een kijkje in havenstad Mogan, Gran Canaria, Spanje

Playa Perchel: ruige natuur

Natuurliefhebbers opgelet! Dit is een mooi klein strandje tussen de rotsen. Een topplek om te snorkelen.

Avontuur op de westelijke stranden van Gran Canaria

Wil je meer dan alleen bakken in de zon? De stranden in het westen van Gran Canaria nodigen uit tot een gave wandeling die je nog lang bij blijft.

Playa de Güi-Güí – Chico: adembenemende vergezichten

Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je niet alleen relaxen, maar ook bewegen? Hike dan door de prachtige bergen richting dit bijzondere strand aan de westkust. Tijdens de wandeling word je beloond met geweldige uitzichten!

De onontdekte stranden in het noorden

Gran Canaria heeft stranden in alle soorten en maten. Dat merk je in het noorden. De landschappen zijn hier niet wit of goudkleurig, maar grillig en donker. Je ziet hier het bijzondere, vulkanische karakter van het eiland in terug. Zo bijzonder!

Playa de las Nieves, Las Salinas en Sardina del Norte: van de gebaande paden af

Deze stranden zijn perfect als massatoerisme niet jouw ding is en je de echte, unieke atmosfeer van het eiland zoekt. Het zandlandschap is donkerbruin tot zwart en soms rotsachtig, maar erg mooi en natuurlijk. Ga ook zeker naar de Las Salinas Pools. Deze natuurlijke zwembaden zijn afgeschermd van de zee en heerlijk om in te zwemmen. Verder vind je in het noorden de beste restaurants voor verse vis, vaak voor een mooi prijsje.

Zwembaden gelegen tussen rotsen naast de zee

Foto: de natuurlijke zwembaden van Las Salinas, Gran Canaria, Spanje

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?