Door |Geüpdatet op: 28 mei, 2024|4.4 min leestijd|

Het Spaanse eiland Gran Canaria staat bekend om zijn vele prachtige stranden, variërend van uitgestrekte gouden zandstranden tot afgelegen baaien met kristalhelder water. Ontdek de mooiste en populairste stranden van dit Canarische eiland. Welk strand is jouw favoriet?

Verken de hoofdstad Las Palmas

In de levendige hoofdstad Las Palmas kun je na een dagje tax-free shoppen heerlijk ontspannen op een van de prachtige stranden. Als je verblijft in deze havenstad, zijn er verschillende stranden die je niet mag missen. Zoals het populaire zandstrand Playa de Las Canteras, van bijna drie kilometer lang. Je ervaart hier een speelse mix van het stads- en strandleven. Net buiten Las Palmas vind je het rotsachtige Playa El Confital. Voor wie op zoek is naar rust en natuurlijk schoon, is dit een uitstekende keuze. Ook is er aan de andere kant van de stad, het mooie Playa de Las Alcaravaneras, waar je geniet van een idyllisch uitzicht op vissersbootjes.

Ontdek de oostelijke stranden van Gran Canaria

Op avontuur op Gran Canaria? De mooiste plekken vind je aan de oostkant van het eiland. Daar is het landschap rotsachtig en ruw. Ook kleuren de stranden hier niet wit of goud, maar donker. Een mooi contrast met het heldere water. Zoals bij het zandstrandje Playa la Garita, waar kristalhelder water uitnodigt tot verfrissing.

Net voorbij het vliegveld vind je het vissersdorpje Tufia, met zijn kenmerkende witte huisjes die tegen de rotsen aan liggen. Hier vind je Playa de Tufia, een mooi strand met helder water. Dit strand is dan ook perfect voor snorkelliefhebbers en duikers. Voor rustzoekers is Playa del Cabrón, een afgelegen strand met turquoise water. Ontspan met een goed boek of ontdek de schatten van de onderwaterwereld tijdens een duiksessie. Slechts een paar minuten rijden van San Agustín!

Zonnige Zuidkust van Gran Canaria

Ga op ontdekking langs Gran Canaria’s zuidkust waar het zand lichter kleurt. Hier vind je diverse stranden met elk hun eigen karakter. Zoals in Bahía Feliz,  San Augustín. Hoewel hier geen massatoerisme is, biedt deze regio toch gezellige eettentjes, strandfaciliteiten en watersportactiviteiten.

Maspalomas is ook in het zuiden te vinden, en is een van de grootste en mooiste stranden van het eiland. De uitgestrekte duinen van Maspalomas roepen direct een vakantiegevoel op, deze mogen niet ontbreken op je bucketlist. Je vindt er dan ook oneindig veel leuke hotels en appartementen in de buurt. Kijk bijvoorbeeld eens bij ons aanbod in Maspalomas, of in het aangrenzende Playa del Inglés.

Witte gebouwen omringd door duinen met de blauwe zee op de achtergrond

Foto: prachtig uitzicht over de duinen van Maspalomas, Gran Canaria, Spanje

Zo vind je hier ook Playa del Inglés, een bruisend en levendig strand voor zowel jong als oud. Liever iets meer rust? Dan zijn Playa de Las Marañuelas en El Veríl perfecte stranden voor je. Verder langs de kust vind je de witte tropische stranden Playa de la Verga en Playa del Anfi.

De exotische publiekstrekker Puerto Rico is ook te vinden in het zuiden en heet niet voor niets Puerto Rico, gezien het strand een beetje doet denken aan de Caraïben. Een ontspannen sfeer, groene palmbomen en uitnodigend water. Leuke tip: huur een glijbaanbootje. Ontdek ons aanbod in Puerto Rico.

Strand met klein haventje omringd met bergen en witte gebouwen

Foto: het prachtige strand van Puerto Rico, Gran Canaria, Spanje

In het zuiden ligt Playa Amadores een geliefd strand met licht zand en helderblauw water, maar zonder golven. Ideaal voor spelende kinderen. Verder naar het zuiden, op het warmste puntje van Gran Canaria, ligt Playa de Tauro, perfect voor zonliefhebbers. In het nabijgelegen Arguineguin vind je een klein centrum met winkeltjes en restaurants. Verderop vind je het gezellige havenstadje Mogán, wat door veel reizigers wordt beschouwd als het mooiste stadje van Gran Canaria. Houd je van vis? Dan is dit jouw place to be. Bewonder er het bergachtige landschap, loop door de nauwe straatjes, of nog leuker: boek je accommodatie in Puerto de Mogán.

Witte traditionele huisjes omringd met gekleurde bloemen
Foto: een kijkje in havenstad Mogan, Gran Canaria, Spanje

Avontuur op de westelijke stranden van Gran Canaria

Voor wie meer wil dan alleen zonnebaden, bieden de stranden in het westen van Gran Canaria een avontuurlijke ontsnapping. Maak een prachtige wandeling naar Playa de Güigüí voor adembenemende uitzichten en een onvergetelijke ervaring.

De onontdekte stranden in het noorden

Gran Canaria heeft veel verschillende soorten stranden en dat merk je in het noorden. De landschappen zijn hier niet wit of goudkleurig, maar grillig en donker. Hier zie je het vulkanische karakter van het eiland terugkomen, zo bijzonder! Bezoek Playa de las Nieves waar zwemt in schitterend helder water of strijk neer op Sardina del Norte waar je tal van bars en restaurants vindt.

En vergeet Las Salinas niet te bezoeken, dit zijn natuurlijke, zoute zwembaden afgeschermd van de zee en zijn perfect om in te zwemmen.

Zwembaden gelegen tussen rotsen naast de zee

Foto: de natuurlijke zwembaden van Las Salinas, Gran Canaria, Spanje

Klaar om je volgende avontuur te beginnen en de prachtige stranden van Gran Canaria te verkennen? Dit Spaanse eiland heeft zo veel bezienswaardigheden die je niet mag missen. Ontdek het uitgebreide aanbod van hotels en appartementen op de Canarische Eilanden en laat je inspireren door de mogelijkheden!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?