Dat je niet persé een wereldreis hoeft te maken om mooie plekjes te ontdekken is overduidelijk. Europa heeft ontzettend veel te bieden, en niet alleen qua mooie steden of woeste gebergtes. Je vindt er namelijk ook de mooiste stranden. Zo mooi, dat het soms lijkt alsof je op een tropisch eiland aan de andere kant van de wereld zit. Wij zetten 10 paradijsjes voor je op een rij:

1. Macarella en Macarelleta op Menorca

Spanje - Menorca - Macarella

Bij de iets grotere baai Macarella op Menorca is een kleinere versie van dit prachtige paradijsje te vinden, Macarelleta. Deze stranden zijn helaas niet onontdekt en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn, maar volgens ons nog steeds reden genoeg om hier je handdoekje neer te leggen. Want wat is het hier mooi!

2. Navagio Beach op Zakynthos

Griekenland - Zakynthos - Navagio Beach

Het aangespoelde scheepswrak wat midden op het strand staat is dé eyecatcher van Navagio Beach op Zakynthos. Maar het helderblauwe water dat afsteekt tegen het witte kiezelstrand en het feit dat je dit strandje alleen per boot kunt bereiken maakt het nog mooier. Ook het uitzicht van bovenaan de rotsen is hier meer dan de moeite waard.

3. Ölüdeniz in Turkije

Turkije - Ölüdeniz

Het strand van Ölüdeniz is deels beschermd natuurgebied. Dat zorgt ervoor dat de rust en natuurlijke schoonheid van dit gebied mooi bewaard blijven.

4. Blue Lagoon op Comino

Malta - Comino - Blue Lagoon

De Blue Lagoon van Comino is alleen met de boot te bereiken. Het ondiepe water met witte zandbodem, de vele rotsen en twee kleine strandjes maken dit stukje Comino heel bijzonder.

5. Karidi Beach in Chalkidiki

Griekenland - Chalkidiki - Vourvourou - Karidi Beach

Hoewel bijna alle stranden in Chalkidiki er tropisch uitzien, heeft dit strandje toch echt ons hart veroverd. Karidi Beach in Vourvourou wordt door rotsen in tweeën gesplitst en het kraakheldere water is hier erg lang ondiep, zodat je ver het water in kunt lopen en dan nog steeds je voeten kunt zien.

6. Isola Bella op Sicilië

Italie - Sicilie - Taormina - Isola Bella

Het kleine eilandje Isola Bella ligt voor de kust bij Taormina op het eiland Sicilië. Het schitterende zandstrand bereik je via een lange trap. Vanaf hier kun je door een strook laagstaand water naar het eilandje lopen.

7. Playa de Ses Illetes op Formentera

Spanje - Formentera - Playa Ses Illetes

Het klinkt als een bounty strand, ergens héél ver weg: een lang wit zandstrand dat langzaam afloopt in turquoise zeewater. Maar dit plekje vind je dichterbij dan je denkt, namelijk op Playa de Ses Illetes op Formentera. Vanaf Ibiza ben je in ca. 30 minuten varen op dit mooie plekje.

8. Apella Beach op Karpathos

Het kraakheldere zeewater bij Apella Beach op Karpathos steekt fel af tegen de groene bergen waardoor het strandje omringd wordt. Alles wat je hier nodig hebt voor een heerlijke dag is een badlaken, wat lekkers te eten en drinken, een goed boek en natuurlijk een fototoestel!

9. Praia da Marinha in Portugal

Portugal - Algarve - Praia da Marinha

Het strand Praia da Marinha aan de Algarve is al meerdere keren verkozen tot één van de mooiste stranden van de wereld. Vanaf een klif leidt een lange trap tot aan het goudgele zandstrand, dat langzaam afloopt in het helderblauwe water. Het strand wordt gekenmerkt door de indrukwekkende rotsformaties en grotten, wat ervoor zorgt dat het uitzicht van bovenaf alleen al adembenemend is.

10. Myrthos Beach op Kefalonia

Griekenland - Kefalonia - Myrthos Beach

Dé aanrader op Kefalonia is Myrtos Beach. Van bovenaf lijkt dit een hagelwit zandstrand, maar eenmaal op het strand blijken het kleine witte kiezels te zijn. Zodra je de schitterend blauwe zee hier ziet wil je waarschijnlijk niets liever dan een duik erin nemen.

10 juni, 2019|3 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Denise - Follow my footprints 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    De mooiste stranden van Europa zag ik op Sardinië, maar Griekenland kan er zeker ook wat van. Van het lijstje heb ik Zakynthos, de Algarve, de Cote d’Azur en de Blue Lagoon bij Oludeniz bezocht. De Blue Lagoon van Comino heb ik door de weersomstandigheden helaas alleen vanuit de lucht kunnen zien. Naar Sicilië, Formentera en Menorca wil ik nog, en Chalkidiki zit eraan te komen!

  2. H. Ghiani 16 juni, 2019 at 11:16 am Beantwoorden

    Voor mij zijn de mooiste stranden op Sardinië. Cala luna, La Madalena, Stintino, Chia, Teulada, Mari Pintau, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben meerdere malen op Kreta geweest ook mooi, krisie bv. Portugal ,Mallorca, Spanje. Maar niet zomooi als Sardinië. Daar moet Sunweb zich eens in verdiepen.

  3. Nicole 04 juli, 2019 at 5:55 pm Beantwoorden

    Sharm El lulli in Egypte puur natuur wit strand turkoise zee en heeeel mooi om te snorkelen.