Door |Geüpdatet op: 03 november, 2022|3.5 min leestijd|

Met een naam als Costa Brava (‘woeste kust’) kan het niet anders dan dat de stranden van dit kustgebied in Spanje prachtige plaatjes opleveren. Je vindt er vanaf de grens met Frankrijk helemaal tot aan Blanes hoge kliffen, kleine vissersdorpjes en paradijselijke strandjes. Wil jij weten waar je het beste met je handdoek neerstrijkt? Wij geven je de top drie mooie stranden van de Costa Brava.

1. Platja de LlaFranc (in Llafranc, Girona)

Als je graag alles lekker dichtbij elkaar hebt, dan is het strandje Platja de LlaFranc in Girona ideaal. Dit schattige dorpje heeft een fijn zandstrand en een prachtige, heldere zee. Het is omgeven door de natuur en heeft een gezellig centrum direct tegenover het strand. Daar vind je veel winkeltjes en barretjes. Er is ook een haven met veel bootjes waar je zelf kunt aanmeren of een bootje huurt.

Strandwachten houden het strand goed in de gaten en er zijn douches en toiletten op loopafstand. Wel zo fijn. Wil je lekker actief doen? Doe dan mee met een watersportactiviteit of ontdek lopend de minder toegankelijke gebieden van de omliggende kust. Je bereikt Platja de LlaFranc gemakkelijk lopend, maar ook met de fiets, auto, bus of met de boot. Ben jij niet zo mobiel? Gebruik dan het speciale pad dat aangelegd is voor mensen met een beperkte mobiliteit.

2. Cala de la Fosca (in Palamós, Girona)

Op het strand Cala de la Fosca, ook in Girona, vind je een van de mooiste stranden van de Costa Brava. Dit prachtige, goudgele zandstrand is door een rots in twee delen gescheiden. Het ligt verborgen in een van de mooiste baaien van de Costa Brava en het zeewater heeft een prachtige azuurblauwe kleur. Bezoek ook meteen het oude kasteel San Esteve de Mar dat aan de ene kant van het strand staat. Aan de andere kant heb je vanaf het uitkijkpunt Mirador del Cap Gros een mooi uitzicht over het hele strand.

Op het strand is er genoeg te doen, denk aan windsurfen, zeilen en snorkelen. Of breng rond 17:00 uur eens een bezoekje aan de haven, dan kun je de vissers hun vis en zeevruchten zien lossen. Ga ook eens op stap in de prachtige omgeving van Palamós, ook daar is veel te zien. Als je met kinderen reist is Cala de la Fosca een fijne plek. Daar loopt het strand heel langzaam af in de zee. Je kunt vanuit het centrum naar het strand lopen. Kom je van iets verder weg, dan zijn de fiets, auto en de bus ook een goede optie. Of leg je eigen bootje aan.

Het oude kasteel San Esteve de Mar

Foto: het oude kasteel San Esteve de Mar

3. Cala del Pi (in Platja d’Aro, Gerona)

Op zoek naar een van de rustige stranden van de Costa Brava? Dan zit je helemaal goed aan Cala del Pi, een van de mooie kleine baaitjes aan de Costa Brava. Dit is het noordelijkste puntje van het strand van Platja d’Aro in Gerona. Dit prachtige baaitje naast het Hotel del Pi, is niet heel bekend, maar zeker een bezoekje waard. Het is werkelijk een paradijs met een klein zandstrand van 15 meter breed en 65 meter lang. Je zwemt hiervandaan zo naar een klein rotsachtig eilandje. Neem ook zeker je snorkelset mee, de onderwaterwereld is hier prachtig te zien.

Cala del Pi is het mooiste strand van de Costa Brava als je het authentieke Spanje zoekt. Er zijn veel locals en van massatoerisme is geen sprake. Let wel op dat je wat trappen af moet om op het strand te komen. Doordat het strand langzaam afloopt is het nog lang ondiep en dus erg fijn voor kinderen. Ga ook eens verder het land in als je er toch bent. Je bent hier namelijk omgeven door mooie rotsen en prachtig groen. Kom je met de auto? Bij Cala del Pi parkeer je gratis.

Cala del Pi is een idyllisch baaitje aan de Costa Brava

Foto: het prachtige baaitje Cala del Pi

Wil je naast het luieren op een van de mooiste stranden van de Costa Brava ook wat actiefs doen? Zet deze bezienswaardigheden aan de Costa Brava op je lijstje. Waar wacht je nog op? Boek nu je vlucht inclusief verblijf bij Sunweb.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?