Door |Geüpdatet op: 08 september, 2022|4.1 min leestijd|

Legendarisch party-eiland Ibiza staat bekend om allerlei soorten feestjes. Bij een zwembad, op een boot of natuurlijk in één van de wereldberoemde nachtclubs. We hebben de vijf beste clubs op Ibiza voor je op een rijtje gezet. Lees hier alles over Pacha, Ushuaïa, Hï Ibiza, Amnesia en O Beach.

1. Pacha: een iconische club op Ibiza

Ontdek Pacha, volgens velen de meest iconische nachtclub ter wereld. Wie de naam ‘Pacha’ hoort denkt aan vrijheid en glamour, en het logo – twee rode kersen – zie je bij feestgangers wereldwijd terug als souvenir aan een legendarische nacht op Ibiza. Pacha is al sinds 1973 een thuis voor de beste dj’s zoals David Guetta, Claptone en Swedish House Mafia. Niet gek dat de club inmiddels hét icoon van het eiland is. Met deze status kan het niet anders dan dat Pacha staat voor exclusiviteit. Ga ja naar Pacha, dan ga je VIP style. Laat je betoveren in diverse ruimtes met verschillende muziekgenres, elk luxe ingericht. Op zoek naar clubs in Ibiza-Stad? Met haar perfecte ligging is Pacha slechts 10 minuutjes wandelen vanaf het centrum. Kies één van de explosieve feesten (tip: bestel je kaartjes vooraf online, dat is goedkoper) en laat je gaan in deze bruisende dans-hemel. Deze discotheek op Ibiza mag je echt niet missen.

Pacha: populaire club op Spaans eiland Ibiza

Foto: Pacha is dé populaire club op Ibiza

2. Ga los onder de sterrenhemel bij Ushuaïa

Ushuaïa behoort zonder twijfel tot de beste clubs op Ibiza en is in ieder geval de beste open-air club. Laat je betoveren door een gigantisch podium met indrukwekkende lasers, lichten en andere special effects, prachtig verlichte zwembaden en luxe loungebedden om even bij te komen van de show. Ushuaïa is precies zoals de Ibiza clubs uit je fantasieën. De perfecte omgeving voor een onvergetelijk feest dat doorgaat tot de volgende middag. Calvin Harris, Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas, Kygo, Nicky Jam; de lijst met topklasse artiesten die hier optreden houdt maar niet op. Wist je dat Ushuaïa naast een discotheek ook een hotel is? Boek een overnachting en maak je magische verblijf compleet met een sensationeel diner – want ook om haar uitstekende gastronomie staat Ushuaïa bekend. Bezoek Ushuaïa voor een gegarandeerd onvergetelijke ervaring.

3. Hï Ibiza voor de echte Ibiza Experience

Dat Hï Ibiza één van de beste clubs op Ibiza is staat buiten kijf. De nachtclub werd door DJ Mag in 2022 zelfs bestempeld als beste nachtclub ter wereld! Deze uitgaansgelegenheid is verdeeld in twee ruimtes. De grootste ruimte wordt elke avond omgetoverd tot een nieuw dans-walhalla met een andere sfeer en spectaculaire lichtshows. Laat je gaan op EDM, disco, deep house en techno, verzorgd door legendarische artiesten als Fisher, Armin van Buuren en Nicky Jam. Zelfs op het toilet voorziet een DJ je van de beste beats! Een extra tip: met de ‘Glitterbox’ feesten neemt Hï Ibiza je mee terug naar de tijd van house, trance en disco. De échte Ibiza experience.

Dans-walhalla Hï, Ibiza

Foto: dans-walhalla Hï, Ibiza

4. Amnesia: één van de beste nachtclubs ter wereld

Ook deze discotheek op Ibiza mag niet ontbreken op jouw lijstje. Amnesia is door de IDMA (International Dance Music Awards) meerdere keren benoemd tot beste club ter wereld, en niet zonder reden. Laat je betoveren op de dansvloer door de beste beats van artiesten als Steve Aoki, French Montana, Tyga en nog veel meer. Kijk ook even naar boven en aanschouw het machtige glazen plafond. Indrukwekkende lichtshows, ijskanonnen of bubbels vullen de ruimte terwijl jij los gaat tot de zon op komt. Wist je dat Amnesia de geboorteplek is van de inmiddels iconische Balearic Beat muziekstijl? Ga dansen in Amnesia en misschien ben je wel getuige van de creatie van het volgende nieuwe genre. Een legendarisch feestje wordt het sowieso!

5. Voor pool parties ga je naar O Beach

Zin in een goed feestje overdag? Dan is de volgende club op Ibiza zeker een aanrader! Grote kans dat je bij O Beach de beste poolparty van je leven meemaakt. Denk aan verfrissend helderblauwe zwembaden, luxe bedjes om even te relaxen met een cocktail en spectaculaire shows met danseressen die zweven door de lucht. Een hemel van entertainment. En dat alles natuurlijk met onovertroffen muziek door de allerbeste dj’s van Ibiza. Van R&B tot soul en house met allerlei verrassende invloeden; kies één van de spraakmakende feesten en laat je gaan op jouw favoriete muziek. Voor een adembenemende ervaring in de Spaanse zon zit je bij O Beach goed.

Feesten met de voetjes in het water: O Beach, Ibiza

Foto: feesten met de voetjes in het water; O Beach, Ibiza

Wat is de beste club van Ibiza? Bezoek deze vijf spectaculaire clubs op Ibiza en oordeel zelf. Vind hier de mooiste accommodaties van Sunweb om heerlijk bij te komen van je nacht – of dag, of allebei! – dansen op Ibiza.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?