Door |Geüpdatet op: 23 juli, 2022|1.8 min leestijd|

Marsa Alam in Egypte is een waar paradijs voor duikers. De riffen in Marsa Alam behoren tot de beste ter wereld en in dit ongerepte duikgebied kun je van een prachtige onderwaterwereld genieten. Wanneer je niet wilt duiken, maar wel van deze betoverende wereld wilt genieten, kun je hier perfect snorkelen.

Zwem tussen wonderlijke zeedieren

Of je nu beginnend of ervaren duiker bent, Marsa Alam is de perfecte plek om jouw duikkunsten te vertonen óf verder uit te breiden. Er zijn ontzettend veel riffen met verschillende typen koraal, oude scheepswrakken en ontelbaar veel schitterende vissen. Sta er niet raar van op te kijken als je in Marsa Alam zwemt tussen de mooiste koraalvissen, schildpadden, grote scholen makrelen, schoolwimpelvissen, haaien en dolfijnen. Je kunt zelfs oog in oog met een zeekoe komen te staan. Ieder rif heeft zo zijn eigen bewoners en bijzonderheden, dus laat je goed informeren voordat je te water gaat om deze verborgen wereld te gaan ontdekken.

Sunweb - Egypte - The Three Corners - Duiken Marsa Alam

Kleurrijk huisrif voor de deur

Met zo veel waanzinnige plekken voor de perfecte duikvakantie kan het haast niet anders dan dat veel hotels ook een huisrif voor de deur hebben. Bijvoorbeeld The Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort. Voor de deur van dit mooie strandresort pronkt een exclusief privéstrand en een houtensteiger van 368 meter land, die je in mum van tijd naar een wonderlijke onderwaterwereld leidt.  Het eerste toegangspunt is met zo’n 1.20 meter diepte ideaal voor beginners, om kennis te maken met de onderwaterwereld. Het tweede toegangsplatform ligt bij het eerste rif, dat loopt tot aan het achterste rif. Het water tussen de twee riffen is goed beschermd tegen wind en getijbewegingen waardoor je er het hele jaar door kunt snorkelen. Het einde van de steiger geeft je toegang tot de open zee. Er is een duikcentrum waar duik- en snorkelmateriaal gehuurd kan worden.

Sunweb - Egypte - Marsa Alam - The Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort

Wil jij ook duiken tijdens je vakantie in Marsa Alam? Bekijk hier al onze vakanties op deze schitterende bestemming. Welk zeedier zou jij het liefst tegenkomen tijdens jouw duikvakantie in dit duikparadijs?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
23 juli, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.