Door |Geüpdatet op: 31 augustus, 2022|3.3 min leestijd|

Als je naar Egypte afreist – hét land van de eeuwenoude geschiedenis en cultuur, dan mag een bezoek aan een Egyptisch museum niet ontbreken. Van farao’s tot mummies, van oude juwelen tot resten van bijzondere bouwwerken: je hebt de mogelijkheid om jezelf volledig onder te dompelen in het oude Egypte. Deze vijf musea in Egypte zijn het bezoeken meer dan waard.

Oude zaal met ronde vormen en beelden

Foto: een kijkje in het Egyptisch Museum, Caïro, Egypte

Hét Egyptische museum: Museum der Egyptische Oudheden

Dit Egyptische museum in Caïro is beroemd over de hele wereld. Er zijn maar liefst 125.000 waardevolle overblijfselen te vinden uit de oude Egyptische wereld. Je kijkt er dus je ogen uit. Het grote pronkstuk uit de collectie? Dat is het gouden masker van Toetanchamon. Maar ook de mummie van farao Ramses II is een bijzondere parel in dit museum in hartje Caïro.

Terwijl je je een weg baant tussen de mummies, de monumenten en de kunstschatten, waan je je even in een compleet andere wereld. Trek er zeker een dagdeel of misschien zelfs een paar dagen voor uit om dit hele museum te bewonderen.

Goud masker van Toetanchamon

Foto: het gouden masker van de farao Toetanchamon, Egyptisch Museum, Caïro, Egypte

Anders dan anders: Koptisch Museum in Caïro

Voor een inkijkje in de Koptisch-Orthodoxe kerk van Egypte moet je hier zijn. Met een oppervlakte van 8.000 m2 ben je in dit museum wel een tijdje zoet. Het is een van de weinige musea in Egypte waar je talloze Koptische kunstwerken vindt. Bekijk hier onder andere fresco-schilderijen, glaswerk, beelden, handschriften en keramiek. Verder zijn in de tuin bij het museum de resten van de Romeinse vesting Babylon te bewonderen.

Authentiek gebouw met oosterse vormen

Foto: het Koptisch Museum, Caïro, Egypte

Luxor Museum: van mummies tot beelden

In de stad Luxor vind je dit mooie museum vol pracht en praal. Lang niet zo groot als het Museum der Egyptische Oudheden, maar alsnog een mooi museum om naartoe te gaan. Ook hier krijg je een blik op de Egyptische geschiedenis via een uitgebreide collectie aan onder meer beelden, mummies, graftombes en andere opgegraven vondsten uit die tijd.

Als je toch in Luxor bent, ga dan ook zeker langs bij de Luxor-tempel en de Vallei der Koningen. Twee adembenemende plekken met een rijke historie op een steenworp afstand van het museum!

Nubisch Museum: museum én botanische tuin

Verdeeld over drie verdiepingen vind je in het Nubisch Museum vooral veel monumentale stukken. Die laten je met eigen ogen zien hoe de Nubische cultuur is ontstaan. Het museum heeft ook nog eens een bijzondere ligging: op een steile klif, aan de oever van de Nijl. Om het museum heen ligt een botanische tuin die je trakteert op de mooiste bloemen, watervallen en ander natuurschoon.

Een reis door de tijd in het Hurghada Museum

Ben je in Hurghada? Ga dan zeker langs bij dit bijzondere museum. Wat dit Egyptische museum echt anders maakt, is dat het je een inkijkje geeft in meerdere periodes, niet alleen in de Griekse oudheid. Zo zijn er ook stukken te vinden uit de Koptische periode, de Islamitische periode en het moderne Egypte.
Je ontdekt hier dus hoe Egypte er in alle verschillende tijden uitzag. Bewonder honderden oude en historische stukken, die zijn gevonden in alle delen van Egypte. Van aardewerk tot sieraden – er is veel moois te zien.

Het gebouw van het museum

Foto: Hurghada museum, Hurghada, Egypte

Ontdek meer van het mooie Egypte

Egypte is een land van veel geschiedenis en cultuur. Maar naast de mooiste Egyptische musea en de indrukwekkende piramides, vind je hier ook fantastische goudkleurige stranden en word je er bijna altijd op mooi weer getrakteerd. Nog meer reden om naar Egypte af te reizen! Boek nu je accommodatie in Egypte en geniet van alles wat dit land te bieden heeft.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?