Door |Geüpdatet op: 07 september, 2022|3.3 min leestijd|

Overweeg je een vakantie naar Egypte en wil je weten wat te doen? Egypte: hét land van eeuwenoude geschiedenis, piramides en farao’s. Dompel je onder in de geschiedenis in de vallei der koningen of ga voor de ultieme zonvakantie naar Hurghada aan de Rode Zee. Er is zoveel te zien, te doen en te beleven dat we de mooiste bezienswaardigheden en hoogtepunten in Egypte voor je op een rij hebben gezet. Benieuwd? Let’s go!

Wat kan je doen in Egypte?

In Egypte is meer te zien en te beleven dan je in twee weken vakantie kunt doen. Ben je in Egypte, dan mag een bezoek aan de bruisende hoofdstad niet ontbreken. Maak kennis met het Arabische leven in Caïro. De bezienswaardigheden in de stad maken een bezoek dubbel en dwars de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld een traditionele markt en ontspan in één van de vele groene parken. Of ga naar het Egyptisch Museum. Daar bewonder je mummies, archeologische schatten en de gouden sarcofaag van Koning Toetanchamon. Ook de stad Alexandrië is zeker de moeite waard om te bekijken. De stad van koningin Cleopatra heeft een rijk verleden en is bekend van de indrukwekkende bibliotheek.

Hurghada: duik- en snorkelparadijs in Egypte

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Egypte? Bezoek badplaats Hurghada. Met een heerlijke kustlijn en een ongelofelijk rijke onderwaterwereld is het een walhalla voor duikers en snorkelaars. Het prachtige koraal in de Rode Zee bij Hurghada hoort zonder twijfel bij de mooiste duik- en snorkelplekken ter wereld. Zet je duikbril op en ontdek de adembenemend mooie onderwaterwereld met eigen ogen. Ga op zoek naar het mooiste koraal, de kleurrijkste vissen en zelfs schildpadden. Je kijkt je ogen uit! Duiken of snorkelen in Egypte is een onvergetelijke ervaring die je absoluut moet meemaken. En het mooie is: dankzij het warme klimaat en de aangename watertemperatuur kun je de onderwaterwereld het hele jaar door ontdekken. Heb je het nog niet eerder gedaan? Geen probleem, je kunt hier natuurlijk ook les nemen en je duikbrevet halen.

Bezoek het prachtige onderzee paradijs in Egypte

Foto: ontdek het paradijs in de Egyptische wateren

Hoogtepunten Egypte: piramiden en de sfinx

Als je in Egypte bent, wil je natuurlijk een piramide bezoeken. De wereldberoemde grafmonumenten zijn een lust voor het oog en de letterlijke hoogtepunten van Egypte. De bekendste piramiden vind je in de buurt van de stad Gizeh. Daar vind je nog een ander indrukwekkend archeologisch hoogstandje: de sfinx. Het grootste en bekendste sfinx-beeld ter wereld met het hoofd van een farao en lijf van een leeuw. Er bestaan veel verschillende verhalen en theorieën over hoe de Egyptenaren zulke indrukwekkende beelden en gebouwen konden maken. Dit blijft een mysterie dat nog altijd niet is opgelost. Hoe dan ook, de piramiden en de sfinx zijn absolute must see-bezienswaardigheden tijdens jouw vakantie in Egypte.

de piramiden van Gizeh

Foto: de piramiden van Gizeh

Bezienswaardigheden in de Vallei der Koningen en Luxor

Wil je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Egypte? Maak dan een dagtrip naar Luxor. In deze stad loop je letterlijk door een openluchtmuseum en heb je gevoel alsof je 100 jaar teruggaat in de tijd. Zeker als de zon ondergaat en de sterren tevoorschijn komen. Bezienswaardigheden in deze Egyptische stad die je hier absoluut niet mag missen zijn de tempel van Karnak, de tempel van Amon en de Vallei der Koningen. In die vallei vind je 63 graftombes, waarin farao’s liggen begraven. De bekendste graftombe is die van koning Toetanchamon.: een hoogtepunt dat je niet mag missen. Zijn graf is wereldberoemd omdat het nog volledig intact is. Houd tijdens een bezoek wel rekening met extra kosten. Zo moet je voor de tombe van Toetanchamon altijd bijbetalen.

Ben je klaar om de bezienswaardigheden en hoogtepunten van Egypte af te vinken? Ontdek dan nu de reizen van Sunweb naar Egypte.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?