Door |Geüpdatet op: 13 maart, 2022|2.8 min leestijd|

Duiken in de Rode Zee in Egypte? Dan duik je in een waar onderwaterparadijs. Het water is er zo helder dat je meters ver nog de mooiste vissen en koralen kunt zien. De diversiteit is overweldigend, want het barst er van de riffen, kliffen en duikwrakken. Veel hotels hebben er zelfs hun eigen ‘huisrif’. In Egypte is er voor elk type duiker wat wils. We vertellen je graag wat.

Duiken in de Rode Zee voor beginners en gevorderden

Bijna alle plaatsen aan de Rode Zee zijn goed afgestemd op duikers. Heb je nog geen duikbrevet? Er zijn overal duikscholen waar jij in een paar dagen je brevet haalt. Je start dan in een zwembad of vaart met een boot naar een rustig rif waar je op je eigen tempo vertrouwd raakt met de onderwaterwereld. Weet waar je aan begint, want duiken kan gevaarlijk verslavend zijn! Ook de hotels in Egypte zijn ingericht op vakantiegangers die in de Rode Zee komen duiken. Je regelt hier vaak makkelijk een introductiecursus. De ervaren duikers kunnen er hun eigen duikmateriaal opbergen en (laten) verzorgen. Wel zo handig!

Duikers in de zee bij vissen

Foto: duikers in de Rode Zee, Egypte

3 grote duikplaatsen

Hurghada en El Gouna zijn de twee grootste duikplaatsen aan de westkant van de Egyptische Rode Zee. Aan de overkant ligt Sharm El Sheik op het schiereiland Sinaï. Deze bestemming is ook enorm geliefd onder duikers. Bij de plaatselijke duikscholen boek je een dag of dagdeel een boot die je naar de mooiste plekken vaart. Perfect het duiken in de Rode Zee wilt combineren met een luierdagje op het strand of een uitstapje in de woestijn. Je kunt in Hurghada, El Gouna en Sharm El Sheik ook verschillende snorkeltrips maken. Ideaal als je op vakantie bent met kinderen of reisgenoten die niet graag duiken. Zo kunnen zij op een toegankelijke manier toch de magische onderwaterwereld ontdekken.

Duiken naar spectaculaire scheepswrakken

Wist je dat er in de Rode Zee ook een paar wereldberoemde wrakken liggen die geliefd zijn bij duikers? Maak van het duiken in de Rode Zee een ontdekkingsreis in het Thistlegorm-wrak. Dit is misschien wel het meest beroemde wrak en een van de beste wrakduiken ter wereld. Het Britse vrachtschip werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebombardeerd en ligt nog vol voertuigen, kleding en munitie uit die tijd. De minder ervaren duikers gaan naar het Abu Nuhas rif, waar meer toegankelijke scheepswrakken liggen, zoals Ghiannes D en Krisaula K.

Scheepswrak op de bodem van de zee

Foto: scheepswrak Ghiannes D, de Rode Zee, Egypte

De Rode Zee in Egypte: perfecte combinatie van duiken en ontspanning

Naast duiken in de Rode Zee kun je in Egypte ook genoeg andere leuke dingen doen. Verken bijvoorbeeld het moderne toeristische centrum van Hurghada. Je kunt er uitgebreid shoppen, over de levendige boulevard slenteren en in de restaurants de smaken van Egypte proeven. In het bruisende gebied rondom de indrukwekkende Al Mustafa Mosque in Sharm El Sheik is ook altijd wat te beleven. In de hotels kom je heerlijk tot rust aan het zwembad of in de spa.

Grote moskee in de stad bij zonsopgang

Foto: Al Mustafa Mosque, Sharm Al Shiekh, Egypte

Kun je niet wachten om vol enthousiasme in de adembenemende Rode Zee van Egypte te duiken? Bekijk dan snel onze verschillende accommodaties in deze regio!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
13 maart, 2022|3 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Wouter 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Sabine wat krijg ik weer zin om te duiken! Heb mijn advanced in Hurghada gehaald en specialties deep dive en wrecks op een liveaboard vanaf Sharm. Ik ben het helemaal met je eens dat liveaboard niets voor niet-duikers is. Ik was met een vriend en vond het ge-wel-dig. Je ’s nachts ligt voor anker op populaire spots als Thistlegorm (WOII wrak met trucks, jeeps, motoren aan boord). Hierdoor duik je in alle rust, voordat de dagboten van arriveren. De wal heeft ook zo z’n voordelen, je kunt naar de souk, op safari of zelfs naar Cairo met een dagtour. (Wel lang in bus)

  • Sabine 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Hi Wouter! Bedankt voor je reactie. Dat is inderdaad de verdeling van activiteiten zoals ik het voor ogen had.
   Zeker om het voor partners en kinderen ook gezellig te houden, daar is in de hotels in Hurghada en El Gouna genoeg voor hen te beleven.

 2. Denise 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Gaaf hoor!

  In mijn eentje met 2 ‘kleine’ kinderen bij me (zonder zwemdiploma) zit hele dagen snorkelen er niet in, maar ik ga zeker even onder water spieken. En dat laat ik hun ook doen!