Door |Geüpdatet op: 27 juli, 2015|3.7 min leestijd|

Wist je al dat je hele leuke excursies kunt boeken via Sunweb? Wij maakten er tijdens onze reis maar liefst drie keer gebruik van. Vandaag deel ik ons verhaal over de Discover Alanya tour. Alles wordt perfect voor je geregeld. Voor deze activiteit betaalden we € 47,-. Als je ziet wat je daarvoor terug krijgt is dat echt een goede prijs. Normaal betaal je toch al gauw het dubbele.

Discover Alanya - collage

Dit artikel verscheen eerder ook op Sim’s Cup of Tea.

Om 09:00 stond onze tourbus inclusief chauffeur en reisbegeleider voor ons klaar bij de ingang van het resort Xperience Club Nena. Vanuit hier startte ons nieuwe avontuur (Lees ook mijn blog over mijn eerste ervaring met Xperience Club Nena).

Discover Alanya - pick up

Nadat we nog bij 2 hotels gestopt waren om andere gasten op te pikken vervolgden we onze weg richting Alanya. De eerste stop was bij ‘Alanya Kalesi‘. De restanten van een kasteel. Tijdens de rit informeerde de reisbegeleider ons over de cultuur en de geschiedenis van Alanya. (Net op het moment dat hij vertelde dat het fotograferen van een kameel duurder is als de kameel zelf, maakte ik een foto van een kameel. oeps! Niemand gezien, haha.) Het kasteel ligt hoog in de bergen en heeft een prachtig uitzicht over Alanya. We kregen ongeveer 40 minuten om vrij rond te lopen. Hier hebben we een paar mooie foto’s kunnen maken. Dit uitzicht is toch gewoonweg fantastisch?

Disover Alanya - boot

40 minuten later zaten we weer in de bus richting de Dim grot. De reisbegeleider waarschuwde ons ervoor dat er veel hoge trappen waren. Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn is het geen aanrader. En dat was waar. Wij waren al volledig uitgeput van het traplopen, haha. Anyway, het was wel heel mooi om deze grot eens van binnen gezien te hebben. We hebben onze inspanning beloond met een lekker ijsje!

Discover Alanya - uitzicht

De volgende activiteit op de planning was lunchen bij de ‘Dim Cayi’ rivier. De lunch zat bij de prijs van de excursie inbegrepen. We moesten wel zelf ons drankje betalen. De lunch zelf was in buffetvorm en we mochten kiezen uit 2 kipspiezen of 1 forel. Daarnaast kon je kiezen uit veel verschillende soorten salades. Het restaurant zelf had erg leuke zitplekken. We zaten bovenop een plateau midden op de rivier en om ons heen zag je dus ook gewoon mensen die aan het zwemmen waren. Erg leuk!

Discover Alanya - selfie

Na de lunch gingen we richting het centrum van Alanya waar we vrij mochten rondlopen om te shoppen. Daar kregen we 1,5 uur de tijd voor. Omdat de winkels allemaal erg op elkaar lijken, zijn we een beetje in de buurt van de opstapplaats van de bus gebleven. We waren anders bang dat we de weg niet meer zouden vinden. Hier hebben we parfum gekocht. Zes flesjes voor € 100,-. Twee jaar geleden had ik in Bodrum al eens parfum gekocht en dit was erg goed bevallen. De geur is identiek aan de echte parfum, dus ik vind het geen miskoop. Als ze hier ergens goed in zijn, dan is het wel in het namaken van merkproducten.

Discover Alanya - uitzicht

Daarna was het tijd voor de laatste activiteit van de dag. Een boottocht met de ‘Sea Angel’. De tocht duurde een uur en de bemanning zorgde voor het nodige entertainment. Dit was echt heel mooi en leuk om te doen. Je vaart langs een piratengrot en langs de ‘love-cave’. Ėén van de crewleden is van de boot afgesprongen en de love-cave ingeklommen. Vervolgens is hij er aan de andere kant van de grot weer uitgekomen. Daar gaf hij nog een prachtige duikshow weg, die we op film gezet hebben. Vervolgens ‘danste’ de crew nog even op ‘My Heart Will Go On’ van ‘Celine Dion’. Dit was wel grappig om te zien, aangezien dit natuurlijk alles behalve serieus was.

Zo, dat was het dagje Discover Alanya! Zijn jullie wel eens in Alanya geweest? Nee? Dan raad ik je zeker aan om binnenkort eens een bezoek te brengen aan deze prachtige stad.

Liefs,
Simone

Meer travel & lifestyle blogs? Bezoek dan eens mijn persoonlijke blog.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
27 juli, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.