Door |Geüpdatet op: 31 oktober, 2022|3.5 min leestijd|

Dubbel zoveel zonuren en een kustlijn die meer dan tien keer zo lang is – Spanje is voor veel Nederlanders dé plek om te genieten van een welverdiende zonvakantie. In veel Spaanse steden aan de kust kun je gerust het hele jaar door zonnen, hiken, snorkelen, surfen of lange strandwandelingen maken. Weten waar je heen moet? Dit is onze top vijf mooiste badplaatsen in Spanje.

1. Playa de los Muertos: het mooiste strand van Spanje

Dat dit strand in Spanje al een paar jaar op rij is uitgeroepen tot het mooiste strand van Spanje, zal je niet verbazen. Het is alsof je naar een jaloersmakende ansichtkaart kijkt. Helder zeewater, een fijn zandstrand en een natuurrijke omgeving – dit strand aan de Costa de Almería in Andalusië heeft het allemaal. Het is dan ook niet gek dat dit strand ook in onze top vijf van mooie kustplaatsen in Spanje staat. Zelfs de weg naar Playa de los Muertos is een ervaring op zich. Je daalt door het prachtige natuurlandschap af naar onderaan de klif. Die route maakt het strand wel minder geschikt voor jonge kinderen of mensen die slecht ter been zijn. Een tip: neem je snorkelset mee, het water is hier prachtig helder!

2. Parel tussen de rotsen: Playa de las Catedrales

Het Playa de las Catedrales is niet echt een Spaanse badplaats, want het heeft een strand waar je niet kunt zwemmen. Maar laat dat je er niet van weerhouden om er een bezoekje aan te brengen: van alle Spaanse stranden is dit wel een van de meest indrukwekkende om te zien. Hier kun je namelijk niet om de metershoge rotsen heen. De combinatie van het strand en de enorme rotspartijen levert een heel bijzonder plaatje op. Neem bij eb zeker ook een kijkje in de grotten of wandel rond de rotsen om dit bijzondere strand in Spanje nog beter op je te laten inwerken.

De rotsachtige kust van Playa de las Catedrales

Foto: de metershoge rotsen van Playa de las Catedrales

3. Playa de Bolonia: paradijs in Andalusië

Als je naar de mooiste badplaatsen in Zuid-Spanje zoekt, dan móet je op dit paradijsachtige strand zijn. Het zand op dit witte zandstrand is zo fijn dat het haast poeder lijkt. Dat maakt dit de perfecte plek om er lekker met je voeten doorheen te woelen voor het ultieme strandvakantie-gevoel. Ondertussen kijk je je ogen uit: het strand grenst aan een mooi natuurgebied en wordt omgeven door duinen. Als je op de hoge duin gaat staan kun je in de verte zelfs een glimp van Marokko opvangen.

Een breed zandstrand genaamd Playa de Bolonia

Foto: Playa de Bolonia is een waar paradijs

4. Corralejo: zoals stranden in Spanje horen te zijn

De Canarische Eilanden staan bekend om hun mooie witte stranden en bijzondere natuur. Zo vind je bijvoorbeeld prachtige stranden op Tenerife en Gran Canaria. Maar van alle stranden op de Canarische eilanden is Corralejo op het eiland Fuerteventura misschien wel de mooiste. Dit strand is 12 kilometer lang en trakteert je op een combinatie van wit zand met een heldere zee en strakblauwe lucht. Of je nu gaat zwemmen, zonnen of surfen – jouw gedroomde strandvakantie begint op deze prachtige badplaats in Spanje.

Het prachtige strand Corralejo op eiland Fuerteventura, met helderblauw water

Foto: het strand Corralejo op eiland Fuerteventura

5. Natuur én strand bij Playa Oyambre

Er zijn in Spanje ook genoeg mooie kustplaatsen met stranden die niet uit hagelwit zand en helderblauw water bestaan, maar tóch niet mogen ontbreken op je lijstje. Het lange strand Playa Oyambre is daar een mooi voorbeeld van. Dit is één van de leukste kustplaatsen van Spanje en ligt aan de noordkust, vlak bij Comillas. Wat het zo verrassend maakt, is vooral de omliggende natuur. Het strand ligt namelijk aan het natuurreservaat Parque Natural Oyambre en wordt omringd door groene vlakten en natuurschoon. Een ideale omgeving om een stranddag te combineren met een wandeling!

Natuur en strand gaan samen op Playa Oyambre

Foto: natuurschoon bij Playa Oyambre

Zelf naar de mooiste Spaanse steden aan de kust afreizen? Pak je zwemspullen maar vast in en boek je accommodatie in één van de mooiste badplaatsen in Spanje via Sunweb. Voor je het weet lig jij op je favoriete strand.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?