Tien dagen verbleef ik samen met mijn ouders en broertje op het veelzijdige Spaanse eiland Gran Canaria en oh wat hebben wij veel meegemaakt! Na zo’n vier uurtjes vliegen zijn waren we geland we op Gran Canaria en werden we met de transfer naar het plaatsje Playa del Inglés gebracht waar wij verbleven. Playa del Inglés ligt naast Maspalomas en heeft veel winkelcentra, een groot strand en gezellige restaurantjes.

Een auto huren en toeren maar!

Gran Canaria binnenland

Grand Canyon van Gran Canaria

De eerste paar dagen van ons verblijf hebben wij een auto gehuurd en zijn we het eiland gaan verkennen. De GC-60 is de toegangsweg tot het prachtige uitzicht van de ‘Grand Canyon’ van Gran Canaria. Na genoten te hebben van een prachtig uitzicht zijn wij doorgereden naar het pittoreske dorpje Fataga, waar je aan de ene kant uitzicht hebt over de ‘Grand Canyon’ en je aan de andere kant de kust ziet liggen.

Erg benieuwd was ik naar de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. De stad heeft een grote haven, gezellige marktjes, prachtige kerkjes en veel winkelgelegenheden, maar de stad biedt ook de mogelijkheid om te genieten op het strand. Na een dag de toerist uitgehangen te hebben in Las Palmas reden we terug naar het zuiden van het eiland.

Elke reisgids over Gran Canaria noemt Playa Amadores één van de mooiste stranden van Gran Canaria. Dat moesten wij natuurlijk met eigen ogen gezien hebben dus gingen wij de volgende dag naar Playa Amadores. Een prachtige baai met helderblauw water, geel zand en wuivende palmbomen. Ook zijn er veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Heerlijk om lekker tot rust te komen en af te koelen in het heldere water!

Waar blijft de uitdaging?
para sailing Gran canaria

Tijdens een zonvakantie hebben wij toch de behoefte aan een beetje uitdaging en dat zochten wij in het glijbanen walhalla Aqualand in Maspalomas. Met veel hoge en snelle achtbanen heb je adrenaline genoeg en is een dag zo om! Een tip voor als je in het hoogseizoen naar aqualand wilt gaan, is om met de taxi naar het waterpark toe te gaan. Wij waren aan het wachten op de bus, maar door de drukte past niet iedereen in de bus of rijdt hij soms zelfs door! Met de taxi ben je er vanaf Playa del Inglés binnen een kwartiertje bij Aqualand en dit taxiritje kostte ons maar € 6,-!

Boven water is Gran Canaria al prachtig, dus waren wij toch ook benieuwd of Gran Canaria onderwater net zo prachtig is. Vroeg in de ochtend werden wij opgehaald om een dagje te duiken in Playa Taurito. We kregen eerst een cursus in het zwembad om te wennen aan de duikuitrusting en het duiken onder de knie te krijgen. S ‘middags mochten wij met een instructeur de zee in en hebben we honderden vissen gezien. Een tip is om een banaan mee te nemen, daar komen erg veel vissen op af en zij eten de banaan zelfs uit je hand. Deze plek is ook voor snorkelen een toplocatie!

Om de behoefte van uitdaging in de vakantie af te sluiten hebben wij drie watersportactiviteiten uitgeprobeerd op het strand van Playa del Inglés! Allereerst hebben wij gejetskied, je vliegt over het water met een hoge snelheid wat een enorme kick geeft. Vervolgens hebben wij een rondje op de banaan gemaakt en als afsluiter een parasailing ritje gemaakt. Bij het parasailen kan je met 2,3 of zelfs 4 personen hoog in de lucht genieten van een prachtig uitzicht over de kust.

Het lekkerste eten op de mooiste plekjes

Gran Canaria Playa del Ingles

Het strand van Playa del Inglés

Gran Canaria barst van de restaurantjes. Mijn voorkeur ging toch uit naar de restaurantjes in het winkelcentrum langs het strand van Playa del Inglés, en dan met name Sunset Bay. Heerlijk eten met uitzicht over zee. In de loop van de avond hangt er een gezellige sfeer en is er vrolijke entertainment rond de restaurantjes en winkeltjes op de boulevard langs het strand van Playa del Inglés.

Zon, zee, strand of genieten van de natuur, Gran Canaria heeft het allemaal!

Al met al heeft Gran Canaria voor iedereen wel wat en is het zeer veelzijdig aan activiteiten, ik zou er zo nog eens heengaan!

14 augustus, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter