Door |Geüpdatet op: 25 september, 2023|3.7 min leestijd|

Op vier uur vliegen sta je op het Spaanse Gran Canaria, één van de veelzijdigste Canarische eilanden. Gran Canaria telt veel bezienswaardigheden zoals Roque Nublo en Dunas de Maspalomas. Daarnaast heb je verschillende pittoreske dorpjes. Er is dus altijd iets te doen! Benieuwd op welke activiteiten je kunt voorbereiden? Lees alle hoogtepunten van Gran Canaria in dit blog en laat je vakantievoorpret beginnen!

Bezienswaardigheden verkennen met je huurauto

Gran Canaria is perfect om met de auto te verkennen. De GC-60 is de toegangsweg naar Roque Nublo, een rotsformatie van wel 80 meter hoog. Het is hét symbool van het eiland en wordt ook wel de ‘Grand Canyon’ van Gran Canaria genoemd. Het is één van de mooiste bezienswaardigheden, want je kunt er prachtig wandelen en tussen de ruige rotsen. Neem dus goede loopschoenen mee. Het lijkt hier net alsof je over de maan loopt, zo bijzonder!

Rijd daarna door naar het bergdorpje Fataga. Een oase van rust met de typische inheemse Canarische architectuur: witte huizen met oranjerode daken en smalle straten. Het hoogtepunt is het uitzicht. Aan de ene kant zie je de ‘Grand Canyon’ liggen en aan de andere kant kijk je uit over de oceaan. De hoofdstad Las Palmas is ook zeer de moeite waard. De stad zit vol bezienswaardigheden zoals een grote haven, gezellige marktjes en veel winkelgelegenheden. Maar de stad biedt ook de mogelijkheid om te genieten op het strand.

Gran Canaria: zon, zee en strand

Wat te doen op Gran Canaria? Heerlijk relaxen met het zand tussen je tenen! Elke reisgids van Sunweb noemt Playa Amadores één van de mooiste stranden van Gran Canaria. Dat wil je natuurlijk met eigen ogen zien. Bewonder de prachtige baai met helderblauw water, fijn zand en wuivende palmbomen. Alleen al door de palmbomen heb je gelijk het vakantiegevoel te pakken! Ook zijn er veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes te vinden in Playa Amadores. Vlakbij dit strand ligt Puerto Rico, een zonnige badplaats met een mooi strand en gezellige terrasjes en winkels. Vanaf hier ben je met de auto of kleine veerboot zo in het charmante Puerto de Mogán. Dit vissersdorpje heeft een levendige jachthaven met kleurrijke bootjes en een heerlijk kindvriendelijk strand. Fijn om lekker tot rust te komen en af te koelen in het heldere water!

De kleurrijke haven van Puerto de Mogán

Foto: levendig vissersdorpje Puerto de Mogán

Ontdek onderwater bezienswaardigheden!

Boven water is Gran Canaria prachtig, onder water is het minstens zo mooi. Het beste duikgebied ligt net buiten het dorpje Arinaga, naast het zeereservaat. Een unieke duikplek dankzij een zeer gevarieerd onderwaterleven en een prachtig onderwaterlandschap. Je vindt er spectaculaire natuurlijke rotsen, grotten en tunnels. Heb je nog nooit gedoken en wil je het graag leren? Dat kan! Laat je ‘s ochtends vroeg ophalen om een dagje te duiken in Playa Taurito. Je krijgt eerst les in het zwembad om te wennen aan de duikuitrusting en om het duiken onder de knie te krijgen. ‘s Middags ga je met een instructeur de zee in en spot je honderden vissen. Een tip is om een banaan mee te nemen, daar komen erg veel vissen op af. Ze eten zelfs uit je hand! Ben je geen duiker maar wil je toch genieten van de onderwaterwereld? Je kunt hier ook perfect snorkelen!

Het zeeleven in Playa Taurito

Foto: duiken in het prachtige Playa Taurito

Dé activiteit op Gran Canaria: watersport

Toe aan een spannende activiteit die je hartslag flink omhoog brengt? Bij het strand van Playa del Inglés leef je je helemaal uit. Ga bijvoorbeeld jetskiën. Je vliegt met hoge snelheid over het water, wat een enorme kick geeft. Je kunt uiteraard ook een rondje op een banaan maken en zelfs parasailen. Bij het parasailen geniet je met 2, 3 of zelfs 4 personen in de lucht van een prachtig uitzicht over de kust. Adembenemend! Zin in nog meer uitdaging? Ga naar glijbanen-walhalla Aqualand in Maspalomas. Met veel hoge en snelle achtbanen heb je adrenaline genoeg en is de dag zo om. Gran Canaria heeft voor iedereen wel wat en de activiteiten zijn heel veelzijdig. Daar wil jij toch ook heen?

Aqualand in Maspalomas

Foto: Aqualand in Maspalomas, een waar zwemparadijs

Ga jij met Sunweb voor een heerlijke vakantie naar Gran Canaria? Bekijk alle accommodaties op Gran Canaria en verheug je nu alvast! Benieuwd naar de andere eilanden? Lees over de verschillen tussen de Canarische eilanden en maak je keuze!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?