Door |Geüpdatet op: 15 maart, 2018|2.2 min leestijd|

Wist je dat Rhodos de zonnigste plek van het Middellandse Zeegebied genoemd wordt? Mijn beslissing was snel gemaakt! De perfecte biotoop voor zonneaanbidders als ik. Met het vijfsterrenhotel Lindos Blu als gedroomde hideout.

Ongegeneerd genieten, dat was mijn enige verwachting van deze vakantie. Maar wat bleek? Ik werd halsoverkop verliefd op dit prachtige Griekse eiland. De absolute rust van de schitterende natuur, de rijkdom van de eeuwenoude cultuur… Voeg daarbij de hartverwarmende gastvrijheid van de Grieken en hun royale keuken, en ik ging meteen overstag.

Citytrip

Meteen ook in mijn lijstje van favoriete citytrips: Rhodos-stad, die er met zijn vestingmuren erg stoer uitziet maar charmeert met smalle steegjes, fraaie gebouwen en gezellige pleintjes. Wij wandelen door één van de elf stadspoorten en verdwalen prompt, maar dat is hier helemaal niet erg. Slenterend ontdekken we Rhodos Casino, waar het nieuwe stadsgedeelte begint en een walhalla zich ontvouwt. Leuke boetiekjes, een sfeervolle markt, verleidelijk geurende restaurants en ontelbare terrasjes. Mijn tip: blijf tot ’s avonds, wanneer de oude stad prachtig verlicht wordt. Romantiek gegarandeerd!

Ansichtkaart plaatje

Hét plaatje dat mijn Instagram-account deed barsten van jaloezie maakte ik in Lindos, een maagdelijk wit stadje waar je liefst met de boot heen gaat. Wind in de haren, zon op je snoet en een prachtig uitzicht op de kustlijn. Boven Lindos waakt de tempel van Athena, de oudste akropolis van Griekenland. Even komen we in de verleiding om een ‘ezeltaxi’ te nemen, maar uiteindelijk hebben we de vijfhonderd traptreden zelf beklommen. Kwestie van al die culinaire geneugten wat te compenseren. Als beloning wacht beneden een heerlijk strand. Languit op een ligbed met een cocktail in de hand, dat hebben we wel verdiend.

Pure verwennerij

Na een dag onderdompeling in de Griekse cultuur en natuur is het altijd heerlijk ‘thuiskomen’ in Lindos Blu, prachtig gelegen op een heuvel met een waanzinnig uitzicht over de baai van Vlicha. Iedereen in dit elegante resort lijkt er volledig op gericht om jou als gast in de watten te leggen. De spa in dit hotel viel bovendien in de prijzen op de World Luxury Spa Awards, en ik moet toegeven dat de combinatie van de state-of-the-art faciliteiten met natuurlijke producten en oude rituelen onevenaarbaar is! Tevreden als een kat in de zon nestel ik mij na afloop van zoveel weldaad bij ons privézwembad. Als dat geen luxe is…

Lees hier meer verhalen over op en top luxe Excellent vakanties.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?