Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|3.9 min leestijd|

Relaxen in je privéjacuzzi, dineren in de beste sterrenrestaurants, exotische cocktails bij maanlicht en dansen tot diep in de nacht in de hipste clubs: Griekenland is dé plek voor een luxe vakantie. Toe aan een privésuite in een van de luxe hotels in Griekenland? Check dan eerst onze 5 tips.

1. Heerlijk tot rust komen in Excellent Hotels

Zoek je de beste service en luxe? Boek dan een kamer bij een van de luxe hotels en resorts in Griekenland. Wij hebben de beste voor je geselecteerd onder het label Excellent, wel zo handig. Wat dacht je van je eigen jacuzzi waar je heerlijk ontspant tussen de bubbels? Of trek je liever baantjes in het privézwembad? Kies ook voor een Excellent hotel met extra deluxe verzorging van je suite. Erg fijn na een hete (en misschien zweterige) dag: je verblijf wordt dan dagelijks ‘avond-klaar’ gemaakt voordat je gaat slapen. Ben je een dag op stap geweest, dan slaap je daarna heerlijk in frisse lakens. Echt even helemaal ontspannen? Verblijf je bij een Excellent hotel met een wellnesscenter, dan kies je uit een eindeloze lijst met geweldige massages en therapieën. Tip: een Affusion massage is de perfecte keuze tegen de stress van thuis.

Heerlijk ontspannen in je eigen jacuzzi

Foto: heerlijk ontspannen in je eigen jacuzzi

2. Fenomenaal dineren bij sterrenrestaurant Botrini

Een luxe vakantie in Griekenland is niet compleet zonder diner bij een toprestaurant. En die zijn er genoeg! Ervaar geweldige award-winnende restaurants waar gastronomische, onweerstaanbare gerechten worden geserveerd. De veelbekroonde chef-kok Ettore Botrini en zijn team hebben in Athene zelfs een Michelinster in de wacht gesleept. Zijn project begon met een tv-programma en leidde tot een keuken waarin hij jonge chefs helpt met hun carrière. Met succes: in zijn restaurant val je van de ene smaaksensatie in de andere. De gerechten zijn ook nog eens een lust voor het oog en echt een Instagram-momentje waard. Wil je graag privé dineren met je geliefde of je familie? Ook dat kan!

Botrini is een Griekse chef-kok

Foto: dineer bij de Griekse chef-kok Botrini, in Athene

3. Zonsondergang op een privéjacht

Kreta vanaf het water bekijken? Huur dan eens een dag een luxe jacht of zeilboot in de haven van Heraklion. Aan boord vaart een schipper je in stijl naar een privéstrand, onder het genot van hapjes en drankjes. Zo geniet je in alle rust van de stralende zon in het schitterende water. Leg je handdoek neer en pop die champagnefles maar open! Liefhebber van een mooie zonsondergang? Kies voor een cruise waarbij je tijdens het diner geniet van de adembenemende kleuren van de ondergaande zon. Dat fotomoment is onbetaalbaar.

4. Cocktails proeven in de hipste beachclubs

Een glas bubbels is niet compleet zonder een waanzinnig mooi uitzicht. Ben je een dag op Kreta tijdens je luxe vakantie in Griekenland? Ga dan zeker stappen in in Rethymnon. Van de boulevard stap je aan het begin van de avond zo de zwoele lounge in van een hip café. Wil je eerst een goede bodem leggen voor de drankjes later, dan eet je hier ook de heerlijkste Mediterrane gerechten. Verse lokale producten en vergine olijfolie van Kreta: ook in het uitgaansgebied zijn hotspots voor een lekker diner. Relax met een klassieke gin tonic, of proef je liever de exotische cocktails? In de late uurtjes wordt de muziek van de dj’s steeds opzwepender en swing je een bruisende club binnen. Dans tot de zon weer opkomt! En daarna heerlijk slapen in je luxe hotel in Griekenland.

Uitgaan in de meest luxe beachclubs van Griekenland is een must

Foto: uitgaan in de meest luxe beachclubs van Griekenland is een must

5. Een Adults Only luxe vakantie in Griekenland

Wil je samen met je partner naar een luxe hotel in Griekenland om de drukte van thuis even te ontsnappen? Denk dan eens aan een Adults Only hotel. Hier geniet je in alle rust, zonder een actief animatieteam of spelende kinderen om je heen. Bij een Excellent Hotel met Adults Only label gaan we nog een stapje verder: daar reserveer je een elegante, luxe suite waar je ultieme privacy ervaart. Vaak vind je in deze hotels alles wat je nodig hebt voor je ideale luxe vakantie in Griekenland. Drink cocktails bij de poolbar, volg een pilates-les in de sportzaal of geniet van de meest bijzondere gerechten en wijnen in de sfeervolle hotel-restaurants. Klinkt goed, toch?

Wil je echt even bijkomen van je drukke leven in Nederland? Je bent maar één vliegticket verwijderd van een luxe vakantie naar Griekenland. Je kunt daarbij natuurlijk ook kiezen voor een heerlijk all inclusive hotel in Griekenland. Naar welk luxe Grieks hotel vlieg jij deze zomer?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?