Door |Geüpdatet op: 26 mei, 2016|2.3 min leestijd|

Vanuit het vliegtuig zie je een groen eiland schitteren in de helderblauwe Middellandse Zee. Steile kliffen die in het water vallen, baaien, haventjes en de schitterende Blue Lagoon die Malta scheidt van haar zustereilanden Gozo en Comino. Je vangt een glimp op van een van de vele kerken en vestingsteden die het eiland rijk is.

St. Julien

Op het eiland, dat slechts drie kilometer langer is dan Texel en met maar 420.000 inwoners en grofweg zo’n 300.000 auto’s, baant de chauffeur zich een weg naar het hotel. Een belevenis op zich! De Maltezers rijden links, een overblijfsel uit het koloniale tijdperk. Ze rijden hierbij zoals ze zelf zeggen: “Aan de Engelse kant van de weg, maar dan wel op zijn Italiaans!”

Een bontgekleurd eiland

Valletta

Op weg naar het hotel waan je je in het drukste gedeelte van Malta. Huis aan huis, hoogbouw, laagbouw en de vele, vele auto’s. Dit gebied is zo volgebouwd, dat alle voormalig kleine dorpjes aan elkaar gegroeid zijn en niemand meer weet waar de grens precies ligt. Vanaf de weg zie je de hoofdstad Valletta liggen met zijn schitterende kerken. Industriële hijskranen markeren de plek van de Grand Harbour, een van de grootste natuurlijke havens van het Middellandse Zee gebied. Misschien rij je de landelijke route en zie je de voormalige hoofdstad Mdina voor je opdoemen. Trots ligt zij op de heuvel, nog altijd in afwachting van de vijand die zij dankzij haar dikke vestingmuren met gemak buiten houdt.

Het eiland is ongelooflijk charmant

malta

Malta druk en volgebouwd? In bepaalde gedeeltes absoluut! Maar het eiland is ongelofelijk charmant. De nauwe en chaotische straatjes, overal bouwwerken en huizen maar wel allemaal gebouwd met het prachtige gele kalksteen. De Maltezers zelf, zo ontzettend aardig en gastvrij! Zij staan altijd voor je klaar, altijd bereid je te helpen. Ik kan het weten: wanneer ik voor de zoveelste keer met mijn auto op een plaats beland waar ik niet mocht zijn, én waarvan ik geen idee had hoe ik er weer weg kon komen, was er altijd wel een Maltese, reddende engel.

golden bay - malta

De kustlijn is schitterend. Hoge kliffen afgewisseld met schilderachtige baaien. Statige kerken die vanaf de heuvels over het eiland kijken. Tempels nog ouder dan de piramiden van Egypte, massieve Middeleeuwse torens, forten uit de tijd van de Ridders van St. Jan, schilderachtige slingerwegen en als beloning af en toe schitterende uitzichten over het eiland en een helderblauwe zee. Dat is Malta, het kleine eiland waar je verliefd op wordt!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
26 mei, 2016|4 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Diana Hamer 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  We zijn 20 jaar geleden op huwelijksreis naar Malta geweest, ik herkende de foto gelijk. Prachtig eiland, ik zou er graag nog eens naar toe gaan. Misschien wel dit jaar voor ons 20 jarig huwelijk.

 2. Hans 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Malta is een schitterend eiland vooral op cultureel gebied! Je moet alleen wel van drukte houden. Gozo is een mooi alternatief.

 3. kettingkabel kopen 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Malta is een geweldg eiland ik ben er zelf ook geweest en je bent daar van alle markten thuis. van uitgaan tot lekker op het mooie golden bay te liggen en van shoppen tot lekker eten bij de haven en mooie wandelingen maken met top uitzicht!!

 4. Jan 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  fantastich gehad, bus vervoer goedkoop en naar het dorp van Popye de Sailerman geweest


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.