Door |Geüpdatet op: 25 oktober, 2022|2.9 min leestijd|

Turkije heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie. Prachtige stranden, fijne badplaatsen, kleurrijke bazaars en natuurlijk fantastisch eten. Je vakantie is pas compleet als je er ook een fijn en mooi hotel bij hebt. Benieuwd naar de mooiste hotels in Turkije, of heb je liever een resort? Check, ook dat kan. Je ontdekt de beste hotels in deze blog.

Vier kustgebieden om uit te kiezen

Turkije kent vier populaire kustgebieden die allemaal anders zijn. Zo heb je de schitterende Turkse Rivièra met steden als Antalya en Alanya waar je prachtige stranden en geschiedenis vindt. Dan de Zuid-Egeïsche kust met Marmaris als populairste stad met uitzicht op het Taurusgebergte. De Egeïsche kust heeft juist weer veel tropische natuur, mooie stranden en gezellige baaien met Bodrum als favoriete badplaats. Terwijl de Noord-Egeïsche kust je verbluft met historie, mooie landschappen, zee en strand. Naar welke kust je ook gaat, je vindt overal mooie hotels en resorts. En het fijne is: in Turkije geniet je van een super-de-luxe vakantie voor een betaalbare prijs. Dat is extra lekker vakantie vieren!

Kies je voor een hotel of resort in Turkije?

Ga je op vakantie naar Turkije, dan heb je verschillende accommodaties om uit te kiezen. De populairste opties zijn een hotel of resort. Maar wat is nou het verschil? Bij een hotel verblijf je vaak op basis van logies en ontbijt, terwijl je in een resort vaak ook het avondeten en soms lunch inbegrepen hebt. Een resort is vaak all-inclusive. Bepaal je graag zelf waar je uit eten gaat en wil je iedere avond iets anders? Kies dan voor een hotel. Liever nergens aan hoeven denken op je vakantie? Kies dan voor een resort. Als je meer houdt van iets kleinschaligers, ga dan voor een boutique hotel of een appartement.

Luxe all inclusive hotels en resorts

Laat je je graag in de watten leggen? Turkije staat bekend om haar (ultra) all inclusive hotels. Hier vind je luxe voor een betaalbare prijs. Veel van deze luxe hotels in Turkije liggen direct aan het strand en hebben zelfs een privédeel op het strand met heerlijke ligbedden. Ook geniet je van heerlijke zwembaden met soms een uitgebreid waterpark en volop animatie voor de kinderen. Reis je graag zonder kinderen? Kies dan voor een adults only hotel. Rust en luxe gegarandeerd!

Een privé ligbed aan het strand bij verblijf in een luxe all inclusive resort in Turkije

Foto: een heerlijk plekje voor jezelf in de luxe resorts in Turkije

Beste hotels in Turkije voor kinderen

Ga je op gezinsvakantie naar Turkije? Ga dan voor een hotel met voldoende animatie. Veel hotels in Turkije hebben een geweldig waterparadijs waardoor je letterlijk geen kind hebt aan de kleintjes. De hele dag vermaak en vertier! Zij blij, jij blij.

Een aquapark met verschillende glijbanen voor kinderen

Foto: genoeg te doen voor kinderen in de Turkse resorts

Mooiste hotels Turkije met Sunweb Excellent

Droom jij van een resort met de absolute wow-factor? Dan is een van de vijf-sterrenresorts van Sunweb Excellent iets voor je. Alleen de beste hotels krijgen dit label. In de exclusieve resorts geniet je van de spa, riante kamers, geweldige maaltijden, paradijselijke stranden en ultieme service en gastvrijheid. Het fijne is: ook deze mooiste hotels in Turkije boek je voor een scherpe Sunweb-prijs. Wanneer ga jij?

Lang verhaal kort: Turkije zit vol met mooie en luxe hotels die jouw vakantie compleet maken. Benieuwd? Ontdek jouw beste hotel in Turkije via Sunweb.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?