Door |Geüpdatet op: 21 oktober, 2022|4.1 min leestijd|

Denk je aan een vakantie naar Turkije, dan kom je al snel uit bij Antalya. Deze badplaats aan de Middellandse Zee wordt ook wel de parel van de Turkse Rivièra genoemd. Deze regio is zo veelzijdig dat je er naast een zonvakantie ook zelfs kunt skiën in de winter. Benieuwd wat te doen in Antalya, in de zomer en winter? Met deze tips voor bezienswaardigheden en activiteiten in Antalya kom je een heel eind!

Geniet van pracht en praal in de haven of ga op excursie

Loop je in de haven van Antalya, dan beleef je ongetwijfeld het ultieme vakantiegevoel. De warme zon die boven je straalt in een felblauwe lucht, een verkoelend briesje vanuit zee en de indrukwekkende jachten die je tegenkomt als je de promenade afstruint. Weet je niet wat te doen in Antalya, dan is de haven zeker een bezoekje waard. Hier boek je bijvoorbeeld een snorkelexcursie of verken je per boot de adembenemende Düden-watervallen. Wist je dat je deze waterval ook van achter het stromende water kunt bekijken? Het is de enige waterval in Turkije waarbij je dit kunt doen. Heel bijzonder! Bij terugkomst in de haven geniet je van een lekker drankje of smaakvol diner: je vindt hier meer dan genoeg opties. En met een ruim aanbod aan discotheken en barretjes is de haven ook the place to be voor een dansje. Ga los tot de Turkse zonder ondergaat of opkomt en geniet van iedere seconde.

Wat te doen Antalya: shop till you drop

Antalya is een waar walhalla voor iedereen die houdt van kleding, souvenirs, tapijten en juwelen. Bezoek bijvoorbeeld de kleurrijke bazaar vlakbij de klokkentoren in de oude stad. Struin eindeloos rond op zoek naar souvenirs voor de thuisblijvers of verrijk je eigen keuken met heerlijke, onbekende kruiden en Turkse honing. En vergeet niet af te dingen, dat kan hier gewoon. Ga ook even langs de klokkentoren als je klaar bent met winkelen. Deze stamt uit de Romeinse tijd en is extra bijzonder, want veel torens uit die tijd zijn er namelijk niet meer. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Is een bazaar te druk of warm voor je? Niet getreurd! Er zijn genoeg overdekte winkelcentra waar je rustig shopt in de verkoeling van de airco. Dit doe je bijvoorbeeld in de Mall of Antalya. Met 144 winkels is dit de grootste mall van het Middellandse Zeegebied. Ook ideaal voor kinderen, je vindt er namelijk een onwijs grote speeltuin en andere vormen van entertainment. Antalya bezienswaardigheden liever in het centrum verkennen? Ga dan naar winkelcentrum Mark Antalya.

De klokkentoren aan de kust van Antalya

Foto: de klokkentoren uit de Romeinse tijd

Bezienswaardigheden Antalya: cultuur en historie

Bij de Turkse Rivièra denk je al snel aan prachtige zandstranden en de azuurblauwe Middellandse Zee die voor de ultieme verkoeling zorgt op een warme, zomerse dag. Al is er nog zoveel meer dat je hier kunt beleven. Ga bijvoorbeeld terug in de tijd in het Antalya Museum. Laat je verrassen door de archeologische opgravingen en de vele Griekse en Romeinse beelden. Erg indrukwekkend!

En ga je liever op ontdekkingsreis in de open lucht, dan bezoek je de ruïnes van Termessos. Het Romeinse theater is waanzinnig om te zien en de verschillende tempels maken zeker indruk op je. Termessos is dichtbij de stad en ligt bovenop een berg. Dit zorgt niet alleen voor een spectaculair uitzicht, het brengt je ook verkoeling op een hete dag.

Vraag je aan een local “wat kun je doen in Antalya?”, dan krijg je zeker het advies om een dagje te relaxen in een Turkse Hamam. Kom tot rust in de sauna en laat je lichaam vervolgens goed scrubben. Met een gezichtsmasker en uitgebreide massage voel jij je na een bezoekje aan een Turks badhuis weer als herboren.

Een prachtig amphitheater in Termessos, tussen de bergen

Foto: de ruïnes van Termessos

Sportieve activiteiten Antalya

Wist je dat je ook als wintersportliefhebber helemaal aan je trekken kunt komen in Turkije? Misschien niet de meest voordehandliggende activiteit in Antalya, maar zeker de moeite waard als je het land eens vanaf een Turkse piste wil bewonderen.

Ben je liever op het water te vinden? Ga dan naar het strand van Konyaalti. Hier trotseer je de golven tijdens het surfen of waterskiën en verken je al duikend de kleurrijke onderwaterwereld. Voor nóg meer actie ga je naar de Köprüçay rivier om te raften. Boek wel een excursie zodat je op een verantwoorde manier geniet van een dag op het water.

Het strand van Konyaalti met helderblauw water

Foto: onderneem allerlei activiteiten aan het strand van Konyaalti

Het aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden in Antalya is onwijs divers. Kan jij niet wachten om in het vliegtuig te stappen en je te laten betoveren door de Turkse Rivièra? Bekijk onze accommodaties in Antalya en en laat de voorpret vast beginnen!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?