Chania-stad wordt gezien als de mooiste stad van Kreta en een van de meest gezellige en pittoreske plekjes. Je kunt er duidelijk de invloed van verschillende culturen en beschavingen zien. Kreta ligt tussen verschillende kusten: Klein-Azië, Egypte, Cyprus en Syrië. Ook hebben de  Venetianen en de Ottomanen hier voet aan wal gezet en dat zie je terug in vele gebouwen, oude badplaatsen en moskeeën, die tegenwoordig tot musea of winkels zijn omgetoverd. Daarnaast wordt Chania ook dagelijks bezocht door duizenden toeristen, wat natuurlijk ook invloed heeft op de cultuur.

Dwalen door knusse straatjes

Sunweb - Kreta - Chania

De mooiste delen van de stad zijn de gebieden aan de Venetiaanse en oude haven, en natuurlijk ook de oude binnenstad die gedeeltelijk binnen de oude Byzantijnse stadsmuur en gedeeltelijk binnen de Venetiaanse stadsmuur ligt. Je vindt er kleurrijke gebouwen, kerkjes, en minaretten. Het is dan ook heel erg leuk om wat te slenteren door de smalle straatjes vol bloemen, trappen en bogen en met leuke traditionele huizen en winkels. En ga zeker iets eten of drinken in de lokale cafés en restaurantjes.

Zeeschildpadden

Wat is er nu zo speciaal aan zeeschildpadden, hoor ik jullie denken. Wel, eigenlijk zijn ze heel speciaal, omdat de schildpadden een kleine overlevingskans hebben. Per 1000 kleine schildpadjes zou maar ééntje het overleven en volwassen worden. Als je bekijkt dat er jaarlijks ongeveer 3000-4000 schildpadden geboren worden op Chania, worden er daar dus helemaal niet zoveel volwassen van. Het blijft dus een unieke ervaring als je er eentje te zien krijgt.

In Chania heb je wel de kans om een zeeschildpad te spotten. Wil je een volwassen zeeschildpad zien, dan moet je ’s nachts komen kijken, wanneer de Carreta Carreta zeeschildpadden op het 13 kilometer lange strand aan land komen om hun eieren te leggen.
Vanaf mei kun je de eerste nesten al zien, en van juli tot oktober worden de baby schildpadden geboren. Dit is het beste moment om te gaan kijken, wanneer ze uit het ei komen en richting de zee trekken. Schattig!

Prachtige natuur

Natuurlijk zijn zeeschildpadden niet de enige reden om naar Chania te trekken. Chania is één van de vier departementen van Kreta en ligt helemaal in het westen. Het grootste deel van het gebied is bergachtig. Ontdek hier bijvoorbeeld de Samariakloof, Imbros kloof en de Agia Irini kloof. Deze indrukwekkende en steile bergkloven komen uit op prachtige witte stranden. Ideaal voor een stevige wandeling met als eindpunt een adembenemend strand waar je geniet van de welverdiende rust. Ook het enige zoetwatermeer van Kreta, het Meer van Kournas, is te vinden in Chania.

Vond je Chania leuk? Lees dan ook zeker het verhaal van Anja die met haar zoontje naar Kreta ging, of ontdek de 7 mooiste stranden van Kreta.

04 juli, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter