Door |Geüpdatet op: 21 juli, 2022|2.7 min leestijd|

Zoek je de Griekse zon, dan zit je op Rhodos goed. Het ‘eiland van de zon’ heeft de prachtigste goudgele zandstranden, waar je elke dag helemaal tot rust komt. Maar ook als je graag de natuur in gaat, is Rhodos de perfecte vakantiebestemming. Van de olijfboomgaarden, citrusbomen en wijngaarden aan de westkant tot het groene, bergachtige binnenland: de diversiteit van Rhodos qua natuur is groot. Huur een auto, ga op avontuur en ontdek de schoonheid van dit eiland!

De verkoelende waterbronnen van Epta Piges

Voor afwisselend wandelen op Rhodos door natuur met bossen en riviertjes ga je naar het gebied Epta Piges. De zeven waterbronnen zorgen voor de verkoeling die je zoekt op een warme zomerdag. Genietend van het groen passeer je een watertunnel van 185 meter lang en 170 centimeter hoog. Op Rhodos is dit een van de bekendere bezienswaardigheden in de natuur. Lange mensen kunnen hier beter even bukken. Niet ver van Epta Piges ligt de vlindervallei Petaloudes. Ook hier is het ideaal om te wandelen in de schaduw, maar dit gebied staat vooral bekend om de duizenden vlinders die er rondfladderen. Kom naar Petaloudes in de maanden juli en augustus voor de grootste kans om veel vlinders te spotten.

Groep vlinders op een stuk mos

Foto: een kijkje in de vlindervallei Petaloudes, Rhodos, Griekenland

Fiets of wandel door de natuur op Rhodos

Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en verken de heuvel- en bergachtige delen van Rhodos. Vooral rondom de Ataviros-berg kun je prachtig wandelen door de natuur op Rhodos. Reken er maar op dat je hier regelmatig stopt om je te vergapen aan het uitzicht. Een andere berg die je goed kunt beklimmen is de Profitis Ilias. Deze groene berg is voor de getrainde fietser ook een mooie uitdaging. Ben je niet zo’n klimmer? Langs de schitterende kust van Rhodos liggen fijne, vlakke fietspaden. Kies voor de route naar de zwembaden van Theologos of voor een wat langer fietspad naar Kamiros Skala. Onderweg geniet je van de mooiste landschappen met afwisselend cipressen, agaven en pijnbomen.

Natuurgebied met een hoge berg vol groen

Foto: Profitis Ilias, Rhodos, Griekenland

Duiken in het helderblauwe water rondom Rhodos

Bekijk je de schoonheid van de natuur nergens liever dan onder water? Ook dan ben je in de natuur van Rhodos helemaal op je plek. Het eiland hoort bij de betere duikbestemmingen van Griekenland. De eerste duikschool op Rhodos opende in 1982 zijn deuren en het aantal duikscholen is daarna flink toegenomen. De populairste plek voor duikers is de Kalithéa-baai in het noordoosten. Het water is er helderblauw en in de onderwatergrotten spot je allerlei kleurrijke vissen en zeedieren. Ook bij het dorp Lindos duik je naar onderwatergrotten en in de buurt van Plimiri ligt een spectaculair scheepswrak. Onder water vind je op Rhodos dus ook genoeg bezienswaardigheden. En of je nu beginner of expert bent, op Rhodos is duiken voor iedereen een onvergetelijke ervaring.

Natuurliefhebbers zitten helemaal goed op Rhodos. Wandelen, fietsen of duiken: er is hier voor ieder wat wils. Kan je niet wachten om op Rhodos de natuur te gaan verkennen? Bekijk nu onze accommodaties op Rhodos en boek jouw ideale reis.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?