Door |Geüpdatet op: 27 maart, 2017|3.2 min leestijd|

Simone ging in de meivakantie van 2016 met haar gezin op vakantie naar Kreta. Met man, dochter (17 jaar) en zoon (14 jaar) stapten zij op het vliegtuig richting Kreta. De keuze was gevallen op Hotel AKS Annabelle Beach Resort , dat pal aan het strand van Anissaras ligt. Wij vroegen haar hoe de vakantie met twee tieners eruit zag.

Jullie waren op vakantie in een schitterend all inclusive hotel. Zijn jullie tijdens de vakantie vooral in het hotel gebleven, of hebben jullie ook uitstapjes gemaakt?

We hebben het gecombineerd. In het resort kon je heerlijk op het strand of bij het zwembad liggen, maar we zijn er ook op uit gegaan.

Sunweb - Griekenland - Kreta - AKS Annabelle Beach Resort

Wat voor uitstapjes hebben jullie onder andere gemaakt en vonden de kinderen dat ook leuk om te doen?

We zijn al vaker op Kreta geweest, maar toen zaten we aan de andere kant van het eiland. Toen hebben we bijvoorbeeld Knossos bezocht. En ondanks dat dat overblijfselen uit de oudheid zijn, vonden de kinderen het toen ook erg interessant. Ook dit jaar hebben we twee dagen een auto gehuurd om deze kant van Kreta te verkennen. We zijn over de Lassithi vlakte gereden en hebben druipsteengrotten bezocht, waar de kinderen dan voorop lopen hoor! Ook zijn mijn man en ik ongeveer 20 jaar geleden op Kreta geweest, in Malia, en hebben we de kinderen dat ook laten zien. Voor ons heel leuk om te zien hoeveel het veranderd was, maar de kinderen vonden het ook leuk om te zien waar wij toen zijn geweest en in welk restaurantje we toen vaak hadden gegeten bijvoorbeeld.

Dat klinkt gezellig! Hebben jullie echt alles samen gedaan, of willen de kinderen ook wel eens iets doen zonder hun ouders?

We hebben vooral veel dingen samen gedaan, maar in het hotel kon iedereen zijn eigen gang gaan. Soms lag de één even aan het strand, terwijl wij aan het zwembad lagen of andersom. Maar op een prettig resort als AKS Annabelle Beach Resort kan dat ook. Dan wandel je even een stukje en weet je al snel waar iedereen is. We kunnen ook allemaal een boek lezen aan het zwembad en dat natuurlijk afwisselen met een duik in het water. Ik vind het wel altijd belangrijk dat we samen eten, dat is echt altijd een gezellig familiemoment.

Sunweb - Griekenland - Kreta - AKS Annabelle Beach Resort

Hadden jullie daar afspraken over gemaakt van te voren?

Nee, dat was eigenlijk niet nodig. We doen op zo’n vakantie wel alles in overleg. Maar gelukkig vinden de kinderen het ook leuk om dingen te zien en ondernemen, dus vinden ze het al snel leuk als ik iets voorstel. Wel wilden ze ook echt even Chersonissos is, dat kennen ze van t.v. en daar wilden ze graag winkelen. Dus dat komt dan natuurlijk ook op het programma te staan.

Waren er veel andere kinderen op het resort waarmee zij mee op konden trekken? Of een animatieteam?

Nee, maar dat was geen probleem omdat ze veel samen optrekken. Ook doen we als gezin veel dingen samen. Er waren bijna geen andere Nederlanders in het hotel en dat vonden we helemaal geen probleem. Er was wel animatie, maar niemand van ons doet daar eigenlijk aan mee. Er was wel een Griekse avond en een amfitheater, waar de kinderen ’s avonds dan wel eens gingen kijken.

Het klinkt als een perfecte vakantie! Hebben jullie dat ook zo ervaren?

Jazeker. Het is zelfs zo goed bevallen dat we dit jaar weer naar AKS Annabelle Beach Resort gaan!

Wil jij, net als Simone, ook zo’n prettige gezinsvakantie tegemoet gaan? Lees hier meer over de top 3 hotels met tieners of bekijk dan hier onze aanraders, die je tijdens de Griekse Weken extra voordelig boekt!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?