Een van de vele pluspunten van mijn baan is, dat ik regelmatig op pad mag om diverse Griekse bestemmingen te gaan ontdekken. Kreta is één van de bestemmingen die ik ga verrassen met een bezoekje. Ik ben al heel vaak op dit prachtige eiland geweest. Maar deze keer ga ik naar een kant van het eiland waar ik nog nooit ben geweest. Namelijk Oost-Kreta.

Laat in de avond landen op Kreta. Dit voelt altijd weer als thuis komen. Wat houd ik toch van dit eiland. Na een heerlijke maaltijd duiken we snel ons bed in. De wekker zal de volgende dag vroeg gaan.

Pamme!
Oftewel “we gaan” in het Grieks. We hebben een lange dag voor de boeg. Maar dat is niet erg. Ik zit vol met energie. Uiteraard kunnen we de dag niet starten voordat we koffie hebben gedronken in een typisch Grieks koffiehuis. We duiken een terras van een lokaal koffiehuis op. Je merkt direct dat hier bijna nooit toeristen komen. Omdat het nog vroeg is, is het terras vrij leeg. Maar die paar Grieken die er zitten vinden het maar wat interessant om een paar toeristen te zien.

Oost - Kreta, Griekenland

Ierapetra en Koutsounari
Lang hebben we niet de tijd om op het terras te zitten. Koutsounari wacht op ons. Zandstranden en fijne kiezelstranden wisselen elkaar hier af. Kleine appartementjes, halfpension of all inclusief hotels. Alles is hier te vinden. Club Sunshine Crete heeft zelfs een waterpark. Ik denk dat de kinderen er geen probleem mee zullen hebben om dit jaar naar Oost-Kreta te gaan.

Club Sunshine Crete

Ierapetra is de op drie na grootste stad van Kreta, heeft meer dan 10.000 inwoners en ligt in het zuiden van het eiland Kreta op nog geen 300 kilometer van de Libische kust. Het is de zuidelijkste stad van Europa. En heeft de meeste zonuren van Kreta. Erg leuk om hier een middag door te brengen. De highlight van Oost-Kreta is Chrissi Island. Dit eilandje heeft kristalhelder water en prachtige witte zandstranden. Het lijkt wel of je in het Caribisch gebied bent. De boot naar dit prachtige eiland vertrekt vanaf Ierapetra.
En dit alles op een paar kilometer afstand van de hotels en appartementen in Koutsounari.

Chrissi Island

Sitia
Helaas staat de tijd ons niet toe om een middag op Chrissi Island te verblijven. Maar ik houd hem zeker in gedachten. We vervolgen onze weg naar Sitia. Ik heb totaal geen idee wat ik van deze plaats kan verwachten. Des te groter is dan ook de verrassing als we het stadje gaan verkennen. Een gezellige boulevard vol met terrasjes en barretjes. Diverse straatjes waar je door heen kunt slenteren. Het haventje maakt het aanzicht compleet. Als dan ook nog eens de hotels dik in orde blijken te zijn, ben ik helemaal blij. Van eenvoudige stadshotels tot aan een luxe 5-sterrenhotel vlak bij het centrum. Zelfs een hotel met glijbanen voegen we aan ons aanbod toe.

Ieraptra heeft Chrissi Island. En Sitia heeft Vai. Dit paradijsje ligt op 40 minuten afstand. We pakken de auto, want we willen dit met eigen ogen zien. Als we onze auto parkeren zien we de vele palmbomen al staan. Als dan het strand ook nog zo mooi blijkt te zijn, geloven we de lovende verhalen pas echt. Oost-Kreta heeft echt de mooiste stranden!

Vai beach

Met een tevreden gevoel rusten we uit op een terras. Een bezoek aan Kreta zonder de lokale specialiteiten geproefd te hebben, kan echt niet. Dus we sluiten onze dag af op een terras. En bestellen de lekkernij Loukoumades. Wederom de juiste keuze gemaakt. Koken kunnen ze als de beste!

Het was een kort bezoek. Maar we hebben zo veel kunnen zien. Dit is een plek waar ik nog wel een keer terug kom. Maar dan voor vakantie!

31 december, 2014|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Joan Rademakers 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Mooi geschreven en helemaal waar Kreta is een geweldig eiland wij zijn er vorig jaar voor het eerst geweest met sunweb prachtig en we gaan er zeker nog terug !!!