Door |Geüpdatet op: 16 september, 2022|4.6 min leestijd|

Met prachtige natuur, gezellige dorpen en de mooiste skigebieden is Oostenrijk een favoriet wintersportland voor veel Nederlanders. Maar wat is het beste skigebied in Oostenrijk? Kiezen kan best lastig zijn met zoveel leuke wintersportbestemmingen in één land. Benieuwd naar onze favorieten? Hierbij een fijne top 5 van beste skigebieden in Oostenrijk. Ga je mee?

1. Zillertal Arena

Bekend en berucht, Zillertal is volgens velen het beste skigebied van Oostenrijk. Je vindt er dan ook veel Nederlandse skileraren. Fanatieke wintersporters gaan voor een uitdaging naar de zwarte en rode pistes boven het chaletdorp Königsleiten. En als je echt durft, kun je er ook prima off-piste. Bij Zell am Ziller heb je vooral rode pistes waar vanuit je gemakkelijk in andere skigebieden van het Zillertal komt, zoals Mayrhofen. Vanaf hier sta je in een mum van tijd op de Penkenjoch, het uitdagende gedeelte van Zillertal. In het centrum zelf vind je veel nieuwe hotels, appartementen en kroegen waar je prima après-skiet. Het veelzijdige Gerlos is misschien wel het bekendste plaatsje om te wintersporten. Vanuit het dorp kom je met één van de moderne liften zo bij het uitgestrekte skigebied. Er zijn 4 afdalingen die je weer naar Gerlos brengen. De meeste Nederlanders eindigen hun sportieve dag hier met een goed feestje. Gerlos staat namelijk bekend om haar levendige après-ski. Jetzt geht’s los!

2. Skicircus Saalbach Hinterglemm

De officiële naam is Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, een combinatie van de vier plaatsen die in dit gebied liggen. Veel te lang voor één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk, maar dit geeft wel aan hoe groot dit gebied is. Over 270 kilometer piste ski je zo van dorp tot dorp. Overnacht of stop sowieso even in het idyllische Saalbach. Dit charmante dorp ligt in het midden van Glemmtal en heeft een autovrij centrum. Eet een hapje in één van de gezellige restaurants, ga los in de après-skitent of doe mee met boogschieten, rodelen of een andere activiteit. Ook Hinterglemm is een goede uitvalsbasis voor je wintersportvakantie. Van fijne accommodaties en heerlijke restaurants tot allerlei wintersportactiviteiten, dit complete skidorp heeft van alles wat. Vergeet ook zeker de après-ski in Saalbach-Hinterglemm niet: eenmaal daar wil je nooit meer naar huis! Met één vakantie ben je er overigens niet, want alle vier de plaatsen zijn een wintersport waard.

Saalbach is een populaire plek in Oostenrijk

Foto: het populaire Saalbach in Oostenrijk

3. Kirchberg, Tirol

188 kilometer aan pistes, een goede sneeuwzekerheid, een bruisend centrum en mooie berghutten, dat is Kirchberg. Eén van de beste skigebieden in Oostenrijk. Het ligt in de Kitzbüheler Alpen. Je vindt er blauwe, rode en zwarte pistes met een hoogste punt van 2.000 meter. Waar je zeker even moet skiën is het mooie Kitzbüheler Horn, een paradijs van natuursneeuw. En na je actieve dagje in de sneeuw? Dan ga je natuurlijk even los in het centrum, de après-ski in Kirchberg is legendarisch. Live Tiroler muziek, Nederlandse artiesten en schnapps, het is altijd feest in de bars. Wat je nog meer kunt doen in Kirchberg? Naaktrodelen (jawel, je leest het goed), kegelen en zwemmen. Wat wil je nog meer?

Kirchberg is in de Kitzbüheler Alpen te vinden

Foto: Kirchberg is in de Kitzbüheler Alpen te vinden

4. Sölden – Hochsölden

Solden – Hochsölden is met een hoogte tot maar liefst 3.250 meter één van de top skigebieden in Oostenrijk. Voor de echte wintersporters is dit een sneeuwparadijs met 150 kilometer aan pistes en perfecte sneeuwcondities door de twee gletsjers. Op één gletsjer kun je zelfs 15 kilometer lang afdalen met een hoogteverschil van bijna twee kilometer. Geweldig als je zin hebt in een lange afdaling! Je actieve dag eindig je in Sölden. Dit dorp ligt in het Ötztal waar je prima overnacht in één van de vele hotels. Sluit je actieve dagen af met fijne etentjes, gezellig après-skiën en bijkomen in de wellness. Natuurlijk is er ook een rodelbaan. En wat dacht je van een dagje Innsbruck? Dat is maar een uurtje rijden. In plaats van het bruisende Sölden, kun je ook kiezen voor het rustigere Hochsölden. Hier zijn ook genoeg accommodaties en het voordeel is dat je direct vanuit je kamer op de piste staat.

In Sölden zijn schitterende gletsjers te vinden

Foto: in Sölden zijn schitterende gletsjers te vinden

5. Skiregion Arlberg

Of je nu beginnend of ervaren wintersporter bent, Skiregion Arlberg is met ruim 300 kilometer aan verschillende pistes één van de beste skigebieden in Oostenrijk voor iedereen. Door de Flexenbahn zijn de pistes van St. Anton – St. Christoph-Stuben en Lech – Oberlech – Zürs met elkaar verbonden. Hierdoor is het erg gevarieerd en één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk geworden. Dus of je nu met vrienden of je gezin op wintersport gaat, hier zit je altijd goed. Het dorp St. Anton is al net zo gevarieerd. In dit sfeervolle stadje relax je in de wellness, geniet je van heerlijk eten in de restaurants, shop je in de leuke winkels of ga je los in één van de gezellige kroegen. Op zoek naar een romantische activiteit? Ga dan voor een ritje door het dorp in een paardenkoets.

Arlberg is een skigebied in Oostenrijk

Foto: skigebied Arlberg in Oostenrijk

Dit lijstje vul je makkelijk aan tot een top 10 van skigebieden in Oostenrijk, of zelfs een top 20. Bekijk alle wintersportbestemmingen van Sunweb en bepaal zelf wat je het belangrijkst vindt voor je vakantie. En, waar ga jij skiën in Oostenrijk?

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?